• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Hallgasd karanténban a nagy öregeket!

Johnny Cash

Johnny Cash (Forrás)

2020.04.20.-tól idegyűjtöm a nagy öregek zenéit. Az ötlet Johnny Cash adta azzal a videóval, amivel a gyűjtemény az oldal alján véget ér. Nem született mindenki Johnny Cashnek vagy Leonard Cohennek,

de az ő generációjuk az, amit most leginkább veszélyeztet a világjárvány.

Tudom, többségetek inkább szabadulna mindentől, ami nyomasztó. Ennek tudatában még inkább csodálom a kitartásotokat, az emberségeteket. A bátorságotokat, a vakmerőségeteket, amivel ezen az oldalon kitartatok akkor is, ha szakmányban hozok írásokat az idősek védelmében, és ezt nem tehetem meg anélkül, hogy időről időre borússá, nyugtalanítóvá váljon a légkör.

Arra gondoltam: a nagy öregek zenéi úgy emlékeztethetnek minket az idősek, a 60 plusszos generációk iránti felelősségünkre, hogy ugyanakkor örülhetünk is, gyönyörködhetünk bennük.

Mert amikor ezeket a nagy öregeket hallgatjuk, látjuk, ha rájuk gondolunk, ha akarjuk, ha nem, arra gondolunk, ami a mai fiatalok, a mai középgeneráció altalját, alapját is adják, ha tudnak róla, ha nem. A java tudja ezt, érti és érzi ezt.
Az idősebbek is hallgathatják ezeket az embereket, azzal a jogos érzéssel, hogy a generációjuk sosem volt felesleges, most sem az. Az életük sosem válik elavulttá, felejthetővé – lett légyen egy idős ember zenész, orvos, szakács, asztalos.

Osszátok meg! Adjátok oda idős embereknek!

Adjátok át nekik az én generációm és a józan fiatalok üdvözletét. Mondjátok el nekik, hogy vannak, akik a távolból, a tér és az idő távolából is szereti őket. Hadd tudják meg ezt, ha eddig nem tudták, nem érezték volna.

Ember! – testvérek vagyunk.

Legyen valaki nálam húsz vagy negyven évvel idősebb, gondoljon mást a világról, mint én, esélyünk se legyen arra, hogy valaha az életben találkozhatunk, de ettől még, ha akarjuk, ha nem, testvérek vagyunk. Nem szegről végre, nem képletesen, hanem tényleg. Testvérek.

Adjátok hát oda ezt a testvéreinknek – az időseknek.

Üdvözlettel: egy majdani öreg, egy majdani vénember, egy majdani beteg, egy majdani elesett, egy majdani elárult és magára hagyott, végső soron egy majdani halott.

De Testvéreim! Élünk még. 

Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!
Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Mi a koronavírus? (3.) Mi az, amit biztosan tudunk a járvány utáni időkről?

  Jézus Krisztus története a legprogresszívebb “sztori”, amit valaha írtak

  Az öreg, akit Öregnek hívtak

   

  Halálos álom

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük