• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Mutáció – járvány-novella

Szeles, borús napok

FRISSÍTÉS 2020.05.31.
Olvasható már az új esszé! BOMBARIADÓ JACK LONDONNAL
A Facebookon ITT találjátok. Fogadjátok szeretettel, és támogassátok esszéírói munkásságomat 🙂 lájkolással, megosztással, hozzászólásokkal 🙂 🙂 Nem mintha effélék nélkül nem írnék esszéket (is) 🙂 Szép estét!

2020.05.28. Még élek, így aztán írok is. Jó múltkor jeleztem, hogy Jack London Skarlát című regényéről készült podcast után esszét is írtam róla. Ez várhatóan vasárnap jelenik meg, de majd szólok róla időben.
Azóta elkészült a MUTÁCIÓ című járvány-novellám is. Ez utóbbi megjelenik nyomtatásban is, remélhetően a nem túl távoli időben. Erről szintén hírt adok majd. Addig is fogadjátok szeretettel az alábbi részletet:
FRISSÍTÉS 2020.05.30. Úgy néz ki, hogy a Mutáció június 16.-án jelenik meg a Fedél Nélkülben.


Korábban mindent megbeszéltünk. De miután jártam a városban, nemigen diskuráltunk. Néha megnéztük a rendőrautót. A szélvédőjét összeszarták a nyestek. Mivel a fenyők alatt állt meg, az első vihar után kívül-belül merő fenyőtű lett. Az úttestre kifutott a borostyán. Később átért a túloldalra. Már csak hetente villantak fel a lámpák. Felkapcsolva hagytuk őket, hogy lássuk, ha visszajönne az áram. Volt olyan éjjel, amikor percekig villódzott, és mi reménykedtünk, valami történni fog. Bár mindketten attól tartottunk, hogy a városban megfertőződtem, és így már semmi értelme a karanténnak. Figyeltük magunkat. Aggódtam, ha viszkettem. Aggódtunk, ha fáradtnak éreztük magunkat. Egyik éjjel égni kezdtek a lámpák, és térerő is volt. Legnagyobb megdöbbenésünkre internet is. Hamar felmentünk a hírportálokra.

– Úgy tűnik nem változott semmi – kiabálta Tara, mivel az ő gépe töltött be hamarabb, lent a konyhában.

De mikor én is kapcsolódtam, láttam, hogy hetekkel korábbi cikkeket látunk. Azt is csak percekre. Mielőtt szörfölgetni kezdtünk volna, megszűnt a kapcsolat, két perccel később pedig ismét beállt az áramszünet. Ettől kezdve még inkább borús hangulatban piszkáltuk esténként a parazsat.

Igyekszem mihamarabb új anyagokkal érkezni itt, a honlapon is.
Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!
Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*


  CENTAURI honlap - a sötét oldal

  Hosszú esti séta a májusi kertben

  Egy járvány tanulságai – A nagy liszthisztéria

  Főpróba Jack Londonnal

  Móricka esete és világjárvánnyal

   

   

  7 Comments:

  1. Szabó Edit

   🙂 🙂

  2. Ibolya Nagy

   A Bombariadó Jack Londonnal c. esszéhez annyit :
   nagyon örültem, amikor magyar művészek, közéleti személyiségek is csatlakoztak a párizsi felhíváshoz:
   https://szinhaz.online/ne-terjunk-vissza-a-normalishoz/?fbclid=IwAR1MP738pBfyqj4EOdIxPScxjuHq2NnVGL7z44e2baAZvTzi8GIPoX2bH

  3. “Minden egyes nap egy dobás, és sosem újrázhatunk. Csakis egy irányba haladhatunk az időben. Ez annyira pocsék, hogy kellett valami, ami mégis segíthet. Ez az irodalom. Esetek ezreit nézhetjük végig anélkül, hogy bármit kockáztatnánk. Úgy tanulhatunk tervezni-élni, hogy a kísérletezés nem a mi bőrünkre megy. Minden könyvvel belekóstolunk egy új élet felépítésébe. Az életünket pedig – ha sosem voltunk a „minden mindegy” vagy a „megtörténik, aminek meg kell történnie” hívei – történetként képzeljük el. Vágyak élednek bennünk, a beteljesüléshez vezető útról pedig szüzséket, történeteket alkotunk. Csak akkor tudunk reálisan számolni a kockázatokkal is, ha korábban sokféle „kockázatkezelési” történettel találkoztunk.”

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük