• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Műholdakról is látszódik a szarvasokkal röpködő Mikulás

2020.12.26. Ha feltesszük a kérdést, mitől annyira rendkívüli a karácsony, hogy más ünnepekkel alig összevethető, számos dolgot emelhetünk ki ízlésünk, vérmérsékletünk, meggyőződésünk vagy hitünk szerint, de talán épp abban rejlik az ereje, hogy számos ponton és számos módon kapcsolódhatunk hozzá. Annyi apró, sokszor különös szimbólum és rege összessége a karácsony, hogy alig van ember a földön, aki ne találna egyetlen utat sem a karácsony felé, és ahhoz, hogy hozzátegye az ünnephez a magáét.

A karácsony – túl a nagy szimbólumokon – ezer és ezer apróság összessége is.

A karácsonyfát sem világítjuk ki egyetlen, erős lámpával; nem rakunk egyetlen nagy tüzet; inkább ezer és ezer kicsi fénnyel, ragyogással díszítjük a fát, és nagy tűz helyett is inkább ezer és ezer kis gyertyát gyújtunk. És ez nem csupán az otthonokban működik így, hanem a nagyvilágban is.

Véget nem érő listát készíthetnék a világot behálózó apró karácsonyi figyelmességek hálózatáról, de hadd emeljek ki egyet; egy kis kedvességet.

Van egy oldal, ahol a világ légiforgalmát kísérhetjük figyelemmel a repülőgépek mozgását figyelő műholdak adatai alapján. Ezen az oldalon karácsony előtt pár nappal feltűnik a Mikulás is, amint az északi pólus környékén – most épp Grönland északkeleti partvidékén – a rénszarvasaival repül.

Ha a gyanútlan látogató fellép az oldalra, váratlanul kicsi szánt és piros szarvasokat pillant meg a Föld légterében. Olyan ez, mint egy szándékosan a zsebünkbe csempészett egy szem szaloncukor. 🙂 Bármilyen elhanyagolható apróság is, a meglepetés és az öröm ereje mégis nagy, tipikusan karácsonyi, és benne van némi cinkosság is, hisz ilyenkor tudjuk: pár napra egy kicsit mindannyian a Mikulás segítői, fehér mágusok és angyalok vagyunk 🙂

A térképet ITT TALÁLOD 🙂

FRISSÍTÉS: Épp a fenti pár sor írásának idején a Mikulás már eltűnt az oldalról :-/ De így legalább tudhatjuk: befejezte az ajándékok kihordását, és szarvasaival egy évre pihenni otthonába visszatért 🙂 

Free Photo

 Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Slider

Slider

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük