• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2021.07.24. Érdemes meghallgatni: Csányi Vilmos

csányi vilmos friderikusz sándor

2021.07.24. Érdemes meghallgatni: Csányi Vilmos

Nagy Ibolya is ajánlotta az alábbi beszélgetést, talán úgy hete privátban. Én persze akkor már láttam. Ritkán ajánlok interjúkat, de most több okom is van az ajánlásra.

A mai KISFONTOS-hoz erősen kapcsolódik számos ponton, s kevés olyan beszélgetést hallani, mely hosszútávon is hasznavehető szemponttal kínál meg minket – amint ebben az esetben Csányi Vilmos.

Viszonylag sok beszélgetést hallgatok meg Youtube-csatornákon. Olyan csatornákat is meglátogatok gyakran, melyeket semmi pénzért nem követnék, viszont erősen érdekel, merre tart az internet és azon belül a Youtube világa (szerintem ez a platform hosszútávon is tartja majd magát, nem cserélik le a fogyasztók olyan könnyen másra, ahogy a Facebook-felhasználok például tömegével vándorolnak át a Instagramra, hogy aztán onnan is továbbálljanak a Tiktokra).

Száz és száz videót láttam az utóbbi években, de jellemző a Youtube-világára, hogy kivételes alkalommal hivatkozok egy-egy videóra, leginkább csak utalok Youtube-osokra.

Az utóbbi hetekben viszont azon kaptam magamat, hogy az alábbi videót már-már rendszeresen idézem beszélgetésekben. Üdítő érzés, hogy idézhetek valamit!

Ezért jó szívvel ajánlom bárkinek, aki úgy gondolja: a nyári pihegésbe is belefér egy tanulságosabb beszélgetés.

És ami különösen jó: Az emberiség bizonytalan jövőjéről is úgy beszél itt egy ember, hogy az nem leheli magából az apokalipszis vérgőzeit (velem ellentétben, aki Csányinál némiképp vehemensebben viszonyulok ugyanazokhoz a kérdésekhez). Írtam már én is, hogy a tudás önmagában is ad valamiféle biztonságérzést és nyugalmat; jobb tudni, mint nem tudni, szerintem ennyire egyszerű az egész, bár azt is látom, sokak úgy érzékelik, hogy jobb bizonyos dolgokról nem tudni. Ez az interjú jó példája annak, hogy a tudás, a problémákkal való elmélyült foglalatosság igenis adhat megnyugvást, és akár bizakodásra is okot szolgáltathat.

Főzzetek egy kávét vagy egy teát, és nézzétek!

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*


    TÁMOGASD A CENWEBET!

    MIT TÁMOGATTOK?

    ➡ a honlap fennmaradását
    ➡ hogy olyan dolgokról beszélhessünk, amiről másutt nem
    ➡ jobban ismerhessük a világot, amiben élünk
    ➡ gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk
    ➡ újabb cikkek és könyvek megszületését
    ➡ nemcsak az irodalmat
    ➡ hanem a természetet is
    Full screenExit full screen
    Slider


     

    previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider


    Slider


    Slider

          

    5 Comments:

    1. Miután korábban meghallgattam ezt a beszélgetést, elrohantam a Libribe és az összes kapható könyvét megvettem, vagy négyet már el is olvastam- nagy tisztelője vagyok. Jó, hogy ide hoztad. A kisebbik gyerekem anno az ELTE-n még hallgatta az előadásait:-)

    2. Szabó Edit

      Ezekre a beszélgetésekre már más is felhívta a figyelmemet, és terveim között szerepelt, hogy jó néhányat megnézek közülük. (Ha listát írnék a közeljövő feladatairól, akkor mondhatnám, hogy a lista elején szerepelnek. 🙂 )

      Most te elém raktad az elsőt, és roppant hálás vagyok, mert nagyon érdekes beszélgetés volt.
      Köszönöm!!

    3. Holsky Péter

      Mikor egy igazi profi faggat egy valódi szakembert…

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük