• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

2021.07.24. Érdemes meghallgatni: Csányi Vilmos

csányi vilmos friderikusz sándor

2021.07.24. Érdemes meghallgatni: Csányi Vilmos

Nagy Ibolya is ajánlotta az alábbi beszélgetést, talán úgy hete privátban. Én persze akkor már láttam. Ritkán ajánlok interjúkat, de most több okom is van az ajánlásra.

A mai KISFONTOS-hoz erősen kapcsolódik számos ponton, s kevés olyan beszélgetést hallani, mely hosszútávon is hasznavehető szemponttal kínál meg minket – amint ebben az esetben Csányi Vilmos.

Viszonylag sok beszélgetést hallgatok meg Youtube-csatornákon. Olyan csatornákat is meglátogatok gyakran, melyeket semmi pénzért nem követnék, viszont erősen érdekel, merre tart az internet és azon belül a Youtube világa (szerintem ez a platform hosszútávon is tartja majd magát, nem cserélik le a fogyasztók olyan könnyen másra, ahogy a Facebook-felhasználok például tömegével vándorolnak át a Instagramra, hogy aztán onnan is továbbálljanak a Tiktokra).

Száz és száz videót láttam az utóbbi években, de jellemző a Youtube-világára, hogy kivételes alkalommal hivatkozok egy-egy videóra, leginkább csak utalok Youtube-osokra.

Az utóbbi hetekben viszont azon kaptam magamat, hogy az alábbi videót már-már rendszeresen idézem beszélgetésekben. Üdítő érzés, hogy idézhetek valamit!

Ezért jó szívvel ajánlom bárkinek, aki úgy gondolja: a nyári pihegésbe is belefér egy tanulságosabb beszélgetés.

És ami különösen jó: Az emberiség bizonytalan jövőjéről is úgy beszél itt egy ember, hogy az nem leheli magából az apokalipszis vérgőzeit (velem ellentétben, aki Csányinál némiképp vehemensebben viszonyulok ugyanazokhoz a kérdésekhez). Írtam már én is, hogy a tudás önmagában is ad valamiféle biztonságérzést és nyugalmat; jobb tudni, mint nem tudni, szerintem ennyire egyszerű az egész, bár azt is látom, sokak úgy érzékelik, hogy jobb bizonyos dolgokról nem tudni. Ez az interjú jó példája annak, hogy a tudás, a problémákkal való elmélyült foglalatosság igenis adhat megnyugvást, és akár bizakodásra is okot szolgáltathat.

Főzzetek egy kávét vagy egy teát, és nézzétek!

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*


  TÁMOGASD A CENWEBET!

  MIT TÁMOGATTOK?

  ➡ a honlap fennmaradását
  ➡ hogy olyan dolgokról beszélhessünk, amiről másutt nem
  ➡ jobban ismerhessük a világot, amiben élünk
  ➡ gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk
  ➡ újabb cikkek és könyvek megszületését
  ➡ nemcsak az irodalmat
  ➡ hanem a természetet is
  Full screenExit full screen
  Slider


   

  previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider


  Slider


  Slider

        

  5 Comments:

  1. Miután korábban meghallgattam ezt a beszélgetést, elrohantam a Libribe és az összes kapható könyvét megvettem, vagy négyet már el is olvastam- nagy tisztelője vagyok. Jó, hogy ide hoztad. A kisebbik gyerekem anno az ELTE-n még hallgatta az előadásait:-)

  2. Szabó Edit

   Ezekre a beszélgetésekre már más is felhívta a figyelmemet, és terveim között szerepelt, hogy jó néhányat megnézek közülük. (Ha listát írnék a közeljövő feladatairól, akkor mondhatnám, hogy a lista elején szerepelnek. 🙂 )

   Most te elém raktad az elsőt, és roppant hálás vagyok, mert nagyon érdekes beszélgetés volt.
   Köszönöm!!

  3. Holsky Péter

   Mikor egy igazi profi faggat egy valódi szakembert…

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük