• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2016.01.13. Szedd fel az írót (2. nap)

jack londontúra2016. január 13. 10:27
facebook-buttonSZEDD FEL AZ ÍRÓT (2. nap)
A Drót főszerkesztője nagyon tud, ha akar. Ez a cím megint csak azt ígéri, hogy előbb-utóbb megáll egy olyan autós is, aki már hallott a Jack London emléktúráról. Köszönet Weiner Sennyey Tibornak a híradásért. Osszátok a bejegyzését, ezzel is segítve az utat.
http://drot.eu/…/szedd-fel-az-irot-centauri-jack-london-tur…
A rossz hír – nekem mindenképp az –, hogy a tegnapi út után oly sok minden zsongott bennem, hogy csak nagyon későn, hajnali három tájban aludtam el. Viszont süt a nap, ma várhatóan nem kerülök nagyon necces helyzetbe, és este is meghíváson leszek. Igyekszem „pihentetően” alakítani ma a dolgokat, mert úgy számolok, hogy holnaptól nehezebb napok jönnek.
Az első kép reggel a fürdőszobai tükörben én vagyok: mint akit összevertek. Ám azután a reggeli kávé egy élmény. Itt ugyanis az egyik fürdő dohányzó is. Ritka alkalom zárt helyen pippantani a kávé mellé. (De gyerekek! A dohányzás káros az egészségre!) Miután megírtam ezt a bejegyzést, átmegyek a hídon Szlovákiába, Párkányba, és készítek pár fotót, aztán kiállok a Szentendre felé vezető útra. Ha elértem Szentendrét, meghívásra megyek, plusz adok egy interjút, sőt az is látszik, hogy másnap reggel onnan lesz fuvarom Budapestre. És itt jön a lényeg. A következő a javaslatom. Mivel korán érek be a Fővárosba, bőven van idő arra, hogy egy svunggal ki is lőjek onnan. Szóval azt javaslom, szavazzatok megint: holnap merre induljak tovább Budapestről: BALATON, DEBRECEN, GYŐR, PÉCS, SZEGED? A Dunakanyar irányt ezúttal kihagynám, hisz most jártam itt. És elnézést a budapestiektől, de ne aggódjanak, borítékolható, hogy hamarosan ismét náluk kötök ki.
Miért gondolom, hogy holnaptól nehezebb napok jönnek? Mert a Dunakanyarban olyan az úthálózat, amely szinte biztosan meghívásra visz. Itt is vagyok az elsőn, Esztergomban. Az ország más területei viszont zegzugosabbak, vagyis nagyságrendekkel kisebb eséllyel kerülök meghívó közelébe. Ráadásul épp most jön a lehűlés. Vasárnap már mínusz 11 is lehet, jöhet eső, ónos eső, hó és szél is.
Az is igaz, hogy újabban nemcsak a régi-jó olvasóktól kapok meghívást, hanem olyanoktól is, akik a napokban jártak ezen az oldalon először. Köszönet nekik is! Van már Nem York-i meghívóm is, nézem is majd az országút széléről az eget erősen, hátha lassít egy New Yorkba tartó fapados.
Legyen szép napotok! Most megyek, hogy mihamarabb jöhessek megint. Üdv: Cen’
Az új látogatók az út, a játék fő szabályairól itt tájékozódhatnak:
https://www.facebook.com/centauriweb/photos/a.913866455310772.1073741829.913824748648276/1060635973967152/?type=3&theater
honlap: www.centauriweb.hu
Fotó: tegnap telefonnal, a Prímás Pincénél. Itt kaptam először “kismeghívót”, két kávét, nagyon finom rétest, és még útravalót is, stílusosan pogácsát! Nagyon jó hely, főként borosoknak.
Utóirat: Osszátok, lájkoljátok, legyetek kedvesek. Sok olyan táj van, ahol nincs meghívó. Hátha több lesz, mire megjön a kemény tél…

2016. január 13. 17:39
facebook-buttonMIRE ELÉG 5000?
Talán már most, az út elején megfeledkeztünk arról, hogy mindössze 5000 forint van nálam. Néhány ismerős arra bíztatott, csaljak kicsit, legyen azért nálam bankkártya vagy egy dugi húszezres. De jelentem: ellenálltam a csábításnak. Szóval tényleg ötezerből gazdálkodom, ebből megy minden, étkezés, telefon, utazás. Még érintetlen, ahogy a Párkányban készült képen láthatjátok (a tízezresen látható hasonló szögből a bazilika). De nyilván nem sokáig maradhat az, és nagy kérdés, mi történik, ha már nem lesz egy fityingem sem. Ezt jó lenne elkerülni. Szóval, holnaptól próbálkoznom kell alkalmi munkát keresni.
Tippelhettek hozzászólásban, hogy végül hány kilométert teszek meg ötezerből. Ígérem, a legsikeresebb tippelőnek kitalálok valami ajándékot.
Pár dolog, amit szívesen vállalok (egyébként bármit): fát aprítok, fűrészelek, cipekedek, hordárkodok, almolok (lovat, disznót, tehenet), novellát írok kérésre (géppel vagy kézzel), főzök (leginkább tejfölös húst, laktóz-érzékenyeknek tejföl nélkül, zöldséges tyúkhúslevest, egy spéci, saját fejlesztésű csülkös babot), sütök (leginkább palacsintát, aszúsat is), kutyát sétáltatok, mosogatok, felolvasok, megmondom milyen madarak repkednek a kertben, csiszolok, fúrok, autót mosok, porszívózok, fűtök, fényképezek, hurkát töltök, festek, jókedvűen beszélgetek…
A holnapi útirányra még este nyolcig szavazhattok itt:
https://www.facebook.com/centauriweb/posts/1063172390380177
A Balaton és Szeged útirány egész nap szoros versenyben volt, de most mintha a Balaton ellépne.
Üdv: Centauri

2016. január 13. 21:32
facebook-buttonSziasztok! Elnézést a késői jelentkezésért! Szerencsésen megérkeztem Szentendrére, ahol olyan szívélyes, bőséges fogadtatásban volt-van részem, hogy igen nehézkes a géphez ülni. Holott sok adósságom van, még az esztergomi vendéglátást sem köszöntem meg.
A szavazás eredményeként holnap délelőtt Budapestről a Balaton irányába indulok. Úgy érzem, holnaptól jöhet a fekete leves, de ne legyen igazam.
A Dunakanyart – egy pár napra biztosan – a délelőtt Esztergomnál lőtt képpel búcsúztatom. Legyen szép estétek, holnap hírrel leszek! Üdvözlettel: Cen’

jack londontúra

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük