Mikor bukik már meg Elon Musk?

Mikor bukik már meg Elon Musk?


Elon Muskot régtől figyelem, akkortól, amikor még alig volt ismert. Amikor még eszembe nem jutott volna, hogy a világ leggazdagabb embere lesz, és azt sem hittem volna, hogy első számú közellenséggé teszik majd. Az ő történetét nem tegnaptól látom tanulságosnak. Írtam róla többször is, és mivel az Elon Musk sztori folyamatában érthető meg, úgy folyamatában a legizgalmasabb az is, amit erről az emberről az idők során gondoltam. Elsőként egy rövidebb írásomat hozom az új Cenwebre 2021-ből, és abból az aprópóból, hogy a Starship2 felbocsátása során ismét találkoztam az Elon Muskot kísérő felhorgadásokkal.


A világsajtó

egyik legviccesebb – máskor azért viszonylag bosszantó – vonása, hogy a jelentős portálok valami titokzatos okból szemlátomást rühellik Elon Muskot. Ennek oka lehet, hogy Musk feje nem minden szögből rokonszenves, bár ez klasszikus body shaming volna, s feltehetően nem is erről van szó. Korábban is írtam már erről, bár továbbra is adós maradtam a Muskkal kapcsolatos nyomozásaim megírásával – mert valóban erősen érdekel, honnan ez az ellenszenv, amit általában nem támaszt alá semmiféle tárgyszerű kritika, míg ugyanakkor a másik “zsenivel”, Mark Zuckerberggel úgy bánt ugyanez a sajtó, mint a hímes tojással, és kikiáltotta zseninek. Ha még emlékszünk azokra az évekre.


Forrás: Wikipédia

Zuckerberg egészen addig a világ legjobb feje és legnagyobb zsenije volt, amíg be nem tett a portáloknak is.

A Zuckerberget övező botrányok sokasága sem volt elég ahhoz, hogy Markról úgy isten igazán levegyék a keresztvizet, csak akkor lett valamivel kisebb zseni, amikor a portálok elérhetőségeit is manipulálni kezdte. Ezzel szemben Musk mindvégig fekete bárány maradt, holott nem ártott senkinek.

A legszórakoztatóbb és legszánalmasabb Musk és a sajtó viszonyában az, hogy ha Musk bármelyik vállalatában csak egy anyacsavar meglazul, máris öles címekben olvashatjuk, hogy Musk és vállalatai immár bukásra vannak ítélve, Elon tulajdonképpen csomagolhat is, mehet a híd alá, legkésőbb a hét végéig totálisan megbukik, befürdik minden vállalkozása, lerobban minden Tesla és felrobban az utolsó rakétája is.

Alighanem Musk az egyetlen, aki immár évek óta folyamatosan tönkre megy. 

Ezzel szemben Elon Musk és vállalatai szépen menetelnek, és a Space-X rendkívüli sikerei után alább is hagyott kicsit az ellenlelkesedés, a fikázás, bár amikor nemrégiben egy Tesla kiégett, az újságírók ismét egy hétig pörögtek a hátukon örömökben, és újra azt vizionálták, hogy végre bedől a Tesla-projekt. Itthon is akad egykét megmondó fej, akik csak amolyan szélhámosként emlegetik (érveket persze itthon sem találni, nagyítóval se, s elektromikroszkóppal is hiába pásztázzuk okosaink bejegyzéseit).

És most itt az újabb hír: Elon Musk két tenderen is nyert. A NASA az új Holdra-szálláshoz talán, a Jupiter holdjának vizsgálatához bizonyosan a “szélhámos” rakétáit veti be. Ez nem kis pénz Elon cégének (178 millió dollár), s nem kis presztízs, feltehetően a részvények árfolyamát is kedvezően befolyásolhatja.


Forrás: Pixabay

Erről többek között a Reuters számolt be:

Elon Musk űrkutatási vállalata, a SpaceX 178 millió dolláros szerződést írt alá a NASA-val az első misszióra, amelyet a Jupiter Europa nevű holdjára indítanak. A kutatás fő célja, hogy kiderítsék, alkalmas lehet-e az életre az égitest. Az Europa Clipper névre keresztelt misszió keretében a tervek szerint 2024 októberében indul útnak a Falcon Heavy rakéta a floridai Kennedy Űrközpontból. A részben újrafelhasználható Falcon Heavy rakéta jelenleg a világ legerősebb működő hordozórakétája.

Áprilisban a SpaceX 2,9 milliárd dolláros szerződést kapott arra, hogy űrhajót építsen a tervezett Artemis programhoz, amely a tervek szerint a Holdra szállítja majd a NASA űrhajósait, 1972 óta először. A szerződést azonban felfüggesztették, miután két rivális űrvállalat, Jeff Bezos Blue Origin-e és a Dynetics Inc. tiltakozott a SpaceX kiválasztása ellen.

A Clipper-misszió célja többek között az, hogy nagyfelbontású képeket készítsen az Európa felszínéről, mely valamivel kisebb, mint a Föld holdja, meghatározza annak összetételét, feltérképezze a geológiai aktivitás jeleit, megmérje a jégkéreg vastagságát, és meghatározza az óceán mélységét és sótartalmát.

FORRÁS

Elon Musk eltökélt utálói pedig ismét húzhatják a szájukat, és dünnyöghetnek: Mikor megy már csődbe végre Elon Musk?


Forrás: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több űrkutatás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több technológia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

3 hozzászólás

  1. Remélem, soha nem fog csődbe menni!

  2. Volt a régi oldalon egy kétrészes esszéd Muskról – Elon Musk története, ha jól emlékszem. Talán most lenne itt az ideje, hogy áthozd őket. 🤔

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük