Körlevél a támogatóknak | Az új weboldalról

Kedves Barátom, Támogatóm!

2023. február 1-től olyan léptékű változás áll be a Cenweb életében, amihez hasonló nem volt még. Elsejével a régi oldal archívumba kerül, de nem veszik el az évek alatt felrakott 3-4 ezer cikk és több mint 10.000 fotó, csak épp már nem lesz szem előtt. A helyébe a Cenweb magazin lép. Az utóbbi hetek csöndjében minden aloldal átállt egy teljesen új, a legkorszerűbb formátumra (Darksite, angol, észt és lengyel oldal), ezen dolgoztam szakadatlan, elsejével pedig ugyanez történik a Főoldallal is. A régit is fejlesztettem, de eljött az ideje egy radikálisabb változásnak. Nemcsak informatikai, hanem más szempontból is.

A LEGLÉNYEGESEBB VÁLTOZÁS: Már nem egyedül írok az oldalra. Szűk környezetemből vettem rá 2-3 embert, hogy dolgozzunk együtt. Ez biztosíthatja azt is, hogy az oldal működése érdekesebb és fenntarthatóbb legyen. Első számú szerző- és szerkesztőtársam Mara lesz, akit ismerhettek többek között a máltai és a franciaországi utakról. Vele már teljes gőzzel dolgozunk, és már ő is rak fel kontenteket.

Úgy gondoltuk, hogy azok, akik bármilyen formában támogatták a sokszor reménytelennek tűnő, gyakran küzdelmes munkámat, megérdemlik, hogy hamarabb kapják meg az új formátumot. Így a levél végén található linken már követhetitek a magazin alakulását. Számítunk a véleményetekre és hozzászólásaitokra is!

MOST AZ ALÁBBIAK TÖRTÉNNEK FEBRUÁR ELSEJÉIG

 • Miután a honlap alapjai felépültek, az új magazin pillanatnyilag kb. 40%-os készültségen áll, ezzel haladunk most nap mint nap.
 • Február elsejéig próbáljuk elérni a legalább 90%-os készültséget.
 • Addig is próbaüzemben leszünk, és ti ebben vehettek részt.
 • Tegnap óta új tartalmak is felkerülnek az oldalra, és szándékunk szerint ez már így is marad.
 • Terveink szerint napi 4-5 új tartalom érkezik.
 • A régi írások folyamatosan költöznek át. Most még kicsit random módon, a próbaüzem miatt, de később aktualizálva. Az új tartalmakat azonban igyekszünk mindig könnyebben elérhetővé tenni, kiemelni.

MEDDIG TART EZ?

Február elsejétől számított három hónapon, vagyis negyedéven át mindent megteszünk annak érdekében, hogy lássuk: van-e létjogosultsága egy ilyen oldalnak. Számítunk a segítségetekre is.

Remélem – reméljük –, hogy örömötöket szolgálja ez a levél.

Az volna a határozott kérésünk, hogy kommenteljetek, véleményezzetek, osszátok meg velünk a tapasztalatokat és benyomásokat, de a linket NE OSSZÁTOK MEG SENKIVEL!

Előre is megköszönve, és a legjobbakat kívánva: Cen’

8 hozzászólás

 1. Kedves Cen,
  Napok óta az járt a fejemben, biztosan könyvet írsz és azért nem láttunk Téged régóta. Nagyon klassz az új oldal, színes élvezetes, mint régen volt az IPM újság, azt is nagyon szerettem. Üdv.szerző társadnak Marának is, végre a hajnali álmatlanságok értelmes dolgokkal lesznek kitöltve:-) gaz elárasztó a rengeteg információ, de legalább nem a bulvár hülyeségeiből kell válogatni, hanem bárhova kattintunk az valami jó, érdekes, tartalmas stb. A legjobbakat Nektek!!!
  Lívia

  1. Szia! Köszi az üdvözletet és a jókívánságokat! A régi IMP-et én is nagyon szerettem gyerekkoromban, igazi dimenziókapu volt. Nagy űrt hagyott maga után, amikor megszűnt, én azóta sem találkoztam olyan minőséggel a mainstream ismeretterjesztő kiadványok terén. Nagy szívfájdalmam volt, amikor az első költözésünknél ott hagytuk az összes példányt a régi lakásban. Most is szívesen fellapoznám újra, érdekes lenne újraolvasni az idő távlatából. Hm, azt hiszem utánajárok ennek a dolognak, szerintem írok belőle egy cikket is, úgy látom, vannak itt érdekességek a lap története kapcsán.

 2. Egy kis kiegészítés, ha szabad:

  Ne csak az oldal linkjét, hanem az oldal egyetlen linkjét – bejegyzéseket, videókat, képeket, stb. – se ossza meg senki sehol, mert azon keresztül más is bejuthat az oldalra! (Bár még nem próbáltam ki a megosztást, így nem tudom, hogy működne-e már egyáltalán.)

 3. Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a bizalmat. Örülök, hogy tudhatok a háttérben zajló folyamatokról. Nagyon örülök a változásnak. Fejlődés ebben áll. Cen, lelkes rajongóként mondom, hogy nagyon hiányzik a jelenléted a közösségi médiából. Ezt az űrt valahogy pótolni kellene. Hiszen minden jószándékú, jóérzésű ember aggódik érted. Sok sikert a munkátokhoz és bele fogok mélyedni a magazin olvasgatásába. 🙏🙂

  1. Author

   Köszi, a napokban a Facebookra is visszatérek. De sok lett volna egyszerre minden, és bevallom: jó volt egy kicsit “titkolózni”. Most úgy érzem, hogy a támogatók tényleg kaptak valami extrát.

   Ami pedig a legfontosabb: üdv az új oldalon! 🙂

  2. Szia Anikó! Welcome to the club! 🙂 👍

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük