Ez lesz 2023 egyik legnagyobb eseménye: Roger Waters és a Pink Floyd

Pink Floyd | 1989 | Forrás: Wikiwand

Megint játszik Budapesten a Pink Floyd, pontosabban Roger Waters és csapata. Köztudott, hogy Pink Floyd-rajongó vagyok, lehet ezt mondani, bár koránt sem vagyok rajongói típus. Lelkes, sőt irgalmatlanul lelkes is vagyok, nem is néha, de rajongó szinte soha – kivéve, ha a Pink Floydról van szó. Eddig kétszer lehettem ott Roger Waters koncerten, egyszer a Kisstadionban, másodszor a Puskás arénában, a „nagy” The Wall koncerten.

Utóbbi inkább sokkoló volt, mint egyszerűen emlékezetes, többek között azért, mert épp itt, Budapesten építették meg minden idők legnagyobb színpadát. Minderről írok még, most csak annyit: Roger Waters koncertjei gyakorlatilag mégiscsak Pink Floyd koncertek, akkor is, ha az együttes kettészakadása óta fontos emberek nincsenek ott a színpadon. 2023. április 23-án, vasárnap este nyolc órakor ismét Watersre (Floydra) mehetnek a szerencsések, és csak remélni tudom, hogy köztük lehetek én is. Jegyem még nincs. 96 nap van még a koncertig, de ahogy múlik az idő, egyre sűrűbben jut eszembe: ott leszek vajon?

Amúgy is sokszor szerepelt a Pink Floyd a honlapon, itt az ideje, hogy megkezdje „karrierjét” az új oldalon is. Csakhogy a Floyd nem igazán reggeli nyitózene, de nem is esti. Valójában nem is igen tudok elképzelni konkrét napszakot vagy alkalmat arra, hogy Floydot hallgassunk, mert a Floyd maga az alkalom. Inkább fordítva működik: nem Floydot választunk valamihez, mint inkább valamit a Floydhoz. A Floyd minden konstellációban domináns, és többek között ez utal arra, hogy valóban a legnagyobbak között van. Szerintem meg a legnagyobb. Mégis, a Have a Cigar elég dinamikus és dögös ahhoz, hogy egy napot ezzel kezdjünk. Jó reggelt hát! …és a legjobbakat!


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több Pink Floyd

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több zene

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  5 hozzászólás

  1. Hiányoltam már nagyon, hogy eddig szó sem esett róluk, pedig…
   Nem értem, hogyhogy még nincs jegyetek?

   1. Author

    Őszintén? Pénzbe kerül 🙁 Ez egy csóró író, ez egy csóró “szerkesztőség”… 🙂

     1. Kíváncsi lettem – megnéztem: 19 100 Ft-tól 48 100 Ft-ig.

      1. Miért is nem vagyok meglepve?

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük