Ébredjünk Kaliforniában! | The Mamas & Papas | California Dreamin’

1963-ban rendkívül hideg tél köszöntött New York Cityre, John Phillips gitáros pedig jobban szeretett volna a napfényes Kaliforniában ébredni. Egész éjszaka dolgozott azon, hogy vágyakozását dalba öntse, reggel pedig megmutatta az eredményt a feleségének, Michelle-nek, akivel egyébként egy zenekarban játszottak. Két év sem telt el, a dalból világra szóló sláger lett, és nemcsak több kontinens Kaliforniáról szőtt álmait testesítette meg, de kivette a részét a Kalifornia-mítosz és a Kalifornia-hangzás megalapozásából is, ami a ’60-as években sok amerikai slágerben visszaköszönt. Én a magam részéről szívesen belevetem magam ebben az életérzésbe.

3 hozzászólás

 1. 🙂 🙂
  A hideg télre nem emlékszem, de erre a számra igen. Nagyon régen volt, amikor először hallottam. Egy kis nosztalgiázással indul a mai nap.
  Köszi! 🙂

  1. Author

   A hideg tél jelensége lassan már az emlékeinkből is kiveszik..Nekem ez a szám olyan, mintha mindig is ismertem volna. Örök és megunhatatlan. 🙂

   1. Sajnos, így van, nincsenek már igazi telek. Én azért még emlékszem nagyon hideg telekre – bár a 63-asra konkrétan nem -, voltak havas-jeges téli szüneteink gyerekkoromban. Most már azt mondom: szerencsések voltunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük