Karácsonyi történetek

Karácsonyi történetek


Nem tudom, úgy egyébként, van-e bármiféle „hívás” a szentestékben, de ebben van. Nem is akármilyen.


Az évek során egyre több és több karácsonyhoz kapcsolódó írás születik. Némiképp már elvárás is, hogy minden évre hozzak újabb karácsonyi elbeszélést is. Lesz-e az idén is új? Azt egyelőre nem árulom el, de mielőtt tovább lépnénk esetleg egy újabb karácsonyi sztorira, a régi archív oldalról a karácsonyi történeteket is átköltöztetjük ide, a 2023-ban teljesen megújult Cenwebre.

Pár éve mindig érzékeljük, látjuk az analitikában, hogy megdöbbentően korán veszitek elő újra évről évre a karácsonyi elbeszéléseket.

November végén már sokan olvassák ezeket a történeteket,

december közepétől pedig sokszor annyi olvasója van a karácsonyi történeteknek mintha máris karácsony volna. 2023-ra ez fokozottan igaz, és minden bizonnyal a következő évek még nagyobb népszerűséget és elérést hoznak a karácsonyi történeteknek.

Ebből is látszik, hogy bár évről évre előkerülnek a karácsony-szkeptikusok (erről szól az első igaz történet ITT), mégis a karácsony népszerűsége töretlen, és a karácsonyra felkészülni ma is sokak számára több hetes folyamat, és ezzel nincs semmi baj, ha ez a felkészülés nem csupán a dekorációról és a vásárlásról szól. Tapasztalataim szerint a többségnél nem.


Megtisztelő,

hogy bizonyos írásokat újra és újra elolvastok. Ennél többet aligha remélhet egy író. Hadd reméljem azt is, hogy bár a karácsony a meghitt, békés együttlét időszaka, jó esetben, azért akadnak itt olyan elbeszélések és történetek is, melyek a karácsony szelleméhez mérten kissé karcosabbak, de tágabb értelemben a karácsony, a hosszú téli ünnepkör napjai-hetei kiváló alkalmat nyújtanak a kissé elmélyültebb létre is, így akár egy valamivel “keményebb”, kalandosabb karácsonyozásra is.

Fogadjátok szeretettel, ezt az összeállítást az idén is, és legyen békés, meghitt készülődésetek, aztán pedig – legalább lélekben hófehér – ünnepetek!

P.S.: Azokat sem hagyjuk az útszélen, akik egyszerűen csak szeretik a telet, és ha már egyszer jó pár éve alig élvezhetjük a klasszikus, havas telek szépségét, legalább szeretnének havas-szép téli történeteket olvasni. Keressétek az oldalon a “Téli történetek” rovatot!

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több történet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Centauri novella: Száz élet magánya

Megdöbbenve látjuk, hogy nem öregedtünk semmit; úgy tűnik, halhatatlanok vagyunk – annak ellenére, hogy a tengerparti test, melyet most is lakunk…Tovább

még több karácsony

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Mikor voltak a leghavasabbak a karácsonyok?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat összefoglalót készített arról, hogy mennyire voltak havasak a karácsonyok 1901-től kezdve. Ebből kiderül, hogy a havas karácsonyok gyakorisága…Tovább

2 hozzászólás

  1. Advent van, a hangolódás időszaka, a lélekben (is) készülődésé. Jó, hogy ez az oldal is “hangolódik”, készülődik már karácsonyra! Hiszen már csak néhány nap van az ünnepig, amikor kevesebb ideje jut majd az olvasóknak az itt barangolásokra, amikor természetesnek vesszük, hogy az oldal is takaréklángon üzemel pár napig.

    “minden bizonnyal a következő évek még nagyobb népszerűséget és elérést hoznak a karácsonyi történeteknek”
    Minél több lesz belőlük, annál többet! 🙂 (Én azért reménykedem egy karácsonyi meglepetés novellában…)

  2. Igen, vannak “bizonyos” írások, és nem kevesen, amiket boldogan elolvasok újra és újra, sőt, van amit nyomtatott formában eltettem, hogy kéznél legyen (pl. Chatkarácsony az ÉS-től), de mindig örülök, ha van valami új, izgalmas írás is.
    Előre is hálás köszönet érte. 🙂
    Boldog, békés készülődést nektek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük