Herman Ottó: A madarak hasznáról és káráról

Herman Ottó: A madarak hasznáról és káráról

köszönet az elődöknek


Herman Ottó háza

Herman Ottó: A madarak hasznáról és káráról (1903) című munkája az első olyan könyv volt Magyarországon, ami jelentős hatással volt a “köznépre”. Ez a munka több mint száz éves, mégis a mai napig rendkívül népszerű. E mű fejezeteivel a méltatlanul “elfeledett szerzők” munkája előtt tisztelgünk.

Időnként a hajdani szöveget kommentárral is ellátjuk, és ajánljuk a fajjal vagy témával kapcsolatos egyéb cikkeinket.

Azt hihetnénk, hogy ezekben a régi forrásokban már alig találni aktualitást, de ha nagyobbra nyitjuk érdeklődésünk látószögét, rögtön érzékeljük: ezek a munkák ma is ontják az érdekes megfigyeléseket, és minden nappal egyre tanulságosabbak azok a kontrasztok is, melyek a hajdani és mai szemléletek között feszülnek.


Herman Ottó:

A madarak hasznáról és káráról


1903


Vidd a kurzort a képekre, és meglátod, miről szólnak a fejezetek!


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több madár

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Hamarosan gólyák szelhetik London egét

2016-ban sikeresen visszatelepítették a fehér gólyákat Dél-Angliába, most pedig London és környéke a cél. A Citizen Zoo nevű, a lakosság bevonásával szervez…Tovább

Épülhet a hortobágyi madárszínház

Épülhet a hortobágyi madárszínház Aláírták a konzorciumi szerződést, így elkezdődhetnek a hortobágyi madárszínház építésének munkálatai. A madármegfigyelő bázis Máté Bence természetfotós elképzelései alapján valósul meg,…

6 hozzászólás

 1. Valahogyan ide tévedtem megint, és csak most tűnt fel, hogy milyen ötletesen és látványosan raktad fel a fejezeteket – amik idővel majd bővülnek, remélem.

  1. Author

   Köszönöm Edit, igen bővülni fognak!

   1. 🙂🙂
    Természetesen a fejezetek darabszámának a bővülésére gondoltam. A fejezeteknek nem kell bővülni, azok jók úgy, ahogy vannak! 🙂

 2. Amikor először kezembe került ez a könyv, annyira elbűvölt, hogy milyen jó a stílusa, milyen olvasmányos. Teljesen szokatlan volt a mai, sokszor száraz ismeretterjesztő művekhez képest.

 3. “Vidd a kurzort a képre és meglátod, miről szólnak a fejezetek” –
  Bravó, Cen’, micsoda profi munka!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük