Ha a világ hadban áll

„Lányok, ne feledjétek a gyöngyeiteket, és vigyétek az összes lovat, ahogy átkeltek a tavon.“ Több szempontból is felkavaró aktualitása van ezeknek a soroknak, mégsem elsősorban az időszerűsége miatt választottam a dalt. Csak ez ugrott be elsőként. A Malena című film képsoraihoz pedig úgy illik, mintha rájuk öntötték volna. Lana del Rey elandalít és elgondolkodtat. „Egy korszak vége? Nem, ez még csak a kezdet.“

4 hozzászólás

  1. Csodálatosan szép, és hipnotikus. több dolgot is szeretnék mondani. Először is: Isten hozott a honlap belsejében. Remélem, sok szép holmit hordhatunk ebbe a “lakásba”. Másodszor: Kihasználom a ritka lehetőséget, ami reményeink szerint már nem sokáig lesz adott, hogy úgy beszélgethetünk egy honlapon, hogy arról senki sem tud. Vajon feltűnt-e már valakinek, hogy a CENWEB elcsöndesült nyitóoldala mögött megváltoztak az idegennyelvű oldalak, és azok frissülnek is? Talán Szabó Edit már észre vette. Egyelőre senki sem látja ezt az oldalt, mintha egy bezárt kastélyban volnánk, glettelnénk, festenénk, megvarrnánk a kárpitokat, míg a környék lakói azt hiszik, a kastélyt rég eladtuk, s nem csak megújulni nem fog, de hamarosan összeomlik, ám egy napon kinyílik a kapu, és bárki bejöhet, megnézheti, mit végeztünk. Harmadjára pedig a lényeg. Erre a zenére akár regényt is írnék, és talán használom is majd a közeli jövőben. Ráadásul az a jelenet, ahol ötezren nyújtanak cigit a nőnek, már szerepelt a honlapon, egy giffen, valahol talán ma is megtalálható, de a filmet még nem láttam: ezek után viszont nem sokat várok vele. Meg kell néznem!

  2. Author

    Köszönöm! 🙂 Jó érzés az ódon, de egyre otthonosabb kastély munkálataiban részt venni. Örülök, hogy tetszik a dal és a klip, és talán használni is tudod. Kíváncsi lennék arra a regényre, de addig én is megnézem a filmet.

  3. Ez állati addiktiv, már negyedszer hallgatom meg. Új élmény, itt ragadni a saját honlapomon, mert találtam valamit, amit eddig nem ismertem. Ez eddig, ugye, nem fordulhatott elő, minthogy olyat nem rakhattam fel, amivel magamat is megleptem. Nagyon jó érzés, azt kell mondanom. És fogok válaszolni zenével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük