Ha Joyce-t triggeresnek tartja valaki, olvassa inkább a telefonkönyvet!

James Joyce

Frank Furedi, a Kenti Egyetem professzora elmondta, hogy

az ezt a figyelmeztetést író társaság is azt jelzi, hogy a cenzúrára való ösztönzés él és virul. A régi iskola cenzorainak szelleme, akik 1922-ben betiltották az Ulyssest, újra itt van. Csak idő kérdése volt, hogy a sérelmi archeológusok kiássanak valamit Joyce nagyszerű művében, ami miatt traumatizálva érezhetik magukat. A triggervadászok semmiképpen sem adhattak szabad utat az Ulysses szerzőjének. Csak a rend kedvéért: ha Joyce-t valaki triggeresnek találja, jobb, ha az olvasást a londoni telefonkönyvre korlátozza. (Index)

Újabb fejezethez ért a különböző klasszikus írásművek ellen indított támadások sorozata a PC, a wook farvizén. Joyce – akit életében is betiltottak – sem kerülheti el a vitákat. Erről olvashattok részletesen ITT.

Borítókép: James Joyce | Forrás: Wikipédia


Joyce-ról mi is írtunk a napokban.


James Joyce

Bosszú, ellenállás, lázadás James Joyce-módra

Olvastam valahol, hogy azért hordott hosszú kabátokat, hogy azok takarják rojtos, lyukas ruháit. Talán a szegénység is közrejátszhatott abban, hogy szinte mindenre igen hevesen reagált, többek között arra is, hogy első regénye Írországban visszhang nélkül maradt. Erre Joyce összepakolt, és úgy távozott Írországból, hogy soha többé a lábát se tette be.


James Joyce Ulysses Dublin

„Csetit” kérdeztük Joyce szexuális életéről és kedvenc ételéről. Érdekes válaszok születtek

Ismét felkerestük a Chat-robotot, ezúttal több sikerrel. Talán az is közrejátszhatott, hogy ezúttal beszélgetni akartunk. Igen, időnként botladozik, de alapvetően nagyon okos, és némi leleménnyel, némi háttérrel meglepő infókat kaphatunk tőle. Mindezt úgy, hogy csak egy bizonyos időszakban „töltötték” és nincs még korlátlan hozzáférése mindahhoz, ami a neten vagy a világ könyvtáraiban fellelhető.

Ezeket hozták még a hírvadászok

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük