Akadozik az áramellátás. Ha nem frissülünk, a szélvihar lesz az oka.

szélvihar

Rég nem láttam ekkora szelet. Igaz, rendkívül csendesen telet az ősz és a tél is. Voltak végre nagy esőink, szerencsére, de nagy viharok vagy szelek eddig elkerültek minket. Legutóbbi bejelentkezésünk óta, amikor videót is hoztam, erősödött a szél, főként a nagyobb rohamok neccesek. Röpködnek a kisebb ágak, hullanak a tobozok, de azt mégsem mondanám, hogy a helyzet drámai. Annak ellenére sem, hogy piros zónába tartozunk, vagyis ide is kiadták a legmagasabb szintű riasztást.

Viszont az utóbbi két hétben rengeteg csapadék esett, szinte kizárólag eső, átázott a talaj, fel is lazult nyilván, és ilyenkor szokott az történni, hogy a nagy esőket követő szélviharoknak nehezebben állnak ellen a fák.

Könnyebben dőlnek ki. Mivel erős szél is régen volt, a gyengébb, öregebb ágak sem váltak le a fákról, és most minden egyben fog lemenni. Így már nem is annyira meglepő, ha gondok adódnak az áramellátással. Most is, ahogy írok, néha vibrál a lámpa, időnként elmegy az áram, aztán visszajön. Benne van a pakliban, hogy előbb-utóbb valahol egy fa rászakad a vezetékekre. Időleges áramszünetre tehát mindenképp számítanunk kell. Reméljük, hogy ennél nagyobb gond azonban nem lesz. Se ma, se a hétévégén.

A legjobbakat!  

Illusztráció forrása: Pixabay

Időjárással kapcsolatos legfrissebbek még

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük