Támogasd a Cenwebet, legyél társ egy új kalandban!

Kedves Támogatók, ez a poszt még szerkesztés alatt van! Izgulunk, és készülünk, mint látjátok!


MIÉRT?

Rövid leszek, két okból is. Egyrészt oldalakon át mesélheték arról, hogyan jutottam el odáig, hogy az oldalt támogathatóvá tegyem (az oldal történetéről hamarosan részletesen írok). Ezt mindannyiunk érdekében jobb megspórolni. Másrészt nyilván nem a magyarázat hosszától függ, hogy támogatod-e az oldalt.

Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

A sok korábbi kaland, a Jack London-túrától az aranymosásig, az ezernyi cikk és ezernyi fotó, a videók és kisfilmek, a novellák, blogok, a „madarasságok”, a birtokom rezervátummá alakítása, mindaz, ami eddig látható, olvasható, nézhető volt, és ami most egy sokkal jobb minőségben áll rendelkezésre.

Ez egy nagy kaland, talán nagyobb, mint volt az aranymosó- kincskereső-túra, és szeretném, ha sokáig tartana.


NÉHÁNY ÉRV MÉGIS     

Egy oldal állandó költségei

Egy honlap lényegesen különbözik a közösségi oldalaktól, főként egy méret fölött. Nemcsak arról van szó, hogy bővülhet-e még, hanem arról is, hogy az elkészült tartalom tárhelyéért is fizetni kell. A tárhely olyan, mint kocsinak a bérelt garázs: ha nem történik semmi a honlapon, akkor is fizetni kell azért, hogy elérhető maradjon.


MIRE KÉRÜNK TÁMOGATÁST?

Ma már szinte minden platform, magazin, hírportál közösségi finanszírozásból igyekszik fennmaradni. Ez rendben is van. Többnyire olyan portálok kérnek támogatást, akik

 • Egy pillanatig sem dolgoztak ingyen.
 • Akik mögött milliárdos vállalkozások állnak.
 • Akik reklámbevételeket is szereznek.

Minderre továbbra is azt mondom, hogy rendben van.

Ezzel szemben a CENWEBRE szinte folyamatos fejlesztés mellett

 • 2.600 cikk került fel.
 • 7.500 fotó (80% saját).
 • Mindvégig ingyenes és bárki számára elérhető maradt.
 • Nem kapott támogatást sehonnan.
 • Sosem reklámozott semmit.

Szakértői becslés szerint a honlapba fektetett munka 2021 végéig elérte a tízmilliós nagyságrendet.


MIT TÁMOGATSZ?

Nemcsak a Cenweb fennmaradásához és folytatásához kérem-kérjük a támogatásod. Az, aki megtisztel a támogatásával, segíti:

 • A Cenweb fennmaradását.
 • Olyan tartalmak létrejöttét, amiket másutt nem találni meg.
 • Hogy jobban ismerhessük a világot.
 • Gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk.
 • Újabb cikkek és könyvek megszületését.
 • Nemcsak az irodalmat,
 • hanem a természetet is!

PATREON

A legjobb a Patreon, mert ott extra tartalmakat is adhatunk. Készülő cikkek, utak, videók, filmek, és blogok kerülnek fel az oldalra. A könnyebb támogathatóság kedvéért létrehoztunk egy 5 eurós kategóriát is. A legmagasabb kategóriákban már egyénileg is egyeztetünk, személyre szabott „ajándékokról”.

Nézd meg a Patreon-oldalunkat | kattints a gifre!

patreon
patreon

PAYPAL

Ezt főként azok számára hoztuk létre az új magazin indulásakor, akik egyszeri támogatásban gondolkodnak. Itt is van lehetőség rendszeres támogatásra, tetszőlegesen beállított összeggel. A Paypal hátránya, hogy ott nem tudunk cserébe extra tartalmakat biztosítani.

A Paypalhoz kattints a gombra!


JELENTŐS SEGÍTSÉG MÉG

ha megosztjátok a cikkeinket, és követitek az oldalainkat. Különösen a Facebook és a Youtube-csatornánk követése jelent nagy segítséget (de az Instagram-oldal követése is nagy öröm a számunkra).

Külön hálásak vagyunk azoknak, akik egy kis időt rászánnak arra, hogy a Facebook-oldalt ajánlják az ismerőseiknek. Ennek módjáról egy rövid, átlátható kis útmutatót az alábbi cikkben találtok.


Centauri

Így támogathatod a Cenwebet Facebookon!

Jelentős segítség, ha az ismerőseiteknek ajánljátok az oldalt, de – mint utóbb rájöttem – nem mindenki tudja, hogyan lehet ezt megtenni. 

Rémesen egyszerű egyébként, mutatom két ábrán.


Ahogy 2021-ben írtam: Szeretem ezt az oldalt, szeretem az olvasókat, szeretem a nyitottságotokat, a kíváncsiságotokat, a sokoldalúságotokat és aktivitásotokat. Nehéz szívvel válnék meg mindettől. Ráadásul úgy gondolom: olyan évek jönnek, amikor egyre inkább szükségünk lesz egymásra.

Végül természetesen hatalmas köszönet azoknak, akik abban már segítettek, hogy idáig eljussunk!

Köszönöm a figyelmet, és remélem, hogy találkozunk a támogatók klubjában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük