• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2016.02.22. Egy hét – hét nő (1.)

inaINA COOLBIRTH
Már csak egy hét a Jákob botja megjelenéséig. A fülszöveg szerint olvasható szerelmi regényként is. Jack életében, 19 éves koráig viszonylag sok nő jutott jelentős szerephez. Sok szempontból persze Flora Wellman, az anyja volt a legjelentősebb hatással rá, és féltestvéréhez, Elizához, valamint Jenny anyóhoz, a dajkájához is szoros kapcsolat fűzte, de szerelmi ügyek is szép számmal akadnak. Magam se tudnám megmondani hirtelen, pontosan hány nő bukkan fel a regényben, hisz Jack egy időben a bordélyházaktól sem tartotta távol magát. Ha a futókalandokat és fizetett szerelmeket leszámítjuk, akkor is legalább hét olyan nőt találunk, akik hozzátettek – vagy épp elvettek – Jack férfivá éréséhez. Mivel épp hét nap maradt a Jákob botja megjelenéséig, úgy döntöttem, minden nap megosztok egy részletet erről a hét, szeretetreméltó s különleges nőről. Fogadjátok szeretettel – őket. Elsőként a Jacknél 24 évvel idősebb Ina Coolbirth-t.
Üdv: Cen’
“Egyik este belefáradtam az olvasásba. Miután Ina Coolbirth elfújta a gyertyát, csak a kandalló fénye fodrozódott a padlón. Félredobtam a párnát, és Ina Coolbirth ölébe hanyatlottam. Először esett meg, hogy nem kérlelhetetlen kéjvágy űzött a testéhez. A huzamos együttlét és nyugalom megértette velem: ráérek. Nincs kapkodás. Lehetek lassú, óvatos, gyengéd, s azt teszek, amit csak akarok – amit Ina Coolbirth enged. Ő pedig mindent engedett és akart, jóval többet annál, amit elképzelni tudtam, és lépésről lépésre vezetett.
Szeretkezni sem volt rendkívülibb, mint lélegezni, inni és enni, mivel lélegezni, inni és enni is kaland volt vele. Már én sem kérdeztem tőle azt, amit az első éjjelen még igen: „Mit akar?” Nem érdekelt. Történtek a dolgok, és úgy éreztem, jól történnek. Ha épp csak fekszünk egymás mellett, és olvasok, rendben van, ám ha a legforróbb pontokon csókolgat, az is helyénvaló. Helyénvaló minden új, és minden új ismételgetése, szakadatlan próbálgatása is. Volt, hogy bő óráig időztem az ágyékában félálomban, mereven és forrón, míg egymásba érve aléltunk, majd arra ébredtünk, hogy belélövellek. A második héttől már a mosakodást is hanyagoltuk. Ha van a henyélésnek radikális formája, a miénk bizony radikális volt a javából, s mégis andalító illat szállt Miss Coolbirth összes testtájáról.
Eleinte a súlyos öntudatlanság állapotában voltam vele, ébren és alva is, egyszerűen csak elmerültem a pillanat örömében vagy hevében, mikor hogy, később viszont visszatért a tudásvágyam, és amint a halrajokat, sirályokat, hajókat szoktam, kitartóan figyeltem önmagamat is. Az átalakulásomat. Azt, ami leginkább egy félkész, rusztikus alkat tökéletesedéseként, a nyers férfitest éréseként írható le. Napról napra csiszolódtam, az alvások és szeretkezések úgy váltották egymást, akár a csiszolóvásznak. Gondolom, ennek ellenkezőjét élik át az idősödők: a rövidülő alvások, a szeretkezések és elmaradozó vágyak hiánya, az egyre ízetlenebb ételek úgy váltják egymást, akár a vésők, minden éjjel új seb fakad, a test és a szellem addig forgácsolódik, míg el nem fogy. A csiszolás által is veszít az ember valamicskét, ám csak amennyit muszáj, és kizárólag a fölöslegest. E munkában jelentős szerep jutott a három hétre felfüggesztett időnek, egyébként pedig minden más, a csiszolásomhoz szükséges eszköz Ina Coolbirth kezében volt. Nemcsak a gondolataim, az érzéseim kerekedtek, hanem a testem is; megszűntek a bántó kiszögellések, kifényesedett a vállam, görögösen sima lett a bőröm, s minden ér és ideg végső helyére került. Minden részem összehangoltan, szakadatlanul értem, Ina Coolbirthért és az együttlétünkért dolgozott.”
(Jákob botja)
Fotó: Ina Coolbrith
Osszátok meg másokkal is. Köszönöm.
Forrás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük