• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Földönkívüli-e a fülemüle? – Miért énekel éjjel?

FRISSÍTÉS: 2020.05.17. Hamarosan ISMÉT részletesen írok a fülemüle éneklési szokásairól – szigorúan szakmailag 🙂 Keressétek majd a nyitóoldalon! A madárdal döbbenetes titkokat tartogat a számunkra, erről részletesen írtam nemrégiben, és elképesztő felvételeket hallgathattok meg az alábbi kapcsolód posztban:

Mire tanítanak a madarak? – Több szerénységet!Földönkívüli-e a fülemüle? – Miért énekel éjjel?


cen_logo_circle
Valaki azt írta hozzászólásban a fülemüléről készült videóm mellé – amikor is próbáltam felvenni a kapcsolatot egy éjjel éneklő példánnyal -, hogy a füttyögésem a fülemülének olyan volt, “mintha egy földönkívülivel való eszmecserére gyakoroltam volna”. FÖLDÖNKÍVÜLI-E A FÜLEMÜLE? Innen akár elindíthatnánk egy hosszabb sztorit is. Van olyan regényem, melyben egy orvos azért tart a hátsó kertjében fókákat, mert meggyőződése szerint minden fóka földönkívüli. Ez esetben tételezzük fel, hogy a fülemüle nem földönkívüli, hanem “csak” közvetítő. Amolyan mediátor a Föld és az Ég, az ember és a földönkívüliek között. Azért is énekel éjjel, ilyenkor zavartalan az éter, és azért oly hangos és ritmikus az ének, mert az egyfajta kódolt jel az ufóknak. Ezt a státuszt csalogánygenerációk sokasága adja át egymásnak évezredek óta, de üzenetük az ufóknak lényegileg mindvégig ugyanaz:

AZ EMBER NEM ÁLL KÉSZEN A TALÁLKOZÁSRA.

fülemüle vEzt az ufóközpontban évezredek óta tudomásul veszik, nem is igen szomorkodnak, hisz egy ufó átlagos életkora köztudottan 12.542 év, tehát ők minden egyes este úgy érzik: ráérnek, s alig várakoztak még. Egy májusi éjjelen azonban, egy kissé felelőtlen író, erősen hiányos nyelvtudással, felületes természettudományi ismeretekkel a fejében felkeres egy szépen daloló csalogányt – immár tudjuk: mediátort –, és esetlen kísérletet tesz arra, hogy felvegye vele a kapcsolatot. Füttyög is lelkesen, ám oly hamisan, esetlenül, és – ez a lényeg – véletlenszerűen, hogy azt találja füttyögni:

VÁRUNK BENNETEKET!

A csalogány valójában azért hallgat el hirtelen, mert nem hisz a fülének. Erre a pillanatra várt a nagyapja, de hiába. Erre várt az ükapja, és megannyi felmenője, de hiába. És most… Aztán elérzékenyül: “Ó nagy pagony és csalit! Micsoda kiváltság, hogy a sok millió fülemüle közül épp én adhatom tovább a sok ezer éve oly hőn áhított jó hírt!” Miután a füttyögő ember nagy nyugodtan elsétál, a csalogány boldogan adja tovább a hírt:

VÁRNAK BENNETEKET! VÁRNAK BENNETEKET!

Másnapra ufók, kicsi és nagy, zöld és kék, nagy szemű és kis szemű, bundás és csupasz, sima bőrű és ráncos, szkafanderes és mezítelen ufók milliói landolnak a Föld különböző pontjain lelkesen, akiket sajnos pár héten belül halomra lövünk és nyakon szórunk DDT-vel meg napalmmal.

Kérlek, oszd meg az a rövid írást másokkal is! Köszönöm.
Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!
Feliratkoztál ár hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*   

  fülemüle 3

  Fotó: Wikipédiahttps://centauriweb.hu/archiv/madarakrol/madarakrol-mindenkinek/hogyan-kerulnek-baglyok-a-varosokba-bagoly-a-varosban-erdei-fulesbagoly/

  A kert legszínesebb madarai – top 10

  Melyik a világ legjobban repülő madara?

  A madarak sötét oldala – az állati kegyetlenség

   

  Mire tanítanak a madarak? – Több szerénységet!

  Kik táncoltak hamarabb? Az emberek vagy a madarak?

  http://https://centauriweb.hu/archiv/madarakrol/madarakrol-mindenkinek/pacsirta-es-neplelek/

  4 Comments:

  1. Ibolya Nagy

   😟😞😞

  2. Szabó Edit

   “Aztaaa!…” Valahogy így kezdtem a hozzászólásomat ott annál a posztnál annak idején.
   “Hiszen ez nekem tetszik!” Ezt pedig gondoltam ugyanakkor. 🙂

   Aztán jött a többi. És ugye jön is még?

   Jó volt újra olvasni! ❤ 🙂 🙂 Köszi!

  3. marsovszki viktória

   Aha, szóval, erről társalogtatok azon a titokzatos éjszakán. 🙂

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük