• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2016 – Leleplezte magát Centauri? (Kulter.hu)

…egy megtelt terem várta, hogy feltűnjön a színpadon Centauri 

Jégvágó és a Jákob botja című regények álnevet használó, titokzatos szerzője, Centauri felfedte magát a júniusi Margó Irodalmi Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), ám neve és arca a rendezvény színfalain belül kellett, hogy maradjon.
A leleplezés két vezénylője Valuska László szervező és Gaborják Ádám beszélgetőtárs voltak, velük szemben pedig egy megtelt terem várta, hogy feltűnjön a színpadon Centauri. Mikor jellegzetes kalapjában megérkezett a szerző – arcát félig takarva –, kijelentették, hogy nem készíthető fotó a rendezvényen. Az író számos dolgot elárult magáról, és rengeteg rajongói kérdésre válaszolt. A beszélgetés után dedikálást tartott a PIM udvarán.
c1
Az olvasói elé most először kiállt, arcát vállaló Centauri 2006-ban jelent meg először írásaival a hazai irodalmi folyóiratokban, s azóta rendszeresen publikál különféle lapokban. Stílusát Magyarországon túlinak tartják, olyannak, ami világviszonylatban is erősnek számít. Szerzeményeit a hivatalos honlapján is olvashatod.
c2
A leleplezés részletes menetéről Németh Zoltán is írt saját blogján, aki egy másik bejegyzésben azt sugallja, hogy a Rosmer János írói álnév összekapcsolható Centaurival, s mindkettő mögött Csehy Zoltán rejtezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük