• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2016.04.10. Tovább! (12. nap)

2016.04.10. (12. nap) 13:19 TOVÁBB (+ 2 nap)

Centauri író irodalom Jákob botja irodalomCsak röviden, mert sok a tennivaló. Tegnap a vasbánya környékén vagy 20 helyen mostam, átkutattam a meddőt, a szárazon álló patakmedret, torlatokat, turzásokat, találtam is sokfélét, de zafírt, azt az egyet, nem. Opálból viszont 2 kiló körüli darabot is, amit további opálokkal együtt (összesen 5-6 kilónyit) kihoztam a hegyek közül. Ez a 11. nap, és ami leginkább emlékeztet a zafírra, az az egyik kocsma hamutálja. Tegnap este azért nem posztoltam, mert egyrészt elfáradtam, másrészt csak azon tudtam töprengeni, hosszabbítsak-e még. Nem igazán volt jó estém, éjszakám, annak ellenére sem, hogy a zsákmány (ahogy a képen láthatjátok) zafír nélkül is szép. Reggel viszont derűsebben kezdtem a napot, és úgy döntöttem, hogy három helyet megpróbálok még. Két patakot és egy új bányát. 10 kilométeres körzeten belül van mindhárom. Ez keddig megjárható. Ha a következő két-három napban sem járok szerencsével, zafír nélkül megyek haza. Ha jól érzékelem, néhányan úgy vannak már ezzel: csak legyen már meg az a rohadt zafír! De ne legyen ideges senki. Ettől szép ez az út. Nem adja magát könnyen. Ez van.

zafír hamutál

11 nap alatt ez a hamutál állt a legközelebb a zafírhoz. Érthető, ha a túra végén kis híján feladtam.

Ma új bázist kellett találnom, ezzel elment egy kis idő, de sikerült. Írok majd arról, hogy kinek köszönhetem. Elment a nap fele, de megpróbálok a három helyszínből egyet még ma megnézni. Aki netán túlzottan izgul, az dőljön hátra, lazítson, és drukkoljon. Ennyi elég. Jól vagyok. És tegnap már az új regényhez is írtam hegyi, zafíros fejezetet, igaz, egyelőre „fejben”, csak pár jegyzetet készítettem róla, de ha alkalmam lesz rá, megírom és megosztom itt is. Most egy kocsmából jelentkezem, ma ittam kávét, 3 deci gyümölcslevet, tegnap este éhes voltam, de ma nem, gyorsan lemálházok a közelben, és megyek egy új patakhoz. Kicsit morcos hétvége ez, látszik a leheletem, inkább télvégi a levegő, semmint tavaszias, de legyen azért jó kedvetek, egyetek rántotthúst, szalmakrumplit, húslevest, meggyes pitét, kuckózzatok be és nézzetek meg egy jó filmet vagy olvassatok egy jó regényt. Üdv: Centauri
Facebook hozzászólások

Centauri opál ásványgyűjtés

Az opálterméssel nem volt gond. A legnagyobb darab kb. 2 kiló.

Centauri ásványok gránát arany zafír túra

Összességében nem panaszkodhatok, csak már egy iciri-piciri zafír is volna!


17:32 (telefonról)

Hat valami csodaszep helyre jutottam. Igeretes is, szivem szerint itt ejszakaznek. Kb 6 km innen a bazis, nyilvan kifekudnek mire odaerek es besotetedne. Egy dolog szol amellett hogy visszamenjek es felvegyem a gepet hogy ez a meder a legszebb amit ezen az uton lattam raadasul 3g terero van. 11 nap alatt itt van eloszor egy kis vilagvegi idill. Ezt meg kell fotozni, akar talalok itt zafirt, akar nem. Persze mostam is sokat, de csak granat jott. Sebaj. Most elindulok vissza. Orulok hogy ezt a gyongyot megtalaltam.
Facebook hozzászólások

Centauri zafír csodaszép patak

Valami okból ez a patak tetszett a leginkább. Ez volt az első olyan vízfolyás, ami bizonyos szakaszain kimondottan barátságosnak, idillinek tűnt. De nem tudtam még, hogy akaratlanul is ezen a parton fog véget érni a túra.

http://https://centauriweb.hu/archiv/blog-4/zafir-tura/2016-04-11-elojelek-13-nap/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük