• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Altamirai bölényt, avagy zebut tartó magyar cowboy

A virginiai cowboy (Screenshot)

2020.11.23. Szerencsére sok visszajelzést, levelet és fotót kapok a posztok, cikkek kapcsán, s ez minden esetben megtisztelő a számomra. Legutóbb Mohácsi Zsolt etetőjét mutattam meg ITT, tegnap pedig többek között egy bakonyi életképet kaptam Bankó Csabától. Pénteken írtam egy virginiai cowboyról, aki irtózatos termetű marhájának vetve hátát mindenféléről mesél egy videóban. Hasonló helyzetet látunk ezen a hazai képen. 🙂

Bevallom, először fel sem ismertem, miféle marhát látok, holott Indiában láttam zebut bőven (Delhi adományai). Kérdéseimre válaszolva Bankó úr a következőket írta:

A cowboyos fotód miatt kerestem elő ezt a képet. Felnőttként érkezett hozzánk, mindent szétrúgott, a 6×8 cm-es tölgy karámfát, a colos deszkát áttörte a szarvával…aztán megszületett a mellette álló borjú, és azzal csak romlott a helyzet…a ( 3 évvel ezelőtti) hidegben majdnem odaveszett a borjú, az anyaállat le is mondott róla, akkor tudtunk hozzáférni Annával, visszamelegítettük. Ott az anya megértett valamit. Most jóban vagyunk. 🙂

Az anya neve az Altamirából rövidült, Mira névre hallgat, de tényleg hallgat rá, a lánya Fahéj, aztán mikor elég nagy lett a kislány, akkor vettünk egy dexter fajtájú bikát, aki felnőttként érkezett, Da névvel. Az idei két üsző borjú Kalács és Bukfenc.

Pontosan olyan volt Mira, mint az altamirai barlangrajz…Zebu azért kellett, mert ez a fajta gyógyszermentesen tartható, illett a vegyszermentes gazdaságunkba. Amióta otthagytam az olajipart, sajtkészítéssel foglalkozom.


Köszönet a képekért Bankó Csabának, és sok sikert a zebukhoz, és a sajtkészítéshez! 


Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*


  previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider

  Slider

  Slider

   

  Idilli vidéki élet Amerikában – marhák és cowboyok

  Ötletes madáretetés lakótelepen – előtetőből madárbalkon

  Delhi adományai (Litera)

       

  3 Comments:

  1. Holsky Péter

   Éljenek a zebuk, s vigyázzon rájuk Zebulon! (Azaz ‘otthon’; ‘lakhely’; ‘háztartás’ – igaz, nem Indiában 😉

  2. Hm……., én megkóstolnám az a sajtot, és nem csak azért mert sajtfüggő vagyok, de azért is mert kedvelem az ilyen embereket!

  3. Szabó Edit

   De jó! Kinek emu, kinek zebu. 🙂
   S ha esetleg jelentkezne nálad még más is, Cen’, aki valamilyen különleges állatot tart – a lábatlantól a nyolclábúig -, azt is megosztod majd velünk, ugye?

   A zebusajtot én is szívesen megkóstolnám. 😋

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük