• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2021.01.14. BLOG: FÁRADTAN, BOLDOGAN, ŐSZINTÉN

Tele az ablak – ma 🙂

2021.01.14. BLOG: FÁRADTAN, BOLDOGAN, ŐSZINTÉN

Mára egészen mást terveztem, többek között a kisregény új fejezeteit, de talán láttátok páran, hogy délben „keresztbe tett” nekem egy cinke ITT. Ez nem baj, sőt: így tegyen be nekem minden nap valami. Mert persze aztán minden igyekezetemmel azon voltam, hogy tisztes fotót lőjek erről a ritkaságról. Arra se jutott időm, hogy írjak még erről a ritka madárról valamit, de egy kiadós alvás után felveszek majd minden szálat.

Azért annyit a „piros cinegéhez”: ha beütök a keresőkbe bármi képtelenséget, a legeszementebb dolgokra is ezrével vannak találatok. De ha piros színű, eritrizmusos cinegét keresek egyetlen képet sem találok. Valóban könnyen lehet, hogy ez lesz az első fotó ilyen cinegéről Magyarországon, de extrém esetben megeshet az is, hogy az egész világhálón nincs egyetlen kép sem ilyen madárról. Így talán megértitek, hogy hagytam „elúszni” kicsit ezt a napot.

Ráadásul a madárbalkonról eleve szerettem volna külön írni, még a „piros cinege” felbukkanása előtt, ott ugyanis egyébként is fejlemények vannak, új fajok, és a „vércsuszka” is odatette magát. Úgy is kezdődött a dolog, hogy megnyitottam a madárbalkont hajnalban, aztán kénytelen voltam fotózni kicsit (lőttem vagy 800-900 fotót), s mind e közben beugrott a képbe a „piros cinege”. Aztán megint fotóztam, jelentős részét le se töltöttem még. A szerkesztés is hátra maradt. Ide is csak 1-2 fotót hozok ma estére.

Mellesleg fel kellene készülnöm a hétvégére, mikorra minden valószínűség szerint befagy majd a Balaton, és el kellene jutnom egy jégtúrára. És persze – ahogy azt valakinek írtam a napokban egy kérdésre válaszolva – a Two on the Road is szervezés alatt van, mert már most rá kell készülni, főként, hogy a járvány elmúltával kicsit keményebb pályára szeretnék lépni.

Azoknak írom, akik a honlap támogatásának ügyében kerestek és kérdeztek: alszom kicsit, aztán hideg zuhanyt veszek, iszok két vödör kávét, és válaszolok mindenre.

Halkan mondom: most, este 20:01-kor úgy tűnik, hogy ma akár újabb rekord is megdőlhet a honlap életében 😊 Meglátjuk 😊

Köszönök mindent, a legjobbakat, és jövök, amivel és amikor csak tudok! Üdv: Cen’

EZ IS MAI

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


TÁMOGASD A CENWEBET!

MIT TÁMOGATTOK?

➡ a honlap fennmaradását
➡ hogy olyan dolgokról beszélhessünk, amiről másutt nem
➡ jobban ismerhessük a világot, amiben élünk
➡ gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk
➡ újabb cikkek és könyvek megszületését
➡ nemcsak az irodalmat
➡ hanem a természetet is
Full screenExit full screen
Slider


 

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider


Slider


Slider


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*

    8 Comments:

    1. Most talán egy pohár bor, és pár óra alvás jobb lenne! 🙂

    2. Szabó Mihályné

      Jó éjszakát!!! Pihenj egy kicsit, rád fér!!!

    3. Szabó Edit

      Van otthon esetleg egy kis zöldborsófőzelék? 😉 🙂
      Aludnod kellene!!

    4. Kálmán Péterné

      Gratulálok a cinege ritkasághoz, megértem, hogy izgatott vagy. Jönni fog még “Piroska” meglásd! Légy résen, minden mást félretéve. Drukkolok. Jó pihenést Cen’!

    5. Patai Mária Zsuzsanna

      Én is kérdezősködtem, de már nem aktuális: kaptam segítséget Sz. Edittől a Patreonhoz, te csak aludjál!

    6. Lívia dr. Zilahi

      Bevallom, rá kellet keresnem az eritrizmus szóra. Pedig van hasonlója az én szakmámban is az erythrocyta (vörösvérsejt ami egy őssejtből differenciálódik v.vérsejtté )mégsem ugrott be. Azt honnan tudod megállapítani, hogy tojó-e vagy hím? Megértem az izgalmad és a boldogságod, biztosan ilyen pillanatokra vár minden kutató az életében:-)))az igaz egyszeri és megismételhetetlen pillanat. Milyen jópofa neveket kapott eddig is a felfedezésed az olvasóidtól – Cencenege, Piroska:-)))). Azt lehet tudni(te biztosan ),hogy mondjuk egy madárfajtán belül miért indul el ez a típusúgenetikai változás? A piros feltűnőbbé teszi a tollazatot, lehet ennek olyan oka mint pl. a szarvasoknál a minél nagyobb agancs, ami prioritást és tekintélyt ad? Szóval ide nekünk a szép fotókat, elmondhatjuk IGEEEEN mi ott ott voltunk amikor Centaurihoz megérkezett előkelő szabójánál piros csíkkal díszített szmokingjában Mr. Ciner, vagy piros csíkos bársony boleróban a nagyestélyi felett Mrs.Cinerella:-))))

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük