• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Íme Greg, az ősviking gleccserférfi

 

2021.01.03. Hála nektek, összeállt Greg profilja is. A szavazás eredményeként az is eldőlt, hogy Greg nem végleg veszett el, vagyis megkerül a kisregény végére.

Greg ez idáig a leglazább figuránk. Míg Daniel visszafogott megjelenésében, vérmérsékletében és életszemléletében is, Anna pedig, a női főszereplőnk, egy karakán, öntudatos, néha harcias lány, addig Greg – a többiekhez mérten legalábbis – szinte már bohém. Kissé joviális alkat, vidám, életigenlő férfi, öltözködése ezzel összhangban laza, gyakran kimondottan hanyag; nála a külcsín nemigen oszt vagy szoroz, nagyjából olyan ruhát kap magára mindig, ami kedvének, az alkalomnak leginkább megfelel, és amiben jól érzi magát. Amolyan „jön-megy” típus, közvetlen, kedves, szellemes, okos, de néha kicsit szétszórt, és kicsit olyan, mintha az életbe volna szerelmes, meg a hivatásába, azokba a régészeti rejtélyekbe, melyekkel foglalkozik, ebből következően megrögzött agglegény; kevés olyan lány futkoshat a világban, aki tartósan megállíthatná vagy huzamosabb időre tisztes ruhába „csomagolhatná”. Ha vidámságát, életerejét, stílusát, öltözködését, és fogyasztási szokásait egyetlen mondatban kell összefoglalni, azt mondhatnánk:

Sosem vesz fel olyan ruhát, amit ne koszolhatna össze nyugodt szívvel délelőtt egy ásatáson, és amit ne önthetne le jó szívvel ugyanaznap este egy blues-kocsmában sörrel.

Ritkán vesz fel olyan ruhát, amiben komoly kárt tehet egy kósza cigarettacsikk.

Ha arról van szó, hogy segíteni kell valakin, vagy elé kerül egy újabb feladat, esetleg rejtély, Greg egyáltalán nem hezitál, azt sem érdekli, mit veszíthet; gondolkodás nélkül ugrik bele mindenbe, amit szépnek, érdekesnek, titokzatosnak talál. Nagylelkűségben utolérhetetlen, ha kell, bármit odaad, bármire képes, akár futó ismeretségek oltárán is örömmel áldozza erejét és idejét.

45 éves már, de még mindig fiatalos, s még mindig úgy közlekedik a világban, mint aki épp most kezdi felfedezni a nagyvilágot. Jól alkalmazkodik minden helyzethez, ügyesen improvizál bármikor, így anyagi biztonságra sem törekszik, időről időre anyagi gondjai támadnak, de ezek rendszerint csodával határos módon megoldódnak.

Nagy kanállal falja az életet, s főként húsevő, kedvence a steak, amiből bármennyit képes eltűntetni – feltéve, ha kap hozzá elég sört 😊 Amikor azt látjuk, hogy egy ásatásról beesve betol a zenegépbe egy szakadt bluest, sört kér két korsóval, befal három szelet szarvas-steaket, cigivel a szájában a pultost győzködi, hogy jöjjön ki az udvarra ő is megtolni egy lerobbant kocsit, s mindezt nagy energiával, csillogó szemmel, lehetetlen nem látni benne az ős-svédet, a vikinget. Néha kifejezetten atavisztikus férfinak tűnik, aki a nagyon távoli, s legvadabb, legszabadabb viking ősökre ütött. Nincs ebben semmi túlzás, ha azt is figyelembe vesszük: régészként épp a vikingek után kutat, és „nagy természetének” megfelelően azon belül is preferálja a veszélyes gleccserrégészetet; de Greg számára se jégből, se veszélyből, se titkokból nem lehet elég, azért, még ha nem dolgozik, akkor is a természetbe megy, általában vad és érintetlen helyekre. Jégből, szélből, tudományból épp úgy repetázik állandóan, ahogy steakből sem áll meg a másodiknál, és sörből sem elég két korsó.

Daniel épp ezt kedveli benne: Greg közelében megmerítkezhet ebben a folyóként áradó életerőben, és ez időnként Daniel számára is fontos. Greg viszont Daniel intelligenciáját kedveli, azt a figyelmet, amivel Greg felfedezései és kutatásai felé fordul.

Greg ebben a pillanatban a vadoné. Greg a régészeté. Greg ebben a pillanatban teljes mértékben a szabadságé és az életé. Greg ebben a pillanatban még mindenkié. Így aztán Greg ebben a pillanatban még senkié sem. De ha egyszer Greg lejön a hegyekből és valaki mellett letűzi a zászlót, az is biztos, hogy gleccsereket hord majd a lába elé.


Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


 

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider


Slider


Slider


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*

  One Comment:

  1. Lívia dr. Zilahi

   Óriási!!!Máris nagyon szeretem Greget- micsoda vitalitás, érdekes, különleges, izgalmas , okos, vad fickó, aki nagyon szereti az életet:-)))Most aztán igazán kíváncsi vagyok milyen zene lesz a regényhez, amiben a 3 teljesen más temperamentumu karakter fejlődhet, életre kelhet. Anna sokkal inkább illik Greghez a profiljuk alapján amit eddig megmutattál belőlük.
   Nagyon várom a kisregényt, fantasztikus lesz, hogyan simítod össze őket a történetben.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük