• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Rám cuppantak az orosz hackerek? Vagy UFO vagyok?

rám cuppantak az oroszok

NÉZZÉTEK MEG ALAPOSAN! MI NEM STIMMEL EZEN A KÉPEN? 🙂

Rám cuppantak az orosz hackerek? Vagy UFO vagyok?
2020.08.07. Elérkezett az az idő is – nem is épp ma – , hogy már vannak online emlékeim is. Ezeknek egy része szép emlékű, ma sem működőképes Facebook-oldalamon. Párat apránként ezekből is átmentek, főként azokat, melyek tanulságosak vagy abszurdak. Mivel a napokban megint észlelek furcsaságokat
rendszeresen, huzamos ideig figyeli a honlapomat egy azonosítatlan felhasználó, ha minden igaz az Atlanti-óceánról, vagy egy hajóról vagy egy szigetről valahol Nyugat-Afrika partjaitól pár száz mérföldre
eszembe jutott, amikor a világ vezető híreinek hatására megszállták az oldalamat az oroszok.
Erről annak idején részletesen beszámoltam (2016.12.10.). Íme, most már itt is olvasható. Fogadjátok szeretettel Tejút szerte!   
RÁM CUPPANTAK AZ OROSZOK – UFO VAGYOK?
Ez hosszú, de minden szava igaz, még ha úgy tűnhet is, hogy ez egy regény vázlata, amely ötvözi a sci-fit a kémregénnyel. Az oroszok már a spájzomban vannak.
Sokszor kérdezték, miért a Centauri nevet választottam. Ezúttal nem az újságírókat érdekli ez, hanem az oroszokat. Hihetetlen, mi minden történhet az emberrel, ha író, ha Centauri a neve.
A Pátosz megjelenése után például egy dzsihadista kiáltvány fogadott a saját honlapomon. Mint utóbb kiderült, Iránból törték fel.
Bár többek között Allah 33 nevéről is írtam, mégis valószínűtlennek tűnt, hogy bármi köze legyen a feltöréshez. De időről-időre valószínűtlen eseményekbe futok bele. A legutóbbi az volt, amikor október 10-én délután 5 órakor elhatároztam: bemegyek a Népszabadság szerkesztőségébe, mire az másnap reggelre megszűnt. Egyszer akarjak bemenni egy szerkesztőségbe… Ám ennek semmi köze az oroszokhoz. (Remélem.)
A honlapom látogatottságát figyelve két furcsaságra hamar felfigyeltem. Budapesten kívül két pontja volt a világnak, ahonnan feltűnően sokan látogatták. Mindkettő megmagyarázhatatlan.
Az első egy pont az Atlanti-óceánban, ahol még sziget sincs. A két pont közül talán ez a titokzatosabb, mivel erről többet nem tudok. „Azonosíthatatlanként” jelent meg, de bizonyos időszakokban sűrűbben látogattak onnan, mint itthonról. Ami még inkább különös, hogy mára ez a pont eltűnt a térképről. Nyoma sincs, még a statisztikában sem. Hogy ez mi volt, valószínűleg sosem tudom meg.
Viszont a másik olyan pont, ahonnan tömegesen látogattak, Oroszországban van, s a napokban oly látványosan aktivizálódott, hogy kénytelen voltam utána járni.
Itt azonban két dolgot közbe kell vetnem. Az év folyamán többször is előfordult, hogy kitiltottak a saját oldalamról. Miután ez többször ismétlődött, felhívtam a rendszergazdámat, aki sok más oldalt is kezel, és kértem, nézzen utána, mi zajlik itt. Mint kiderült, azért tiltottak ki újra és újra, mert túl sűrűn próbálták meg feltörni az oldalt, s ilyenkor a rendszer automatikusan kitilt mindenkit. A barátom szerint valóban furcsa, mert a többi általa kezelt oldalnál nem volt ilyen gond. Át is kellett szabni ezt-azt, hogy végre ne legyek a saját honlapomról folyvást kipaterolva. Ez ennyiben maradt. Nem állítom, hogy ennek bármi köze van bármihez, mindenesetre furcsa volt. Azért – valami okból – eszembe ötlöttek a híres orosz hekkerek. Ne kérdezzétek, miért lenne jó bárkinek feltörni az oldalamat. Fogalmam nincs.
Június 29-én a Facebookon posztoltam az Alfa-Centaurival kapcsolatosan https://www.facebook.com/centauriweb/posts/1171518609545554:0)
GELLER címmel, amiben többek között ezt írtam:
„Akkortájt már bizonyítékok sora igazolja: vannak földönkívüli civilizációk. Az Alfa Centauri mellől érkező jóindulatú hominidok engem választanak ki elsőként, nem utolsó sorban a nevem miatt, visszahoznak a halál dimenziójából, s arra kérnek, vezetném be őket én a földi létbe.”
Kicsit úgy jártam, mint a Népszabival. Írjak csak arról, hogy élet van a Centaurinál, egy héttel később robban a hír, hogy minden eddiginél ígéretesebb Föld-típusú bolygót fedeztek fel az Proxima-Centauri szomszédságában. Az utóbbi hetekben új távcsöveket fordítottak a Centaurira, beszállt a földönkívüli élet keresésébe Stephen Hawking is, egy orosz milliárdos (Jurij Milner) pedig cirka
100 milliárd dollárt fektetett be egy programba, ami a Földhöz legközelebbi csillagokat vizsgálná át, többek között a Centaurit is.
Először nov. 28 és dec. 3 között volt hirtelen forgalomnövekedés, mikor is a látogatottság a hétszeresére nőtt, ami nem volna oly különös, ha a növekmény nem egy címről származna. Pár napos szünet után tegnap ismét hétszeres a növekedés, ugyanarról a címről, Oroszországból, azon belül is egyetlen városból, Samarából. Nov. 28 és dec. 6 között 14-szer „többen” mentek fel az oldalamra onnan, mint Budapestről. Oly látványos volt ez, hogy végre rákutattam a városra.
Gondoltam, talán irodalomtudományi tanszék van ott. Nem is tévedtem nagyot. Egyetem az van. „A világviszonylatban is egyedülálló Szamarai Állami Űrhajózási Egyetem.”

A honlap látogatottsága a világtérképen, s rajta az oroszok “pecsétje”. (2016. december 10.)

Ez az orosz Houston. Helyben vagyunk. Eddig is a nevemnek köszönhettem a temérdek orosz megkeresést, s most annak, hogy a Proxima-Centauri mellett élő bolygót valószínűsítenek, és ott van ez az orosz milliárdos is, nyilván az egyetemről ezerszer keresnek rá erre a névre. De az is lehet, hogy csak van egy „csillagneveket viselő hülye palik” – kurzus és nov. 28-án ezt a témát adták fel közel ezer diáknak.

Bárhogy van is, üzentem az elvtársaknak, oroszul, a honlapom nyitóoldalán. Hatalmas betűkkel azt írtam ki oroszul:
A kozmosz végtelen, az elme véges. Áttörni az időn mégis érdemes.
Kíváncsian várom, reagálnak-e az oroszok. Ha netán nem jelentkeznék többé, valahol Oroszországban egy rozsdás konténerben vallatnak.
földkelte Föld a Holdról
P.S.: 2020.08.07. Úgy tűnik, a hajdani szövegben felbukkanó óceáni pontról nézik az oldalt megint. 🙂
Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!
Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*

   

  Geller – Hosszú poszt a jövőmről

  Protonauták – Interjú Isaac Newton úrhölggyel

  2020.04.24. Séta egy honlap belsejében

  Legnépszerűbb, legolvasottabb oldalak – 90 napos best of – 2019.11.11.

  A honlapról, régi és új olvasóknak

  LEGSZEBB EMLÉKEIM


  16 Comments:

  1. Ibolya Nagy

   Atyaég! már majd’ négy éve? Mintha tegnap lett volna!
   Amúgy sokért nem adnám, ha kiderülne, kinek vagy útjában a Fb-on!

   • Nyugalom, szerintem nem is egy olyan van, akinek “útjában vagyok” 🙂 de fogjuk fel ezt pozitív visszajelzésnek; nagy baj lenne, ha mindenki keblére ölelne.

    Mondják “díjat udvariatlanság visszautasítani. Úgy kell élni, hogy ne is kapjon az ember”.

    Ennek mintájára azt is mondhatom: úgy kell élni, hogy némelyek számára azért útban legyünk.

    • Ibolya Nagy

     Kétségtelen, de gyakran kellemetlen, főleg, amikor egy nárcisztikus lúdnak vagyok útban, aki krónikus hazudozó és hiányzik belőle a belátási képesség.

     • No, úgy érzékelem, hogy itt a háttérben vannak tippek, de hidd el nekem, a helyzet ennél komplikáltabb, valóban nem egyfelől fúj a szembe szél – bár a szembe szélnek elvileg egy irányból kellene fújnia.

      Amikor nagy az arcom, azt szoktam mondani négyszemközt: ha jön az oroszlán, vinnyog a hiéna. Márpedig – ahogy a szavannán van – kevés oroszlán, s annál több hiéna. Ez van.

      Éltem át kemény pillanatokat – ha tudnád! -, de mára úgy vagyok: nőnek a fáim, szárad a széna, de ha csak lecsukom a szemem, ha megvakulnék mondjuk, akkor is bennem már minden ott van, az egész kert, a vadon, minden könyv, amit megírtam, s minden történet, amit megírhattam volna. Ez erős vár.

     • Ja és még valami: itt vagyok még…

  2. De kíváncsi vagyok, mi lehet ez a rejtélyes óceáni pont! Vannak GPS koordináták? Lehet, hogy tényleg egy hajó…egyszer olvastam egy fiatal párról, akik arra gyúrnak, hogy mindig államközi vizeken legyenek, de arra nem emlékszem, hogy miért. Vagy az is lehet, hogy Fa Nándor az. 🙂

   • Ez valószínűleg ugyanaz a pont és felhasználó, amit 2016-ban észleltem. Aranyos tipp Fa Nándor, vagy az a bizonyos pár, de talán csak egy robot. Bár ha valamelyik szolgáltató robotja figyeli az oldalt, nem egészen értem, miért az óceánról, miért nem mondjuk Kaliforniából. Hacsak a nem valamiféle random koordinátát ad meg magáról.

    Szoktam észlelni a robotok érkezését is. Időnként másodpercek alatt felszökik a “látogatók” száma. Van olyan lehetőség, hogy valós időben láthatom, hányan vannak épp az oldalon (és azt is látom, mely országokból-településekről), és ha ez be van kapcsolva, látom néha, hogy ellepik az oldalt, de koordinátákat nem látok, majd pár perc múlva ahogy érkezett a “tömeg”, úgy el is tűnik. A látogatásuknak pedig nem marad nyoma a napi statisztikában. Gondolom, ezek robotok, talán a Google robotjai. Főként akkor fordul ez elő, ha sok új anyag kerül fel, és amúgyis sok látogatóval pörög az oldal.

    Titokzatos dolog az internet is. Sok novella-téma, sőt regénytéma rejlik benne 🙂

  3. Szabó Edit

   Megjegyeztem már itt néhányszor, hogy te bármi köré képes vagy kitalálni egy történetet, Cen’. Nem birizgálta meg most a fantáziádat az a titokzatos óceáni kukkoló? Biztos vagyok benne, hogy egy remek írás születne!
   (Fa Nándor kizárható, ő már nem hajózik, a 2016/2017-es Vendée Globe volt az utolsó, amikor vízre szállt 🙂 .)

   Emlékszem, amikor a fb-on az egyik követőd több képre is odacsempészett téged – talán még a Holdon is jártál. 🙂 Jó képek voltak, jól szórakoztunk rajtuk. 🙂

  4. Holsky Péter

   Szamara számára még egy tipp: ne feledjük, hogy 1941 és ’43 között (akkor éppen Kujbisev néven) ez volt a Szovjetunió pót-fővárosa! Lehet, hogy egészen magas, bocsánat, mély helyről jöttek azok a megkeresések 4 éve?:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Stalin%27s_bunker 😉

  5. Lívia dr. Zilahi

   “csillagneveket viselő hülye palik”- jaaaajj, de jót nevettem, azt hiszem azért figyelnek Téged, mert fantasztikus dolgokat írsz és tanulni akarnak Tőled, hátha tettél valami olyan felfedezést a tű precíz megfigyeléseiddel a természetről, amit ők használni tudnak. Vagy egyszerűen csak cirkál ott egy tengeralattjáró és a világtól elzárt legénység ott azon a ponton tud rákapcsolódni a világhálóra és Téged olvashatnak:-))))Képzeld micsoda felüdülés lehet egy zajos vasszivarban olvasni a lovacskádról, meg a ludakról, erdőről, szarvasbőgésről, madarakról, titokzatos fákról és emberekről, no meg a szexről szóló regényrészletekről, miközben csak a sötét tenger zúg a fülükben hónapokon át. Tuti, hogy ott töltik le gyorsan az oroszra fordított írásaid:-)))

   • Ez a tengeralattjárós tipp egy pillanatra még el is gondolkodtatott, főként azért, mert a minap az is feltűnt, hogy a sok-sok hónappal ezelőtt összerakott “erotikus írások és novellák” oldal a legnézettebb oldalak között váratlanul feljött egészen a második helyig.

    Talán épp azért, amit te írsz? 🙂 🙂

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük