• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Legnépszerűbb, legolvasottabb oldalak – 90 napos best of – 2019.11.11.

Felfoghatatlan mennyiségben árad az információ az interneten, és igen kevés a fogódzó. Könnyű elveszni a lényegtelen vagy marginális cikkek, hírek, blogok özönében.


2019.11.11. A legnépszerűbb, legolvasottabb cikkek kategóriája sem feltétlenül jelent minőséget, nem jelenti azt, hogy ezek a cikkek fontosabbak vagy relevánsabbak a többinél. Ha az internet termésének egészére gondolunk. Épp ellenkezőleg, számos népszerű, vírusként terjedő tartalom egyszerűen csak jópofaság, a kukkolás utáni tömegigény kielégítése, kacsa és fake news, giccs vagy könnyen befogadható és megosztható mém.

Más a helyzet akkor, ha nem az internet egészét vagy egy közösségi oldal legnépszerűbb posztjait keressük, hanem egy konkrét oldalt vizsgálunk meg.

Itt már azért valamelyest informatív, hogy mely cikkeket olvassák a leggyakrabban. Ha egy oldal viccoldal, akkor a legnépszerűbb bejegyzésről viszonylag magabiztosan állíthatjuk, hogy az volt a legviccesebb, legalábbis az olvasók azt találták a legviccesebbnek.

Egy olyan hibrid-oldal esetében, mint amilyen ez az oldal, kissé nehezebb az értékelés, de ebben az esetben is érdekes lehet egy ilyen rangsor. Nemcsak arról árulkodik, hogy az ide látogatókat mi érdekli a leginkább, de arról is informál, hogy milyen típusú üzenetek jutnak célba leghatékonyabban.

Ez az oldal amolyan három az egyben: amellett, hogy szerzői oldal mind a mai napig, deklaráltan is az irodalom és a természet a két fő irány. Ez a toplistákban is tükröződik. Voltaképp addig jó, amíg ez tükröződik, hisz ez a hármasság a cél.

Időről időre megnézzük, milyen bejegyzések teljesítenek a legjobban egy-egy időszakban.

Ez egyrészt számomra is érdekes, de az idelátogató olvasó számára is megkönnyíti a  leginkább informatív cikkek kiválogatását.

Szándékom szerint persze mindegyik remek, de nyilván nem lehetnek egyformán erősek, és én sem tudhatom, másokat mi érdekel a leginkább. Írom, fotózom, hozom, amit fontosnak vagy érdekesnek találok, az analitika, a best of -lista pedig megmutatja, mi az, amit ti is érdekesnek vagy fontosnak találtok; mi az, ami a leginkább hasznos volt a számotokra.

Elsőként az utóbbi 90 nap 10 legnépszerűbb bejegyzéseit szedtem össze.

5.200 olvasó 27.600 alkalommal olvasott ez idő alatt az oldalon.

Jó böngészést!


 1. Talán meglepő, de a legtöbben a főoldalt látogatták meg. 

2.

http://https://centauriweb.hu/archiv/fb-rovat/konyvkritikak-konyvajanlok/

3.

http://https://centauriweb.hu/archiv/fb-rovat/legek-es-rekordok-az-allatvilagban/melyik-legnagyobb-szarazfoldi-ragadozo/

4.

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/regenyreszletek/protonautak-elso-prologus-pszicho-thriller-x-sci-fi-krimi/

5.

http://https://centauriweb.hu/archiv/madarakrol/madaretetessel-kapcsolatos-irasok/miert-kopogtat-az-ablakon-cinege-egy-kis-tudomany/

6.

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/ahol-mu-terem-szucs-attila-mutermeben/

7.

http://https://centauriweb.hu/archiv/szinnel-lelekkel/nap-mint-nap-csomagolas/

8.

http://https://centauriweb.hu/archiv/video/zafir-tura-videoi/10-nap-dragako-es-aranymosas/

9.

http://https://centauriweb.hu/archiv/fotok-centaurirol/a-honlaprol-regi-es-uj-olvasoknak/

10.

http://https://centauriweb.hu/archiv/fb-rovat/konyvkritikak-konyvajanlok/mi-hygge-valoban-boldogsag-receptje/

Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!


Pár másodperces regisztrálással értesülhetsz a legfrissebb bejegyzésekről 🙂

  Név*

  Email cím*

  13 Comments:

  1. Mondjuk nálam az első helyen van a Protonauták, a madarak a második helyen, s csak utána a többi érdekes írás 🙂

  2. Marsovszki Viktória

   Gratulálok, Cen’!
   Jókat írsz, sokan olvasnak, szeretnek.
   Milyen jó, hogy visszajöttél!
   Köszönöm is a temérdek munkát,i dőt, amit belefeccelsz!

  3. Marsovszki Viktória

   És, ha szabad iiyet kérdezni, “mibe kerül” még egy ilyen honlap fenntartása? 🙂
   Tudom, Krisztus koporsóját sem… 🙂

   • Nem a tárhely itt a számottevő, hanem a befektetett erő-idő-anyag; ez egy ingyenes oldal; rengeteg írás és kép mehetne printbe, de akkor azokat a folyóiratokat, újságokat meg kellene vennetek, hogy lássátok, így meg itt van, néha napra készen, ingyen – ez egyúttal azt jelenti, hogy – ellentétben a printtel – én sem kapok érte egy fillért sem. Nehéz lenne kiszámolni, mennyi ez, de sok. Elég sok. 🙂

    • Marsovszki Viktória

     Igen, én is így gondoltam. Azt hiszem ezt rajtad kívül senki nem csinálja kis hazánkban.
     Ahogy figyelgetem, sok kortárs szerző a facebookon “toborozza hívei”, mondja a tutit, politizál, filozofál, angolul posztol,…, egyszóval okostojáskodik. 🙂 🙂
     No, itt a te honlapodon föllélegzik az ember, mert embernek van tekintve, és mert rengeteg jó írás mellett zöld dolgojat is tanulhat, mitöbb együtt gondolkodhat veled irodalomról és vadonról. Nem véletlen olvasnak ilyen tömegesen.
     Te, Cen’, Ha hamarosan megjelenne egy regényed,… szerintem rekörd példányszámban kelne el, és olvasnák. 🙂 🙂 Ha mindezek tetejében az a regény a Galambok lenne… 🙂 🙂 ♥
     Nem siettetni akarlak ám, Cen’, mert ember még nem sietett jobban, nem dolgozott ilyen iramban, mint te,…, legalábbis nagyon kevesen, azt hiszem. És ennyit ingyen?- szerintem senki sem.

  4. Ibolya Nagy

   Ő az igazi, számomra überelhetetlen!☺️🐦🦉💚

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük