• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

Ez eddig a legalaposabb elemzés az európai járványhelyzetről

koronavírus COVID19 karantén Centauri

2020.11.23. Amikor olvasok, nyomozok, alapvetően csak az érdekel – főként, ha tudományos kérdésről vagy a járványhelyzetről van szó -, hogy egy adott cikk informatív legyen. Sokat panaszkodnak arra, hogy nincs elég információ. Ezzel nem egészen értek egyet. Inkább jó összefoglalókat nehéz találni. El kell ugyanakkor ismerni, hogy a feladat nehéz, hisz naponta változnak az adatok világszerte, s ember legyen a talpán, aki követni tudja; ez valószínűleg a kormányzatoknak is feladja a leckét. Ma belebotlottam egy igen alapos összefoglalóba a 444.hu oldalán. Remélem, hogy ez az oldal napi frissítésű lesz, bármilyen nehéz is ezt megoldani.

Remek benne, hogy az európai adatokat is összesíti,

így például kiderül: más országokkal összevetésben nem is állunk annyira rosszul – ez persze nem azt jelenti, hogy jól állunk; hogyan is gondolhatná ezt bárki, itt vagy bárhol másutt Európában?

A magam részéről a WHO adatait monitorozom rendszeresen, mivel úgy gondolom: végső soron – hisz minden híreszteléssel szemben világjárvány van – amíg a világjárványnak nincs vége, lokálisan sincs vége; akkor sem ha regionálisan észlelhető csökkenés. Láttuk már ezt: első hullám vége, aztán itt a második hullám. Amíg a világ más részein (pl. USA) tombol a járvány, addig regionálisan is csak részeredményeket lehet elérni. Ezért nagy öröm volna egy ehhez hasonló, nem csupán európai, hanem nemzetközi összefoglaló.

A 444 ÖSSZEFOGLALÓJA ITT

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb

MINDEN JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS ÍRÁSOM ITT

Slider

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Slider

Slider

 

   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük