• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Jack London sokat vitatott halála és halotti bizonyítványa

jack-london2020.11.22. Jack London 1916-ban ezen a napon hunyt el. Az alábbi halotti bizonyítvány állítólag ezt írja:

1916. november 21-én 18 óra 30 perc körül Mr. Jack London elfogyasztotta vacsoráját. Az éjszaka folyamán elvitték, állítólag akut emésztési zavarok voltak. Ez azonban az uraemia (veseelégtelenség) gyomor-bélrendszeri típusának bizonyult. Gyorsan kómába került és 19 óra 45 perckor meghalt. 1916. november 22.

jack london halotti bizonyítványa

A Csendes-óceán déli részén tett utazása során ismeretlen vesebetegséget szedett össze, amely óriási fájdalmakkal járt. Jack London betegségének az sem tett jót, hogy sokat ivott. Skip Sommer történész azt írja, hogy az öngyilkosságról szóló pletykák azoknak az ellentmondásos beszámolóknak köszönhetők, amelyeket a Jack London holttestét megvizsgáló orvosok adtak. Az első orvos szerint a halálát morfium-mérgezés okozta, míg az utána jövő orvos a halál okát “akut urémiára” vagyis veseelégtelenségre vezette vissza.


Oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*


  Slider

   

  4 Comments:

  1. Ibolya Nagy

   😪

  2. Holsky Péter

   Nem szép dolog okoskodni – pláne, ha az ember nem is szakember (orvos) -, de szerintem a két diagnózis nem is zárja ki egymást: az urémia (húgyvérűség) tkp. a vese alulműködése, aminek számos oka lehet – köztük a mérgezés, esetünkben önmérgezés, vagy akár a nem szándékos gyógyszer-túladagolás

   Félelmetes, hogy a látszólag teljesen egyértelmű haláleseteket sem tudjuk megfejteni, akár sok évtized után, számos vizsgálat ellenére sem:
   https://nepszava.hu/3061989_az-udvarias-ongyilkos-becsukja-maga-mogott-az-ablakot
   , vagy (hogy egy írókhoz közelebbi példát hozzak):
   https://mult-kor.blogstar.hu/2020/03/10/kiderulhet-e-edgar-allan-poe-irasaibol-halalanak-rejtelyes-oka-/91598/

  3. Holsky Péter

   Nincs mit! Szerény adalék csak ehhez a szép Jack-összeállításhoz, ami méltó emlék egy több mint írótársnak, egy nehéz sorsú, tehetséges és küzdő embernek 🙂

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük