• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2018 február

2018.02.22.
Jó hírem van: tegnap este óta ismét elérhető a honlap. Az élet pedig kalandosra fordult itt, alaszkásra: szakad a hó, sok helyen már térdig ér, a hófúvás is egyre erőteljesebb. A közeli utakról eltűnt a forgalom, csönd van – történelem előtti csönd –, csak az etetőn van élet, ott viszont nem akármekkora. Hetek óta újra és újra havazik, az utóbbi napokban már az őzek is feljöttek a házhoz éjszakára, mert itt, a dombtető melegebb a völgynél, a nagy fenyősor alatt pedig akadtak még hómentes helyek. A madarak létszáma is egyre nőtt, de most, hogy a havazás komolyra fordult és a hóréteg már olyan vastag, hogy sehol sem lehet kapirgálni, a madarak rátapadnak az etetőre, jóval többen vannak, és bizalmasabbak is, mint eddig.
1 alaszkaHajnali háromkor keltem, betáraztam a fát fűtéshez – nagy hideg jön –, feltöltöttem az etetőket, és mikor láttam, hogy végre elérhető a honlap, rákészültem a nagyobb munkákra, sok régi és új anyagot kell felraknom, de miután látom, hogy most remek alkalom nyílik a madáretető fényképezésére, a fotózást raktam az első helyre. Világosodás előtt összeütöttem egy hevenyészett, ideiglenes lessátrat a teraszon, aztán az előszobából készítettem pár felvételt. Most felrakom főni a tyúkhúslevest, megrakom a kandallót, beöltözöm, és pár órára kiülök a lessátorba. Ha végeztem, hozzálátok a honlap frissítéseihez, többek között a madáretető-térképeket szeretném felrakni nagyon gyorsan.
Erősen remélem, hogy az utóbbi hónapok egymást érő problémái megszűnnek, felívelő szakasz jön, és rendszeresen frissíthetem a honlapot is (Facebook még mindig nincs L ). A legközelebbi viszontlátásig is a legjobbakat! Üdv: Cen’ (Hírlevélre feliratkozás a webcentauri@gmail.com címen 🙂 )

 2018.02.22. 12:02
ÉS MŰKÖDIK A LESSÁTOR IS 🙂

etető csapat

Fotó: Centauri 2018.02.22.

2 Comments:

  1. Ibolya Nagy

    🐦🐦🐦🐦🐦💕

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük