• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

Összeesküvés elméletekről (Jégvágó, 2013)

A magamfajta töketlenek tizenhat évesen a Capitolium előtti parkban leteszik a nagyesküt az elnökre meg a Bibliára, hogy soha az életben nem nyúlnak nőhöz, cserében a pornómagazinok után nem kell fizetniük áruforgalmi adót. Ha pedig suttyomban mégiscsak bevágják a lompost egy lepukkant pincérnőnek, akkor irány a sziget és jöhet a napalm.

Centauri Jégvágó Magvető Kiadó 2013 irodalom író Kék angyal könyv Ice Pick novella összeesküvés elméletekrőlAzt is hallottam, hogy a háború valójában titkos népesedési politika. Vagyis, ha túl sok a pasi, háború ürügyén kinyírnak ennyi-annyi százalékot; nyilván a Pentagonban számolják ki, mikor mennyit, így több nő jut egy faszira. Valószínűleg nem véletlen, hogy a politikát férfiak csinálják, ha nők intéznék, talán háború sem lenne, nem azért, mert a nők született angyalok, ne hidd, hanem mert gyakran egy krapek is sok nekik. Egyébként szerintem a nők a legérdekesebb lények a világon. Az öböl partjáról játszi könnyedséggel veszel fel száz követ, ami bármelyik férfinál érdekesebb, a nőkhöz képest viszont még a kacsacsőrű emlős vagy egy szupernóva sem elég különös. Érdekelnek is a nők, csak az a gáz, hogy ők viszont nem buknak rám. A Pentagon péniszbarmai meg nyilván hét csajt is meghúznának naponta. Mint a nyulak. Azok ott, ha tehetnék, titkárnőt basznának egész nap, de nem lehet egész nap ugyanazt a titkárnőt baszni, azt hiszem, ez a gond, végső soron ez a háború oka.
Nem tudom, igaz-e a titkos népesedési stratégiáról hallott dolog, de ha igen, miért nem jelölnek ki egy szigetet? Együtt, közösen, a háborúskodó felek. Olyan szervezet, mint az ENSZ. Sorozás helyett megtenné a sorsolás is, és irány a sziget, amikor pedig mindenki lecuccolt, elég egy jó nagy bomba. Mondjuk atom. A balekok eltűnnek a levesben, s béke és öröm lehetne ezer évig.
Vagy. A magamfajta töketlenek tizenhat évesen a Capitolium előtti parkban leteszik a nagyesküt az elnökre meg a Bibliára, hogy soha az életben nem nyúlnak nőhöz, cserében a pornómagazinok után nem kell fizetniük áruforgalmi adót. Ha pedig suttyomban mégiscsak bevágják a lompost egy lepukkant pincérnőnek, akkor irány a sziget és jöhet a napalm. Jut eszembe, egyszerűbb a fiúkat kasztrálni, kissé durva, de bizonyos idő után rutinból menne ez is, esetleg az iskolaorvosnál, ahogy az oltásokat adják. Magasságmérés, súlymérés, fogak rendben? Egy szuri, végül még, mellesleg, kikanalazzák a mogyorókat, két öltéssel bevarrják a zacsit, egy kis jód, és helló! Másnap elmaradnak a baseballedzések. Ennyi.
Lehet valamit kezdeni a golyókkal is. Amúgy is virágzik a szervkereskedelem, a gazdag férfiaknak egyre inkább csak a portfóliójuk nagy, a potenciáljuk meg olyan-amilyen. Sok osztalék, kevés ondó. Ez a statisztika. Titokzatos összefüggés. A profit nagy, de Viagra nélkül semmi sem megy. Azt is mondják:
Az erősebb kutya farkal.
A gyengébb viszont jól keres. A lényeg annyi, hogy akiben hibás a sperma, kaphatna a szövetségi golyókészletből életerős heréket. Szegény, de erős kutyától. Alanyi jogon. Ingyen. Bár azért abban nem vagyok biztos, hogy a kiherélésembe is belemennék. Hogy az én golyóimmal egy gazdag fasz basszon, én meg ne is rejszolhassak? – akkor talán mégiscsak a háború.
Például: miután Ádám és Éva debil kölykei benépesítették a bolygót, jött a briliáns megoldás: óriások bukkantak fel a semmiből. Ez pont így van a Bibliában: Mózes I. könyve 6.4-nél találod. Ha jól értem, végigkefélték az Ádám-Éva mutánsokat, hogy a vérfrissítés újrakeretezze az embert. Gondold el: leszáll az égből egy rakás kigyúrt, marha nagy fickó, és megdugják az összes csajt, míg a töpszli földi faszik csak néznek, mint a gázálarc. Mit mondjak erre? Talán még hálásak is voltak, hogy az XXL Klub küldöttei bevágják a lompost az asszonyoknak? Netán sorban álltak?
– Ó, kedves óriás baszógép, ne hagyd ki az én oldalbordámat se! Nézd, milyen formás a kis segge, de köztünk szólva nem egy észlény, hidd el, ráférne a keretezés, kérve kérlek hát, mennyei farok, szent mannáddal nyomd tele az ő tankját is!
Mondom: a Biblia nem semmi.
Sokan tuti biztosak abban, hogy az óriások igazából földönkívüliek, amint az angyalok is, nem véletlenül szálldosnak az égből az egész Bibliában, és Jákob lajtorjája is egy hordozórakétába vezetett. Mózes előtt sem magától kapott lángra a csipkebokor, hanem mert épp fölötte állt meg a csészealj és az aljából lövellő plazma felgyújtotta, és amint az várható, meg is kapta Mózes az idegenektől az ukázt, a kőtáblát, a parancsolatokat, persze a kőtábla valószínűleg nem is kő volt, hanem titánium. Szerintem ez marhaság, viszont tény, hogy a Bibliát olvashatod sci-fiként is.

 

További részlet
Jégvágó (Magvető Kiadó)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük