• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

A bolygó, ahonnan eltűnik éltető elemünk a jég

cropped-aranyjég.jpgcen_logo_circle2018.09.08. Bár a jeget leginkább a barátságtalan, életellenes környezethez és viszonyokhoz kapcsoljuk, valójában elengedhetetlen feltétele az életünknek – legalábbis egy normális és egészséges, elviselhető létnek mindenképp alapfeltétele. Sajnos ez az alapfeltétel lassan, de biztosan megszűnik, a saját hülyeségünk jóvoltából. Pontosabban: sokkal gyorsabban és biztosabban enyészik semmivé, mint azt valaha a legpesszimistábbak gondolták volna. Mindezzel együtt is szép ez videó, és ügyesek ezek az izlandi fiúk. Izlandiak lévén, ők aztán tudják, mi a jég 🙂

 

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/europa-kiszarad-es-kihul/

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/a-nagy-jegtrukk/

 

10 Comments:

 1. Csodálatos képi világ, andalítónak tűnő szomorú dallamok, akár nyugtató is lehetne ez a videó, sajnos nem az! Sikerült egy jót sírni, pedig nem vagyok egy rívó-picsogó szentimentális alkat. 🙁 A sírás időnként jót tesz, tisztul a test, a lélek, de ez most nem olyan sírás volt. 🙁 Örülök, hogy nem az éjjel néztem meg, mert akkor álmomban is biztos sírtam volna………………

  • én meg tegnap éjjel rájöttem, hogy fogytán a türelmem, és azt hiszem, nagyon dühös vagyok; a világ minden sanszát így elszúrni, ahogy az ember teszi… Nem is értem. Egyre kevésbé áll össze nekem, hogy a Homo sapiens elnevezésben voltaképp mi a bánatot jelent az “értelmes”, mikor az ember evidenciákat tagad és egy egész bolygóval hadakozik.

 2. Ibolya Nagy

  “a Homo sapiens elnevezésben voltaképp mi a bánatot jelent az “értelmes”, mikor az ember evidenciákat tagad és egy egész bolygóval hadakozik.”… és rombol, ligeteket, erdőket irt ki, …dühöngünk és szomorúak vagyunk. Elkeserítő.

 3. Szabó Edit

  Tényleg nagyon szép ez a videó!
  Néhány képről azt mondanám, hogy átmenet a télből a nyárba, de sajnos, manapság más jut róla eszünkbe. 🙁

  Ha már jégről van szó, nekem hiányzik innen az egyik kedvenc Centauri videóm, az Élet a jégen című. Nem gondoltál rá, hogy kiteszed ide, Cen? Álljon itt valami szívderítően jeges is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük