• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Az űrbe sugározzák Stephen Hawking szavait

cen_logo_circle2016.06.14. 17:45 Különös temetés több szempontból is. Nekem leginkább azért, mert épp Hawking volt az, aki életében arra figyelmeztetett, hogy nagyon kockázatos bármiféle jelet az űrbe sugározni, mert e jelek lapján könnyen találhatnak ránk földönkívüli civilizációk, melyek – Hawking szerint bizonyosan – rosszindulattal viseltetnének irántunk, és pontosan úgy bánnánk velünk, mint annak idején mi bántunk egymással a gyarmatosítások idején.

London, 2018. június 14., csütörtök (MTI) – A “béke és a remény üzeneteként” sugározzák az űrbe pénteken Stephen Hawking szavait a világhírű elméleti fizikus hamvainak ünnepélyes elhelyezése után.
   stephen hawking Az “asztrofizika popsztárjaként” is emlegetett tudós gondolataihoz Evangelosz Odüsszeasz Papathanassziu, azaz Vangelis, a legismertebb görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája készített zenét – írta a BBC News.
    A szerzeményt a Földhöz legközelebbi fekete lyuk irányába fogják sugározni az Európai Űrügynökségnek (ESA) a spanyolországi Cebrerosban lévő állomásáról azt követően, hogy a fizikus hamvait örök nyugalomra helyezik a londoni Westminsteri apátságban tartott hálaadó istentiszteletet keretében.
    A szertartáson beszédet mond mások mellett Benedict Cumberbatch angol színész, aki Hawkingot alakította a BBC egy televíziós drámájában, valamint Tim Peake brit űrhajós is.
   

A világhírű fizikus lánya, Lucy szerint az 1A 0620-00 jelű fekete lyuk irányába sugárzott szavak a béke és a remény üzeneteként szolgálnak az “egyetértésről és annak fontosságáról, hogy harmóniában kell együtt élnünk ezen a bolygón”.

    Vangelis szerzeményét a pénteki szertartás résztvevői CD-n vihetik majd haza magukkal. Az istentiszteleten a család és a barátok mellett a nagyközönség ezer szerencsés tagja is részt vehet, akiket sorsolással választottak ki.
    Hawking március 14-én hunyt el cambridge-i otthonában 76 éves korában, gyógyíthatatlan betegségével – amiotrófiás laterálszklerózis – vívott hosszú küzdelmét követően.
    Hamvait Isaac Newton sírja mellett helyezik nyugalomra. Newtont 1727-ben temették el a Westminsteri apátságban, ott nyugszik a közelében 1882 óta Charles Darwin is.

 

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/2018-03-14-elment-hawking/

5 Comments:

 1. marsovszki viktória

  Pop-parádé mindenből!
  A NAGYOKAT nem hagyják békén még haláluk után sem.
  Jutott eszembe József Attila holttestének hurcibálása, Dali kihantolása…
  Béke poraira, én ezt kívánom.

 2. Ibolya Nagy

  Nyugodjon békében Newton mellett a Westminsteri apátságban. Méltó helyre kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük