• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Üzenőfal 2020. november

2020.11.15. Régóta gond, hogy nincs olyan felület, ahová az aktuális posztoktól függetlenül is oda lehet írni bármit. Erre van most lehetőség 🙂 ezen az oldalon. Vajon kik lesznek az első hozzászólók? 🙂

Hosszú karanténra, válságos időszakra készülök, és a honlapot (és persze magamat is) erre igyekszem felkészíteni. Különösen jó lesz – remélem – , hogy ezentúl mindig lesz egy felület, ahol bármit megoszthattok. Ide írhatjátok a véleményeteket a honlapról, és egyáltalán: bármit, ami csak az eszetekbe jut. Nem egy igazán korszerű megoldás ez, legalábbis nem az a Facebookhoz mérten, de jóval több a semminél; annak épp a százszorosa, sőt ezerszerese is. 🙂

Abban a reményben, hogy szerencsésen és együtt, a lehetőségekhez mérten derűsen és lélekben, pszichében továbbra is építkezve, épülve húzzuk ki ezt az időszakot. Vigyázzatok egymásra és magatokra továbbra is! Üdv: Cen’

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*

  77 Comments:

  1. Hello – én nyertem 🙂 🙂 🙂

  2. Ez jó ötlet! 🙂

  3. Ibolya Nagy

   🙂 🙂 🙂 Ez óriási! ….mármint, hogy te nyertél, Cen’.
   De az üzenőfal is nagyszerű!
   Ígérem, nem fogok visszaélni vele!

   • De basszus Ibolya ez épp a “visszaélésekre” van kitalálva!! 🙂 🙂 🙂 Gyors voltál, akár a villám!

    • Ibolya Nagy

     Eredetileg az erdélyi beszélgetést akartam megnézni-hallgatni , meg is néztem nyugiban-, amikor vadiúj honlap fogadott, benne mindjárt az első strófa, abban az erdélyi beszélgetés, aztán az üzenőfal,csupa meglepetés!
     A “visszaélésekről” annyit: ha ez beindul, nem lesz könnyű dolgod, Cen’.

  4. Mohácsi Zsolt

   Kicsit késtem. De ha már “hazaköltözöl” kicsit a Facebookról, akkor jobban résen leszek 🙂 könyvjelző mentve!

  5. Patai Mária Zsuzsanna

   Nahát, ez de jó!

  6. Szabó Edit

   Azt hiszem, én is azok közétartozom, akik hiányoltak egy ilyet. Örülők, hogy lett! 🙂🙂

   Ez azt jelenti, hogy ez mindig ott lesz látható helyen a főoldalon, és hogy mindig figyeled, és mindig reagálsz arra, amit ide írunk?
   Szuper! 🙂

  7. Szabó Edit

   Akkor ide írom: nagyon örülök, hogy megvan a marosvásárhelyi beszélgetés felvétele! 🙂🙂🙂
   Már nem nagyon bíztam benne, hogy lesz ilyen. Attól tartottam, hogy csak ígéret marad, mint a kaposvári író-olvasó találkozón készült hangfelvétel. 🙁

   Jó lett! Pár napja már meghallgattam, de azt hiszem, meg fogom hallgatni még egyszer, amikor lesz annyi időm, hogy nyugodtan végighallgathatom az egészet.

  8. Én is idetaláltam 100. katt után😄
   Mi a franc van,napok óta valami nem kóser🤔
   Cen’ chat,a ” szemezgetőivel”…Szuper!🙃🙂

  9. Szabó Edit

   Megvan a LINKCENTER a mobilomon! 🙂 🙂
   Csak nekem a főoldal baloldalán van fönt, és eddig nem vettem észre, hogy annak a linkgyűjteménynek ez a címe. 😀 (Hiszen onnan jöttem ide. 🙂 )

   Bocs’, ne haragudj, hogy félrevezettelek!

  10. Kálmán Péterné

   Köszönöm a filmajánlót, nagyon tetszett! Jó éjt Mindenkinek!

  11. Kálmán Péterné

   Üdv Mindenkinek!
   A mai napra rendelt “szent evangélium” a kovid hírekről kérdez minket. Részemről szeretek képben lenni, követem a híreket, mivel a veszélyeztetett korosztályba tartozom. A tájékozottság szükséges a további strarégiámhoz. Nem pánikolok de gondolkodom és óvatos vagyok. Szelektálom a híreket, többnyire szempont, hogy kitől származik. A sárdobálást már el sem olvasom. Cen’ írásait szeretem ebben a témában, segít rendet termteni a fejekben.
   Osztottam is őket és mily meglepő, nincs reakció. Ami már követel valamennyi intellektuális képességet, netán tíz sornál több, nem megy át. Vagy az a baj, hogy nem tudnak belekötni, vagy netán gondolkodni kéne néhány értelmes mondaton? Szánalmas és egyben szomorú. Talán rosszul látom?

   • Ibolya Nagy

    Tökéletesen egyetértünk, mind a covid ( és egyéb) hírek szelektálását, mind a Cen’ írásainak megosztását követő hallgatást illetően.

    Ettől szomorú és dühös leszek kicsit, mert elképeszt sokak mentális és intellektuális sivársága, érdektelensége.
    Szívemből szóltál, mert bármilyen téma, ami épülésünket szolgálná, ha három (nem tíz!) sornál több, már nem veszik a fáradságot sokan, hogy elolvassák.

  12. Lívia dr. Zilahi

   Most vettem észre,hogy itt is lehet szólni:-)
   Valaki írta, hogy nehezen nyílnak Cen írásai- nos nálam is ez a helyzet. Nagyon lassan jön be az oldal, majd aztán az idők végeztéig tart amíg ki tudok nyitni valamit. Más oldalakkal nem ez a helyzet. Amúgy jó ez a direkt kommunikáció itt, néha az volt az érzésem kedves Cen, nem is látod, hogy szólt valaki. Covid ügyekben azt hiszem mindenkinek csömöre van,ezét én is ide jövök vigasztalódni:-)))
   Üdv. Mindenkinek.

  13. Szabó Edit

   Miután többször jöttem-mentem itt mindenfelé ma délután, mondhatom, hogy az oldal betöltési sebessége mobilon teljesen rendben van, most tökéletesen kezelhető a honlap. Meggyógyítottad, Cen’! 🙂 🙂

   A covidról szóló szenzációhajhász cikkeket kerülöm, de a józan, tárgyilagos, informatív, esetleg elemző cikkeknek örülök, és szívesen olvasom őket..

  14. Szuper gyors a honlap betöltése telón,s azt adja be
   amire rákattintok.🙏🙂
   Köszi!🙂

  15. Antal Anikó

   Mostanában a szarvasok nyomában járok. Képzeljétek láttam egy hatalmas agancsú bikát és 3 kergetőző borjat. Azt hittem elolvadok. Képet sajnos nem tudok mellékelni (nincs távolbalátó gépem).
   Lehetséges az, kedves Cen’, hogy kékes réti héját láttam? Nálunk előfordul, vagy valami más faj volt?

   • Kékes rétihéját nagyon is könnyen láthatsz ott, a Kis-Balaton környékén kimondottan gyakori, s épp novembertől! Valószínűleg egészen márciusig látni fogod őket 🙂 átvonulnak rajtunk, de sokan telelnek is.

  16. Antal Anikó

   Dr. Kovács Gáborral készült egy interjú: haon.hu – olvasható, 11.09-én, címe: A Hortobágy őrzője, a madarak tudósa.

  17. Szabó Edit

   Nem tudom, hogy milyen doppingszert adtál a honlapnak, Cen’, de úgy felgyorsult, hogy most már élvezet itt barangolni. 🙂 🙂 (Eddig igazi türelemjáték volt. 🙁 )

  18. Szabó Edit

   😮😮
   Te milyen jó zenéket találsz és raksz ki ide az oldalra! S milyen jó, hogy erre (Bach) most rákattintottam! 🙂 Osztottam is mindjárt, és köszönöm.

   • Egy időre felfüggesztettem a hagyományt, hogy zene is van, nehezen tudtam volna megoldani a honlap átszabása közben, de azt hiszem, most jó megoldást találtam rá – és egyéb kapcsolódókra is. Örülök, hogy tetszik!

  19. Kálmán Péterné

   Üdv Cen’!
   Nagy öröm ért! Holnap hozza a futár a karácsonyi ajándélom.( Jégvágó, Jákob botja, Kékangyal). Elleszek vele egy darabig. Ja és az unokám is megkapja. Neki egy Stephen Hawking könyv is jön. Annak ellenére, hogy diszlexiás imád olvasni…és… nagyon komoly könyveket. Egyébként 3. éves erdészeti szakközépiskolás. Ajánlottam neki a weboldaladat.

   • Nagy öröm! Köszönöm – épp az imént írtam blogot, amiben többek között arról hozok hírt, hogy az egyik regényemet elindítom a könyvesboltok irányába; szóval nem telik el újabb 2-3 év regény nélkül – remélhetően.

  20. Lívia dr. Zilahi

   Szia Cen, meghallgattam a beszélgetést, nagyon megfogott, amikor azt mondtad, kilépve az ajtón belenézel az univerzumba. Valóban a természet közeli élet nem számít perifériának, ahogy az emberek sokasága gondolja. Tényleg elájultál a zafír túrán? Micsoda élmény a Jack Londonnal kapcsolatban:-)))
   Akkor ájulás mentes sétát a birtokodon, meg “csudafigura” homo sapienseket , napsütést, sok madarat, meg szarvasokat, gratulálok, megint gazdagabbak lettünk:-))

   • Tényleg elájultam, de túra közben – eléggé el nem ítélhető módon – erről nem írhattam; amúgyis tudtam, hogy összekalapálom magam valahogy. 🙂 Úgy is lett. Holnap ha minden jól megy továbbra is, bőséges Jack London-blokkal jövök!

  21. Szabó Edit

   Biztos voltam benne, hogy a mai napon megemlíted itt az oldalon Jack Londont, de amit most itt találtam, arra nem számítottam. 😮
   Olyan bőséges kínálatot raktál ide olvasnivalóból, hogy ebből még holnapra is jut. 🙂 Köszönöm, Cen’!

  22. Szabó Edit

   A Jack London-blokk ebéd utáni bóklászásra tökéletes!
   A Jack London-túra videója pedig nálam még mindig a No. 1. Sokszor láttam már, de amikor elém kerül, mindig megnézem. Tökéletes az összhang a zene és a kép között! ❤ 🙂

   Nem gondoltál rá esetleg, hogy az erdélyi útról is összeraksz majd egy videót? Valami jó zenével megint. 🙂

  23. Kálmán Péterné

   Jack London- block! Ahogy elnézem a kínálatot, holnap lésőn kelek.

  24. Szabó Edit

   “Jack London életében az egyik sorsfordító találkozás”… – valami nem stimmel a mögötte lévő linkkel. 🙁

  25. Lívia dr. Zilahi

   Mindent megnéztem, elolvastam amit Jack Londonnal kapcsolatban felraktál. A róla készült filmben nem úgy néz ki mint aki halni készült. A kutyás novellád, az emléktúrás FB oldalon eddig valahogy nem került elém, most olvasva úgy éreztem Klondikeban vagyok , csúcs figurák között jó kis pálinka gőzben miközben röpködnek a mínuszok odakint:-)))
   Jó volt újra olvasni-nézni az emléktúrás bejegyzéseid is:-))

  26. Kálmán Péterné

   Üdv Cen’
   Sokat olvasom a honlapodon régebbi írásaidat is Kérdésem, hogy a van-e értelme oda írni, vagy csak a mindig aktuális napi témákra lehet reagálni, esetleg a face-n. Nem vagyok nagymenő a veboldalak működését illetően. Lehet butaságot kérdezek.

   • Bocsánat a késlekedésért! Van értelme, persze, de nem látok minden hozzászólást automatikusan; néha én sem értem, hogyan “gondolkodik” a net; meg aztán előfordul, hogy nagyon összetorlódnak a dolgok, de nem mondhatok mást, mint mindig: igyekszünk 🙂

    • Kálmán Péterné

     Köszönöm! Megértem. Ha mindenre reagálnál mikor készülne nekünk ennyi érdekfeszítő írás? Ne reklamáció akart lenni, csak most tanulok barangolni a veboldalakon.

     • Nem vettem reklamációnak, amúgy jól mondod: valamikor írni is kell, azokat fel kell rakni, megszerkeszteni, fotók hozzá, azokat is szerkeszteni; kívülről talán olyan benyomást kelthet a honlap, hogy “csak úgy” töltődik, de nem 🙂 🙂 🙂

  27. Szia, Cen!
   A Black Swan filmajánlód szívesen megnéztem volna.
   Sajnos nincs youtubon:(

  28. Viktória Maesovszki

   A fenti képhez kapcsolódva egy kis Hauser bagatell, játék! 🙂 🙂 🙂
   https://www.youtube.com/watch?v=tRIAaOGZjwM

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük