• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Galambok – Josef Sax, az apám – új regény

Fotó: Centauri

2019.09.10. Kedves Barátaim! Páraknak feltűnt, hogy a nyáron megjelent az Élet és irodalomban a Galambok című új regény újabb részlete. A mai napig ez sajnos nem volt online elérhető, de mától igen. Fogadjátok szeretettel! Az alábbi pár sor alatt találtok egy linket, ott – egy reklám megtekintése után – előfizetés nélkül is elolvashatjátok (ez az Élet és irodalom rendszere 🙂 ) A legjobbakat továbbra is! Üdv: Cen’

Josef Sax, az apám, eleinte csak akkor vert, ha ivott. Később akkor is, ha nem. Azt hiszem, csak azért, hogy a verést természetesnek, az élet, a gyereknevelés eleve elrendelt részének láthassa. Vagy talán csak azt akarta, hogy ne kössem össze magamban az ivást és az erőszakot; ne hihessem, hogy csak mert ivott, azért kapok. Égjen be a nyomorult lelkembe, és a verések rendszerességéből is azt szűrjem le, hogy azért mindennapi kenyerem a kín, mert rossz vagyok. Valóban rossz, sőt megszállottan gonosz. Egy átok. De nem. Ez túl komplikált, ő pedig nem volt ilyen furfangos. Egy állat volt csak, egy tagbaszakadt barom. Bár voltaképp őt magát szinte egyáltalán nem ismerem, csak azt, amit adott; arról pedig kétségtelen, hogy állati volt, vagyis emberi, nagyon.

Apám elérte mindig, amit akart, sosem vallott kudarcot. Bölcsnek is mondhatnám, hisz sikere titka abban állt, hogy mindig jól választott célpontokat. Sosem játszott olyan pályán, ahol veszthet. Mit tehet ellene egy gyermek? Semmit. Amíg ott voltam, mindig nyerésre állt, mindig bevihetett egy pofont, egy rúgást, bármit megtehetett, ő volt az atyaúristen – mi más lett volna, ha egyszer soha senki nem üt vissza? Nem hiszem, hogy bármikor is nekiment volna bárkinek, aki nála nagyobb. Az is igaz, hogy Josef Saxnál nagyobbra nőni szinte lehetetlen.

A TELJES ÍRÁST ITT TALÁLOD 🙂

Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!


http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/regenyreszletek/holnap-debutal-az-uj-regeny-galambok/

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/regenyreszletek/galambok-damien-es-elise-centauri-regenyreszlet/

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/regenyreszletek/

http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/regenyreszletek/protonautak-elso-prologus-pszicho-thriller-x-sci-fi-krimi/

http://https://centauriweb.hu/archiv/kotetek/

9 Comments:

 1. Nagyon várom a könyvet Cen:-)
  Ámbár szívszorító ez a részlet mégis izgalmas lesz olvasni Damien megmenekülését a kegyetlen családjától.

 2. Ibolya Nagy

  Köszönöm, Cen’ igen, ez a részlet jelient meg májusban ☺️

 3. Kedves Cen! Nemrég vettem észre, hogy újra posztolsz, nagy-nagy öröm, még alig hiszem…Esti olvasmányom a Galambok online lesz, az biztos, már alig várom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük