• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Téli madárfotózás a Balatonnál és a Kis-Balatonon

 

Fotó: Centauri

2019.12.20. Majd egy hete már, hogy a Balatonnál jártam ismét egy kis fotózáson, múlt hét vasárnap, december 15.-én. Sok szempontból emlékezetes nap volt. Korábban olvashattatok ITT egy összefoglalást a Balaton legjobb madárfotós helyeiről, nagyvonalakban ezeket látogattam meg, Balatonfüred kivételével, viszont bekukkantottam a Kis-Balatonra hajnalban, elsősorban a vadludak miatt.

Fogadjátok szeretettel az alábbi ízelítőt! A legjobbakat továbbra is!


Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki! 🙂

  Név*

  Email cím*


  http://https://centauriweb.hu/archiv/madarakrol/balaton-es-kornyekenek-madarai/madarkalauz-az-oszi-balatonhoz-a-balaton-legjobb-madarmegfigyelohelyei/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/termeszet/balaton-legjobb-helyei-madarfotozashoz/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/barangolo-utazas-turazas-ember-es-termeszet/balaton-legkemenyebb-drog/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/sajto/a-balaton-jegen-fozott-levest-a-magyar-kalandor-bors/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/termeszet/elet-a-jegen/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/termeszet/sarkvideki-balaton-es-halaszo-recek/

  11 Comments:

  1. Holsky Péter

   Azért az olyan jó, ha a szaktudás és a művészi készség egyesül! Úgy értem: ha valaki egyfelől tudja, hogy hol és miket (kiket) kell fotóznia – másfelől képes megtalálni a legjobb szöget, az ideális fényviszonyokat, ne adj’ Isten, kompozíciót is. 🙂

   Igen, ez most a feltétlen dicséret helye! Nem tehetek róla, hogy nálunk, Mog.-on ez még mindig gyanús egy dolog…

  2. Marsovszki Viktória

   Egy szóval mondanám: gyönyörűűk!
   A mosolygó- nevető”kiskacsa”, nahát, azért! ♥
   És a hattyúid, Cen’! ♥
   ésatöbbi… mind-mind!

  3. Antal Anikó

   Csatlakozok Péter véleményéhez, SŐŐŐŐT! tovább fokozom, s bár nem vagyok szakember, de szerinte a képeid Cen’ szinte tökéletesek!

  4. Ibolya Nagy

   Lenyűgöző! Köszi Cen’. Szépséges sirályok, hattyúk, no de a récek !
   A nevető réce a szépséges tojó, ugye?🦆🦆🦆

  5. Szuper fotók, életképek! Gratulálok! És sikerült valamit ritka lúdfajt megfigyelni. Voltam én is a Kis-Balatonon, végre sikerült egy régóta keresett fajt meglelnem, illetve Fenékpusztán ahol fekete, füstös récék és egy pehelyréce is tiszteletét tette 🙂

   • Köszi, Ákos! Ritka lúdfaj nem jött össze, bár ebben az időben szinte biztos ott kóricál a lilikek között néhány vörösnyakú esetleg apácalúd, de nem volt nálam spektív, anélkül meg persze szinte lehetetlen, legalábbis szerencse kell hozzá. Fotózni mentem, nem megfigyelésre. Viszont láttam és fotóztam a zalavári pásztorgémeket – nem tudom, őket láttad-e? (hamarosan hozok róluk képeket és beszámolót is).

    Fenékpusztával kapcsolatosan elfelejtettem a kérésedre írt balatoni ajánlóban, hogy van már egy klassz megfigyelőtorony is. Apropó: valamelyest segített a balatoni madármegfigyelőhelyekről készített anyag?

    Pehelyrécéhez már többször is volt szerencsém a Balatonon, még kisebb csapatokban is 🙂 Örülök, hogy meglett neked is.

    Én meg láttam a birdingen, hogy újabb havasi szürkebegy fotót lőttél Tapolcánál. Gondolom a közeli hegyen, a bányában. Sokat jártam oda régen én is. Ha azon a hegyen jártál, amire gondolok, akkor én ott láttam életem legnagyobb hazai csapatát, 22 madarat együtt – s hajnalmadár is megfordul ott.

  6. Igen, láttam a pásztorgémeket. Szépen tartják a területet, kitartanak, pedig ha jól tudom nem egy tipikus hidegkedvelő faj :-), de úgy látszik még találnak táplálékot az állatok mellett. Most én leginkább a fekete sast kerestem és szerencsére sikerült megtalálni.
   Fenékpuszta nagyon jó hely(közel van a Zala- torok), sok madár volt. köztük ritkaságok is. Egy kicsit messze van a torony a víztől, de szerencsére a madarak közel mozogtak a parti nádashoz.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük