• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2016.04.05. Keszeg a’la Jack (7. nap)

2016.04.05. (7. nap) 07:08 KESZEG A’LA JACK

Centauri író irodalom Jákob botja irodalomJó reggelt! – Most csak röviden, mert pár percem van posztolásra. A lényeg annyi, hogy tegnap megtaláltam a két fiatalembert, és nagyon jó esténk volt. Van bázisom, így aztán este részletes beszámolóval jöhetek a tegnapi napról, és a mairól is. A mai már kutatással, mosással, fotózással, és újabb horgászattal telik. Addig is három fotó tegnapról. Az egyik igen rossz minőségű, de két jégmadár látható rajta, akik a tónál költenek. A másikon egy erdei pinyt, aki egészen közel jött horgászás közben. Ma az elsődleges cél nagy és ép gránátok és zafír keresése két új patakban. Szép napot mindenkinek! Centauri

 

Facebook hozzászólások

Jégmadár alcedo atthis

Két jégmadár (Alcedo atthis) a szemközti parton. Örültem nekik, többek között azért is, mert az első cikk, amit gyerekkoromban róluk olvastam, ezt a címet kapta: “A repülő drágakő”. Ragyogó kékjükről mi más is juthatott eszembe, ha nem a zafír?

virágok tavasz zafír túra

Tavasz derekán járunk – le sem tagadhatnánk.

Centauri zafír túra erdei pinty

Hím erdei pinty. Később az új regénybe is bekerült. Amikor visszatértem az első nap gránát-lelőhelyére, újra láttam közelről, amint a közelemben a patakpartról ivott. A mell vörös színéről a gránát jutott eszembe, és akkor beugrott egy jelenet, ami azóta meg is jelent a Népszabadságban.


20:08 SZŰKSZAVÚSÁG, BESZÉDES KÉPEK

Sajnos mégsincs annyi időm, hogy részletes beszámolót írjak. Talán nem is gond, mert nagyon fáradt vagyok. Jártam két új pataknál, egy új tónál, és egy új bányában. Sokat fotóztam, videóztam, és ma mostam a legtöbbet, körülbelül 80-100 kiló hordalékot néztem át, meg is lett az eredménye, az első napnál jóval több és szebb gránátot találtam. A halakat egyébként csak ma reggel tudtam elkészíteni. Holnap megyek, dolgozom tovább, és ha tudok, jelentkezem. Üdv mindenkinek! Centauri
 Facebook hozzászólások

Centauri író Jákob botja writer Jákob botja Jack London zafír túra

Ez volt a legjobb táborhelyem, mert itt mindig raktam tüzet. Igaz, később akadt itt egy lidérces éjszaka is. Mint az utolsó napokban kiderült, alig pár száz méterre voltam egy hajdani kúriától, ahol a századfordulón egy grófnő lakott. A patak mentén könnyűszerrel találtam száraz uszadékfát, szóval nem volt nehéz tüzet rakni.

Centauri író Jákob botja writer Jákob botja Jack London zafír túra

A kimosott gyökerek mindent elmondanak arról, milyen az élet egy időről-időre megáradó hegyvidéki patak partján.

Centauri író Jákob botja writer Jákob botja Jack London zafír túra

A túra végén tűnt fel, hogy milyen sok fotót komponáltam homályos részekkel. Általában nagy mélységélességgel dolgozom, ezen a túrán gyakran használtam kis mélységélességet. és ez tökéletesen tükrözi akkori állapotomat. Egyrészt igen apró dolgokat, ásványokat kerestem, másrészt az állandó fáradtság miatt én is efféle homályban voltam gyakorta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük