• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2016.01.18. Újabb csoda – antigravitációs szoba! (7. nap)

jack londontúra2016. január 18. 7:25
facebook-buttonÜDVÖZLET KALIFORNIÁBÓL
Egy hete, Jack London születésnapján indultam útnak. Nem tudhattam, hogy ilyen sokan követtek majd és lesztek segítőkészek. Úgy tűnik, nemcsak ti, hanem Jack is velem van, hisz ebben az egy hétben sok, az útról egyáltalán nem tudó, ám nyitott és kíváncsi emberrel találkoztam, és a sarkvidéki hangulatú hajózástól a kényelmes hotelszobáig sokféle jóban-kalandban volt részem.
Ugyanazon a napon, amikor először álltam ki az útra, egy fiatalember szintén Jack London születésének 140. születésnapját ünnepelte, méghozzá Jack házában, Kaliforniában. Tegnap kaptam tőle egy levelet:
“Remélem, jól vagy, s utad jól alakul. Biztos fázol néha, de fel is melegedsz, szomjazol, s szomjad oltod, éhes vagy, s mennyeiek az éhségűző falatok.
Jack London élete és alkotásai nagy szerepet játszottak s játszanak az életemben. Hol útmutatómul szolgál, hol erőt ad, hol csak egyszerüen gyönyörködtet.
Volt szerencsém ellátogatni a szülőföldjére, s “140. születésnapját” a sonomai birtokán, ill. az oaklandi Heinolds’ bárban – ahova ő maga is járt – ünnepelni.
Kíváncsian várom a “Jákob botjá”-t, s útravalóul, ill. további jó utat kívánva küldöm e néhány fotót.”
Fogadjátok ti is szeretettel Péter fotóit!
Utóirat:
Két szavazást ma lezárok. A mai útirányról (Mohácstól) meggyőző fölénnyel a Pécs útirány nyert, tehát Mohács után, Pécsre tartok majd, ahonnan meghívókat is kaptam. Arra a kérdésre, hogy egy helyen maximum hány napos munkát vállalhatok, a max. 3 napot verziót támogattátok. Lassan aktuális lesz ez, mert a kaliforniai fotókat küldő fiatalember is ajánlott munkát (szögeket kell kihúzni egy házból), de kaptam szállást-munkát Eger környékén is. Köszönöm az ajánlatokat, meghívókat, és a figyelmeteket is. Legyen szép napotok, hetetek, és kövessetek továbbra is. Üdv: Cen’
Nemsokára megint útnak indulok, és vannak új terveim is, amiről – ha tehetem – este beszámolok.

2016. január 18. 8:38
facebook-buttonUj nap. Uj ut. Ragyogo napsutes es metszo hideg. Jo nap lesz ez a mai. Hirrel leszek utkozben is.

2016. január 18. 14:57
facebook-buttonHOLTPONT (7. nap)
Volt pár dolog, amit elhatároztam indulás előtt. Az egyik: történjen bármi, legyen az út bármilyen nehéz, s váljék belőle segítők és rokonszenvezők nélküli fagyos kóborlás, akkor is végigcsinálom. Ettől már nem kell tartanom. A másik: ha eljön a pillanat, amikor összecsúszok, nem fogom titkolni. Tudtam, hogy eljön, mert nem először vagyok hosszabb, nomád úton. Nem értem, miért, hisz volt mit ennem, tegnap hotelben éjszakáztam, mégis ma egész nap hasznavahetetlen vagyok. Szegény Ákos, a keszthelyi meghívóm, aki száz kilométereken át vitt, egy semmire se jó, kókadt utitárssal volt kénytelen utazni. Még szerencse, hogy a vártnál jóval hamarabb értem kozármislenyi vendéglátóimhoz, mert most is, míg írok, leragad a szemem.
A szomszéd szobában egy kisfiú alszik, s ha felkelt, én megyek a szobába, és szégyen vagy sem, fényes nappal alszom egyet.
Ha kicsit összekalapáltam magamat, jelentkezem még a mai beszámolóval, és a holnapi tervvel. Azért is muszáj ráncba szedni magam, mert ha ti is úgy akarjátok, holnapra egy rendkívül szép, de húzós napot terveztem. Köszönettel: Cen’
Utóirat: Ez az első eset, hogy a sajtónak köszönhető a szállásom. Ez a kedves család azért küldött meghívót, mert 10 nappal ezelőtt olvasott az útról a Népszabadságban. Köszönet nekik!
Nos, a kisfiú felébredt, egy igazi kis herceg, s én mehetek a kis herceg szobájába szundikálni.

2016. január 18. 19:28
facebook-buttonÚJABB CSODA: ANTIGRAVITÁCIÓS SZOBA
Sziasztok! Ma rövid leszek, mert úgy látom, sok dolgom lesz ma este. Ahol ma vagyok, az sem akármilyen hely, egy öttagú kozármislenyi család fogadott be éjszakára, engem, a vándort, ahogy az egyik kisfiú mondta: bevándorlót. Három aranyos, okos és kíváncsi kisfiúval osztozok ma egy szobán, akik máris mindent látni akarnak, amit csinálok, és mindent mutatni, ami fontos nekik. Ébredés után még a kávémat sem ittam meg, amikor már megszemlélhettem egy remek legóból épített kamiont, ráadásul az egyik legóemberkén felfedeztük, hogy épp olyan hátizsákja van, mint az enyém (ahogy azt a mellékelt fotón is láthatjátok).
A délutáni poszthoz még annyit, hogy 2 óra alvás után valamelyest több az erőm. Pihenni fogok és holnapra minden rendben lesz. És ha már a holnap!
Reggel volna fuvarom a Balaton déli partjára, ahol a napokban látványos a jégzajlás. Ez az egyik legszebb, legérdekesebb látványosság az országban. Szerintem. Ezért arra gondoltam, hogy holnap reggel élek az alkalommal, és délelőtt Fonyód körzetébe megyek, hogy onnan küldjek nektek képeket. Voltak évek, amikor napi szinten jártam a Balaton valamennyi mólóját, ezért tudom, hogy a fonyódi móló a legkegyetlenebb. Az északi part felől, végigvágtatva a jégmező felett, barátságtalan, mindenen áthatoló szél zúdul a fonyódi partra. Szóval, ha odamegyek fotózni, videózni, minden eddiginél több fagyoskodásra kell felkészülnöm (és meghívóm sincs a közelben), de megéri. Viszont nem akarom felfüggeszteni a szavazati jogotokat sem, ezért hozzászólásban felrakom a két lehetséges irányt. A kérdés az, merre induljak holnap?
A BALATON DÉLI PARTJA FELÉ
BUDAPEST FELÉ
Az idő rövidsége miatt, ma este 10 óráig szavazhattok.
Itt, ennél a kedves családnál épp nemrég sült ki a pogácsa, zajlik a vacsora, és én kellő illetlenséggel a családi asztalukon írok posztot. Holnap jó nap lesz. Nem lehet más, mivel a középső kisfiú felajánlotta, hogy megszünteti a gravitációt, és akkor alhatok a plafonon, sőt, reggel az útra is vihetek a pogácsából.

2016. január 18. 22:26
facebook-buttonKöszönöm a szavazatokat! A szavazás eredménye:
Balaton felé 39
Budapest 3
Tehát holnap délelőtt a Balaton déli partján, a zajló jég hazájában kötök ki, fotózok, videózok (összefagyok), és megyek tovább. Reggel rakom fel a választható irányokat.
Annyi mindent írnék még, de most fegyelmezett leszek, töltőre rakom az akksikat, és hamar lefekszem, legyen elég spiritusz bennem holnap. Köszönöm, hogy ma is itt voltatok. Jó éjt! Cen’
Fotó: Egy magányos templomrom a semmi közepén valahol Tolnában. Ha ismeri valaki, örülnék némi információnak. Mit lehet tudni róla? Ákos mutatta útközben.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük