• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

2020.03.25. Koronavírus Magyarországon – térkép

koronavírus magyarország térkép járvány2020.03.25. Tudom, nem a legjobb metódus elárasztani most mindent koronavírusos posztokkal és hírekkel, de ez itt azt hiszem fontos lehet, és hiánypótló ez a térkép

A részletes, nagyítható térképet az oldal alján találod!

És meglepő, hogy sokan nem tudnak róla!

Itt nyomon követhető, hogyan áll a járvány Magyarországon. Mert azért nem tehetünk úgy, mintha ez minket nem érdekelne. Elvégre fejtetőre állt az életünk.

Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon! Én a lábam se húzom ki innen, csak a birtokon botorkálok. Igyekszem mihamarabb s a lehető legtöbb írást, képet hozni, s nemcsak a járványról.

Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*


  KORONAVÍRUS-HELYZET MAGYARORSZÁGON – Osszátok meg másokkal is! (Forrás


  JELMAGYARÁZAT: fekete szín = haláleset; narancs = igazolt eset; citromsárga = félhivatalosan igazolt koronavírusos eset; zöld szín = házi karantén


  http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/mi-a-koronavirus-3-mi-az-amit-biztosan-tudunk-a-jarvany-utani-idokrol/

  A járvány utáni időkre is fel kell készülni lassan.

  Erről írtam pár sort az alábbi Insta-bejegyzésben:

  View this post on Instagram

  Hihetetlen helyzetben vagyunk. Nem tudjuk, hová fut ki ez a járvány. Nem tudjuk, mikor lesz vége. Nehezen kezelhető voltaképp minden nap. Mindenki aggódik, s találgat. – Talán korai még felvetni a kérdést, mi jön a járvány után, de látom, hogy sokakban ez a kérdés is ott motoszkál. Szerintem joggal, és jogos válaszok után kutatni máris. Ezt teszem én is a karanténban. Persze, naponta bukkannak fel újabb és újabb megmondófejek, annak tűnhetek ebben a ricsajban én is, de mentségemül: ezekre a kérdésekre már évtizedek óta keresem a választ. A járvány előtt is sokat írtam arról, mit hozhat a jövő, hozhat-e fordulatot. Most is részletes posztokban-cikkekben igyekszem tisztázni azt az alaphelyzetet, amibe most kerültünk, s annak várható következményeit a honlapomon; teszem ezt többek között azért is, hogy mire a járvány véget ér, többet értsek, felkészültebb legyek – lehessünk; mert az máris látszik, hogy a járvány után hidegvérrel átgondolt újjáépítés vagy reform helyett vad ideológiai viták kezdődnek majd, s jó ha azt majd úgy szemléljük, hogy túl az ideológiák harsogásán pár dolgot legalább tudunk. Csodálatosan komplex hálózat részei vagyunk, annak része a civilizációnk, és ez a járvány is. Szeretném, ha minél többen tisztában lennének ezzel, amikor azt látjuk majd, hogy ideológiák részigazságai igyekeznek majd eltagadni ezt a hálózatot, e hálózat komplexitását és erejét. Sok mindenre alkalmas a karantén, többek között egy ilyen felkészülésre is. Maradjatok otthon, vigyázzatok magatokra s egymásra! Üdv: Cen' . #természet #nature #természetfotó #naturephotography #tavasz #spring #vadon #wild #wildlife

  A post shared by Centauri (@centaurithewriter) on

  http://https://centauriweb.hu/archiv/tallozo/koronavirus-terkep/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/mi-koronavirus-kegyelemdofes-vagy-gyorssegely-2/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/mi-koronavirus-kegyelemdofes-vagy-gyorssegely/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/gaia-es-maya/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/blog-4/koronavirus-jarvany-idejen-karantenban/2020-03-22-vasarnap-foldrenges-bennem-es-a-hazban/

  http://https://centauriweb.hu/archiv/blog-4/koronavirus-jarvany-idejen-karantenban/2020-03-21-kotorek-karantenban/

  View this post on Instagram

  Borz itthon

  A post shared by Centauri (@centaurithewriter) on

  22 Comments:

  1. A térkép sajnos nem pontos, hiszen a készítői nem kapnak meg minden információt. A mi falunkban is van hatósági karantén, de nincs jelölve.

  2. Ibolya Nagy

   Sajnos, én már egyiket sem tudtam megnyitni, kedves Cen’!😔
   Help me!

  3. Ibolya Nagy

   Nem azzal volt probléma, Cen’, a szokásos szürke négyzet volt a helyén, a szürke négyzetben egy szomorú ikonnal.
   De! Szegény laptopomon sikerült!

   • Ibolya Nagy

    Most már a telefonon is, a változatosság kedvéért most az insta bejegyzés helyén van a szürke négyzet, de az most nem érdekes, mivel az instán látható.
    Bocs’, de úgy látszik mindig van egy kis zavar az Erőben,

  4. Szabó Edit

   A nagyítható térkép nekem telefonon nem jelenik meg, de ugyanez a pandemia.hu oldalon is megtalálható. Én ott szoktam nézegetni.

  5. Szabó Edit

   😮 Most kiírta a telefon is atérképet, lehet nagyítani is. 🙂

  6. Nagyné Ica

   Én itthon maradtam, legfőképpen a saját biztonságom érdekében. Ugyanakkor aggódom a családomért , a munkatársaimért és embertársaimért.

   Úgy érzem teljes a káosz bennem, épp úgy mint sok mindenkiben. Mélyen egyetértek ezzel a gondolattal Cen’, ami nem csak a majdra, hanem a jelenre is érvényes. “…mert az máris látszik, hogy a járvány után hidegvérrel átgondolt újjáépítés vagy reform helyett vad ideológiai viták kezdődnek majd,…” 🙁

   Nem vagyok meggyőződve, hogy a térkép és a hivatalos tájékoztatás pontos…nem azért mert esetleg szkeptikus lennék, hanem mert hiteles forrásból tudom, hogy amikor Magyarországona hivatalos tájékoztatás arról szólt, hogy itt még nem jelent meg vírus, Debrecenben a klinikán és a Kenézy kórházban is kezeltek fertőzött személyeket.

   Vigyázzatok magatokra, legyetek óvatosok!

  7. Azt hiszem a térkép folyamatosan változik-másrészről nem mindenki tud ad azonnali jelentést adni, ugyanis a teszt eredményére legalább két napot várni kell, majd aztán a szakhatóság jelenti, legalábbis ez a hivatalos útvonal úgy tudom. Cen milló köszönet, hogy figyelsz és posztolsz.
   Sokan, sokat tesznek és tehettek Ti is,magatokért, ahogy Cen is mondja, otthon lenni és nyugi.
   Sok szeretettel Mindenkinek a legjobbakat kívánva. A borzos poszt nagyon szívmelengető- bespájzol Borzanyó és ott marad az üregében:-)

  8. Már izgatottan várom, mi a helyzet a borz üregében!!!🤗 Annyira édes!😊
   Már az is lehet, hogy szaporodott a borza/á/lom!😯🥰Vigyázzunk egymásra!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük