• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2016.04.01. Rögtön mélypont (2. nap)

 

Centauri író irodalom Jákob botja irodalomJó estét! – Jellemző, hogy ez már a harmadik posztom. Nem sikerül elküldeni. Most először lakott helyen vagyok, a patakmedrekben valóban sehol sincs térerő. Szerettem volna részletes beszámolót, de ez most nem fog menni, már majdnem sötét van, keresni kell éjszakázó helyet. Most tehát csak annyit, megvagyok, szép eredményeket értem el (erről majd később, talán holnap), ugyanakkor rosszabb a helyzet, mint a januári túra legvégén, de erre kitalálok valamit. Az élelem szűkösebb, mint hittem,

szerda óta csak 15-20 ibolyát ettem,

pintypang sehol, még csalánt sem találtam, egy szálat, annyit sem, ja és, lehet, hogy éhes disznó makkal álmodik, de itt azzal se álmodjon, mert nincs egy szem sem. Az erdők többsége gyertyános, de jártam bükkök alatt, s makk ott sem volt. Addig is, míg nem tudok részletesebb beszámolóval jelentkezni, fogadjátok jó szívvel ezt a képet. Ez volt az első lelőhelyem. Viszlát. Centauri

 

UTÓLAG

Azt hiszem, ez volt a túra mélypontja. Megesküdtem volna én is, hogy a túra végére készülök ki, de fordítva történt. Másnap posztoltam az egész nap történetét, viszont itt érdemes megemlíteni, hogy a hosszú poszt javát a helyi kocsmában írtam (csak nem végeztem vele időben). Időközben felbukkant egy troll is az oldalamon, aki többek között azt bizonygatta, hogy a túra kamu és én valójában egy pezsgőfürdőből posztolgatok, hogy ilyen viszontagságok után lehetetlen megírni egy ilyen posztot. Egyfelől talán igen. Másfelől én ezt javarészt még a kocsmában megírtam.

Szánalmas nap volt.

Szégyenteljes, hogy már a második napon összeesek, és akkor még úgy számoltam, hogy ez lesz az irány végig, vagyis napról napra rosszabb. Több olyan pont is volt, amikor kimondottan megalázó volt, főként előre vetíteni, milyen állapotban leszek újabb napok után. De talán épp az ebből fakadó sértettség vitt tovább. És még valami. A harmadik napi beszámolóból kiderül (ez ma már engem is meglep): halálosan komolyan gondoltam, hogy már a második napon leakasztom az aranyat és zafírt! Ehhez képest óriási maflás volt, ami történt, azzal együtt is, hogy némi aranyat csakugyan találtam.
Facebook hozzászólások

 

Centauri első lelőhely író Jack London 100 writer Jákob botja

Itt álltam meg először, és rögtön gazdag lelőhelyet találtam. A vízre nyúló fa gyökerei előtt. Azt hihettem pár órára, hogy nyert ügyem van, de a “sikerszéria” ennyivel véget is ért.


 

http://https://centauriweb.hu/archiv/blog-4/zafir-tura/2016-04-02-szerencses-zoldfulu-3-nap/

One Comment:

  1. Ibolya Nagy

    Csodás fotó😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük