• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2018 – Vigyázz, mit kívánsz! – Jégvágó

cen_logo_circle2018.08.05. Mindig öröm egy recenzió – de valamivel nagyobb öröm, amikor egy viszonylag rég megjelent könyvről írnak még 🙂 Amint ezúttal a Jégvágóról. Az xvmedia.hu oldalán jelent meg egy rövid, ám kedves recenzió Kovács Ildikó tollából:
centaur jégvágóA regény elején nem véletlenül emlegeti Dan Holden Caulfieldot a Zabhegyező főhősét, sokban hasonlít a stílusuk, gondolataik, de összességében a szerző Centauri megtalálta a saját, senkivel össze nem téveszthető hangvételét. Humor és komoly érzelmek, líraiság és trágárság, realizmus és misztikum egyaránt előfordul a kötetben. Bár már valamennyivel többet tudunk a szerzőről mint néhány éve, még mindig titokzatos alakja a kortárs magyar irodalomnak.
Ha nem jelent volna meg a nyilvánosság előtt, könnyen hihető lenne, hogy a ’60-as évek amerikai nagy generációjának tagja.
A teljes írás ITT olvasható. Köszönet a portálnak és a szerzőnek. 🙂

 

http://https://centauriweb.hu/archiv/kotetek/jegvago-2013/

 

 

5 Comments:

  1. Szabó Edit

    Talán célszerű lenne, ha a későbbiekben a teljes szöveget idemásolnád az oldalra, Cen’, mert a linkek mögötti tartalmak idővel törlődhetnek. Mint pl. most is. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük