• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2018.04.10. Jack & jazz

cen_logo_circleVilágpremier lesz Budapesten 🙂
Jack él, még mindig él. 🙂 A Jákob botja megjelenésekor, és a Jack London-túra idején sokan vették elő megint, sokan vásárolták meg a hiányzó vagy elkopott Jack London regényeket. Sokszor elmondtam, hogy ez az ember ma is aktuális, s nemcsak azért, mert írtam róla egy regényt, hanem mert a világ alig változott Jack London óta. Egyfelől persze nagyon is sok minden alakult át, ám a legfontosabb, legelemibb gondok, sajnos ma is nagyon hasonlóak.

10357788_1100810029949746_1121408290703088546_o

Aranyat is mostam már “Jack után szabadon” 🙂

Talán néhányan emlékeztek még rá, hogy 2016-ban, Jack halálának 100. évfordulóján volt egy képzőművészeti kiállítás is Budapesten, ahol Jack ihlette alkotásokat állítottak ki (volt szerencsém ezt a kiállítást megnyitni 🙂 ), most pedig zenén keresztül találkozhatunk vele ismét, április 12.-én az Opusban. Három európai jazz-zenész itt adja elő elsőként” Jack” című új projectjüket, melyben Jack London novelláira és regényeire zenélnek. Erről bővebben ITT olvashattok.
Addig is hallgassatok bele a trió lelkét adó francia muzsikus, Vincent Courtois zenéjébe – a videó is Jacket idézi

 

http://https://centauriweb.hu/archiv/kotetek/jakob-botja-2015/

8 Comments:

  1. Szabó Edit

    Képzeletben most megnyomtam a “Tetszik” gombot. 🙂

  2. Nem ismertem a zenészt, de most meghallgattam több művet is tőle, tényleg szavak nélkül mesél a kezében a hangszer. 🙂 Sajnálom, ha nem tudsz elmenni, és azt is, hogy én sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük