• Slider
 • previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider
 • Slider

Kisregényünk és főhősünk első profilja

Free Photo

2020.12.23. A két legfontosabb dologról már határozott képünk lehet – egyrészt a regény fő vonásairól, másrészt főhősünkről. Fogadjátok szeretettel!   

A REGÉNY PROFILJA

Bár ez az egyik legösszetettebb probléma, mégis a szavazás során hamar kialakult egy markáns kép. Viszonylag klasszikus, pozitív, romantikus történet van alakulóban. A főszereplőnk férfi, de rögtön hozzá kell tenni: e férfi legfőbb szerepe épp az, hogy megtalálja élete párját egy utazással és némi kalanddal fűszerezett, Európa északi részén, leginkább Norvégiában zajló történet során. Diagramon ábrázoltam, melyik aspektus mennyire fontos a számotokra; ebből az is látszik, hogy a romantika, a szerelem mellett hangsúlyos a barátság is. Körülbelül az utazás opciója az utolsó olyan tétel, amit a regény létrehozásakor még komolyan figyelembe kell venni, és meg kell jelenjen valahol.    

Vélhetően a karácsony közelsége okozhatja az erős vonzódást az északi helyszín választásához; ezt tükrözik vissza a regény atmoszféráját meghatározó képek is, főként azok, melyeket a legtöbben kedveltek.

A FŐHŐS PROFILJA

Az első körben annyit tudtunk meg róla, hogy középkorú férfi. A második körben tisztáztunk róla pár dolgot ITT. Ezek alapján úgy tűnik, főhősünk nem dohányzik, esetleg baráti társaságban néha pipázik, de e káros szenvedélytől szinte teljesen mentes. Öltözködése leginkább laza, sportos, elegáns, ebből egy jó ízlésű, fiatalos, jól karbantartott és igényes, viszonylag modern fazon képe bontakozik ki. Stílusával, öltözködésével teljes összhangban kerüli a röviditalokat, ritkán fanyalodik rájuk, sőt a sört sem igen szereti, leginkább jó borokat iszik. Még a kávéval szemben is gyakran részesíti előnyben a teát. Mindez azt sugallja, hogy nem egy duhaj alkat; inkább kifinomult, jó minőségérzékkel megáldott pali (reméljük, ugyanakkor nem sznob). Erre utalhat az is, hogy zenei ízlése igen széles spektrumot mutat, bár nehéz megítélni, hogy ez felületességből ered-e vagy egyszerűen mindenevő.

Úriemberünk ráadásul egyedülálló, leginkább abból a fajtából, aki voltaképp még sosem köteleződött el; talán keresi a szerelmet, nyitott is a kapcsolatokra, de még sosem bonyolódott igazán heves szerelmi viszonyba. Ennek oka talán abban kereshető, hogy nem egy harsány jelenség, néha akár visszahúzódó is lehet, semmint kezdeményező; egy azonban biztos: intelligens pali, szilárd jellem; talán kissé elszigetelt, de viszonylag gazdag belső világgal. Nem vagyonos, de stabil pénzügyi háttér biztosít számára egyfajta szabadságot, így annak a nőnek, aki nem annyira vagyonra, mint inkább biztonságra vágyik, emberünk alapvetően jó parti lehet.

Egyetlen olyan pontot találunk, ahol kissé szertelennek tűnik, ez pedig az étkezés. Nyitottsága oly fokú, hogy már-már az a benyomásunk, hogy – szemben az italokkal – amennyiben ételekről van szó, gondolkodás nélkül eszik bármit.

Holott másban egyáltalán nem egy kalandor típus. Nem az, aki kihívásokat keres a munkájában, talán azért sem, mert érett férfiként sem talált még magának valódi hivatást. Intelligens, és ügyes ember, így ezer és ezer szakmában tudná elképzelni magát, ugyanakkor tudja, hogy semmi nem kötné le igazán hosszú időre. Úgy véli, rövid az élet ahhoz, hogy egy valamibe ássa be magát anélkül, hogy felfedezné a világot. Ezért inkább mindig belekóstol az élet hozta lehetőségekbe, ám semmiben sem mélyül el igazán. Életét az újdonságok keresése irányítja. Újabb és újabb tapasztalatokat szerez, a megismerés vágya mindig tovább hajtja, ugyanakkor ez némi nyugtalanság forrása is. Ezzel együtt is alapvetően leginkább racionális, s nem egy művész típus, leginkább a természettudományok vonzzák; a történet időpontjában legnagyobb valószínűséggel tanít valahol, talán egy középiskolában. Annyira nem ambiciózus, hogy egyetemi tanár legyen.

Szabadidejét előszeretettel tölti a természetben, és bár nem rendszeresen, de belekóstol a sportokba is. Nem érzések nélkül, de egyfajta átgondoltsággal indul neki annak az útnak is, amit mi szabunk meg neki; és talál majd rá arra a nőre, akit mi adunk neki.

Nincs más hátra, mint e nőnek is arcot és jellemet adni – annak fényében már, hogy tudjuk, kinek szánjuk 🙂

Jó profilozást kedves Szerzőtársak!

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Slider

Slider

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki! 

  Név*

  Email cím*

  One Comment:

  1. Ibolya Nagy

   Kivételesen most előbb profiloztam, mint a főhős profilját megnéztem volna, bocs’!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük