GMO-val szennyezett gabona érkezett az országba

GMO-val szennyezett

GMO-val szennyezett gabona érkezett az országba


Negyven tonna, Ukrajnából származó kukorica-vetőmagot foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A forgalmazó céggel szemben eljárást indítottak, a vetőmagot a jogszabályoknak megfelelően megsemmisítik.

Mint Nagy István agrárminiszter elmondta, az agrártárca kiáll amellett, hogy a harmadik országból importált mezőgazdasági termékeknek ugyanazoknak az előírásoknak kelljen megfelelniük, mint az unióban előállított élelmiszereknek.

Bár Magyarország importtilalmat vetett ki számos Ukrajnából érkező mezőgazdasági termékre, a korlátozás a vetőmagot nem érinti. Emellett engedélyezik a szállítmányok áthaladását is, amelyeket a hatóságok zárral látnak el a határon. Mint Nagy Istvén elmondta, nyomon követik és az ország területén ellenőrzik az érintett termékek útját.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több mezőgazdaság

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több gasztronómia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük