Hamarosan érkezhet az elektromos légitaxi

légitaxi

Hamarosan érkezhet az elektromos légitaxi


Legalábbis az Emírségek Rász el-Haima tagállamában, ahol a Közlekedési Hatóság és a Turisztikai Hivatal szándéknyilatkozatot írt alá a Skyports Infrastructure vállalattal arról, hogy fejlesztik az elektromos légitaxi szolgáltatásokhoz szükséges vertiport infrastruktúrát – közölte a turisztikai hivatal az MTI-vel.

A tervek szerint a függőleges fel- és leszállásra képes eVTOL járművek már 2027-ben kereskedelmi forgalomba állnak, a turisták pedig ilyen futurisztikus módon utazhatnak az állam legnépszerűbb helyeire, az Al Mardzsan-szigetre, Al Hamrába és a Dzsebel Dzsajsz-hegyre, az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb csúcsára.

Ezzel a közlekedési móddal lerövidülhet az utazás, és az Al Mardzsan-szigetről a Dzsebel Dzsajszhoz kevesebb mint 20 perc alatt lehet majd eljutni. Az utazás autóval körülbelül 70 percet vesz igénybe.

Az elektromos légitaxikkal a fejlesztők szerint csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás, és a vertiport hálózat integrálható az Emírségekben készülő légitaxi-hálózatba.
    
Az Egyesült Arab Emírségek hét emírségének egyike, Rász el-Haima igyekszik lépéseket tenni a fenntartható turizmus irányába, az Earth Check fenntartható desztinációk programjában 2023-ban ezüst minősítést ért el, eddig egyedüliként a Közel-Keleten.

Forrás: MTI, kép: Evtol

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ezek idén a Balaton legjobb strandjai

A balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) az idén 21. alkalommal hirdette meg a legjobb balatoni strandok védjegyévé váló…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük