Ebben az országban a legtisztább a tenger

Ebben az országban a legtisztább a tenger


Spanyolország az utóbbi időben gyakran került be az aszály és a vízkorlátozások miatt hírekbe, most azonban más okból szegeződik a világ szeme a népszerű nyaralóhelyre. Ők kapták ugyanis idén a legtöbb kék zászló elismerést a természetes strandok kiváló állapotáért.

Ebben az évben a tavalyinál tizeneggyel több, vagyis összesen 638 spanyol strandon látható majd a kitüntető jelzés, amelynek megszerzéséhez kiváló vízminőség és tiszta part szükséges, emellett fontos szempont a jó megközelíthetőség, az akadálymentesség, a megfelelő felszereltség, a vízimentők és egészségügyi szolgáltatások jelenléte.

A világon 52 országban találunk kék zászlós strandokat, az élen viszont 30 éve Spanyolország végez. Idén Görögország és Törökország követik a sorban.

A kék zászlós strandok közül a legtöbb (159) a kelet-spanyolországi

Valencia tartományban

található, a Földközi-tenger partján, amelyet a dél-spanyolországi Andalúzia követ 156-tal. Harmadik helyen, 25 kék zászlós fürdőhellyel az észak-nyugaton fekvő Galicia végzett. A díjazott spanyolországi partszakasz hossza összesen eléri az 515 kilométert.

Az elismerést 38 éve ítélik oda, hét strand azóta folyamatosan megfelel a követelményeknek, köztük például a playa Sant Joan Alicantéban, a playa La Fossa Calpéban vagy a playa Nord Gandíában.

A sportkikötők értékelésében Spanyolország a harmadik helyet szerezte meg Hollandia és Franciaország után 102 magas minősítésű hajóállomásával, amelyekből a legtöbb, 23 Katalóniában található.

Az Ibériai-félsziget két országa, Spanyolország és Portugália összesen 1187 kék zászlós strandot és kikötőt tudhat magáénak, amely a világszerte díjazott helyszínek 23 százalékát jelenti.

Forrás: MTI, kép: Centauri

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több tenger

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Centauri novella: Száz élet magánya

Megdöbbenve látjuk, hogy nem öregedtünk semmit; úgy tűnik, halhatatlanok vagyunk – annak ellenére, hogy a tengerparti test, melyet most is lakunk…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük