📚 Amikor egy nƑ tudja, hol a határ | Kanáriteszt

📚 Amikor egy nƑ tudja, hol a határ | Kanáriteszt


NataschĂĄt nem lehetett nem imĂĄdni. ImĂĄdta is mindenki, s azt vĂĄrta boldog-boldogtalan, hogy a grĂłfnƑ vĂ©gre maga is boldog legyen. Hogy magasan trĂłnolĂł, pompĂĄs bĂ©kĂ©je Ă©s ereje mĂ©ltĂł pĂĄrt Ă©s cĂ©lt talĂĄljon. Ám a vĂĄrakozĂĄsokkal szöges ellentĂ©tben Natascha Ă©vek mĂșltĂĄn is egymagĂĄban ragyogott, akĂĄr a Nap.


KƑnig NataschĂĄt semmi sem jellemzi jobban, minthogy az Ƒ idejĂ©ben a villa Ă©lete folytonos vĂĄltozĂĄsban volt, nem mintha Ășjra Ă©s Ășjra felforgatta volna. Ellenben ellenĂĄllhatatlan szĂ©psĂ©ge Ă©s ereje mindenkit lĂŒktetƑ Ă©letre sarkallt. Hetente lĂ©ptek be Ă©s ki emberek a szemĂ©lyzetbƑl, de nem Ășgy, mint pĂ©ldĂĄul a hĂĄzsĂĄrtos SĂ­kfƑkĂști RĂłza idejĂ©ben. Nem elbocsĂĄtottĂĄk Ƒket, mindössze az törtĂ©nt, hogy sorra estek szerelembe (Ă©s teherbe), sorra mentek fĂ©rjhez, terveket vettek a fejĂŒkbe, barĂĄtokat, tĂĄmogatĂłkat szereztek, Ă©s elvesztett testvĂ©rekre talĂĄltak.

E pezsgĂ©s hĂĄtterĂ©ben leginkĂĄbb Natascha furcsa kettƑssĂ©ge ĂĄllt. A hölgy ugyanis egyfelƑl mindent megigĂ©zett, amire csak rĂĄnĂ©zett, ideĂ©rtve a kert körtefĂĄjĂĄt is. KunĂł kĂ©sƑbb sokszor emlegette, hogy a vĂ©n fa korĂĄbban mĂĄr alig hajtott valamicskĂ©t tavasszal, s jĂł Ă©vnek szĂĄmĂ­tott, ha nyĂĄr vĂ©gĂ©n kĂ©t-hĂĄrom gyĂŒmölcsöt talĂĄltak rajta, bezzeg a grĂłfnƑ idejĂ©ben annyit termett, hogy mĂ©g pĂĄlinkĂĄt is fƑzhettek belƑle! MĂĄsfelƑl Natascha tĂĄvolsĂĄgtartĂĄsa messze földön hĂ­rhedt volt.

NataschĂĄt nem lehetett nem imĂĄdni. ImĂĄdta is mindenki, s azt vĂĄrta boldog-boldogtalan, hogy a grĂłfnƑ vĂ©gre maga is boldog legyen. Hogy magasan trĂłnolĂł, pompĂĄs bĂ©kĂ©je Ă©s ereje mĂ©ltĂł pĂĄrt Ă©s cĂ©lt talĂĄljon. Ám a vĂĄrakozĂĄsokkal szöges ellentĂ©tben Natascha Ă©vek mĂșltĂĄn is egymagĂĄban ragyogott, akĂĄr a Nap. SĂŒtött mindenkire egyformĂĄn, Ă©s ellenĂĄllhatatlanul, de amint a Naphoz sem lĂ©phet közel senki, Ƒ is megközelĂ­thetetlen maradt. MĂ©g a kĂ©zcsĂłkot sem engedte, amely az etikett szerint voltakĂ©pp durva ellensĂ©gessĂ©gnek szĂĄmĂ­tott, Ƒ viszont tette mindezt Ășgy, hogy Ă©rinthetetlensĂ©ge udvarias Ă©s lenyƱgözƑ maradt.

Mindezt a szemĂ©lyzet, a tĂĄvolrĂłl Ă©rkezƑ vendĂ©gek, a közeli környĂ©k arisztokratĂĄi öntudatlan csodĂĄlattal szemlĂ©ltĂ©k, egyetlen ember volt csak, aki termĂ©szetesnek lĂĄtta. Ez pedig nem volt mĂĄs, mint KunĂł, a komornyik. Nem csoda, hisz hasonlĂłkĂ©pp viselkedett Ƒ is. A rĂ©gi alkalmazottakat is Ășjra Ă©s Ășjra meglepte a figyelmessĂ©gĂ©vel, ĂĄm a legbarĂĄtsĂĄgosabb gesztus utĂĄn sem merĂŒlt fel, hogy a szigor enyhĂŒlĂ©sĂ©t jelentenĂ© vagy a legcsekĂ©lyebb alapot szolgĂĄltatnĂĄ bizalmassĂĄgra.

Ebben a vilĂĄgban, amelyet a kĂ©t ember – Natascha Ă©s alkalmazottja, KunĂł – minden elƑzetes megĂĄllapodĂĄs nĂ©lkĂŒl teljes összhangban, egyenrangĂș fĂ©lkĂ©nt irĂĄnyĂ­tott, tiszta Ă©s szabĂĄlyozott volt minden, s mĂ©gis, Ă©lettel telĂ­tett. A lĂĄnykĂ©rĂ©sek Ă©s nƑsĂŒlĂ©sek miatt hamarosan Ășj embereket kellett felvenni a hĂĄzhoz. Natascha Ășgy döntött, hogy többet is, mint amennyi kilĂ©pett. A felvĂ©tel napjĂĄn KunĂłt arra kĂ©rte, vigye a kanĂĄrikat az elsƑ emeleti teraszra, ugyanis ott hallgatjĂĄk meg a jelentkezƑket. Ez sem volt megszokott. Az ilyesmit a komornyikra szoktĂĄk hagyni, ĂĄm KunĂł nem lepƑdött meg. A kanĂĄrikrĂłl pedig azt gondolta, Natascha annyira szereti Ƒket, hogy mĂĄr pĂĄr ĂłrĂĄra sem nĂ©lkĂŒlözheti a tĂĄrsasĂĄgukat.

A felvĂ©tel napjĂĄn tizenhĂ©t ifjĂș embert Ă©s lĂĄnyt hallgattak meg. Valamennyien kivĂĄlĂł ajĂĄnlĂĄssal Ă©rkeztek, s szereplĂ©sĂŒk, modoruk kifogĂĄstalan volt, Ășgy tƱnt tehĂĄt, hogy nehĂ©z lesz a vĂĄlasztĂĄs.

– Ön kit venne fel? – kĂ©rdezte Natascha KunĂłt.

– Igen kĂ©pzett s jĂł modorĂș jelelöltjeink voltak, nehĂ©z dönteni, de talĂĄn a vĂĄci inast.

– ValĂłban, lenyƱgözƑ, amit lĂĄttunk, Ă©s a fiatalember jĂĄrtassĂĄga is imponĂĄlĂł, de Ƒ nĂĄlam csak a mĂĄsodik.

– Ha meg nem sĂ©rtem, miĂ©rt nem az elsƑ?

– NĂ©zze, kedves KunĂł. Azok, legyen bĂĄrmilyen jĂł a modoruk, akik pillantĂĄsra sem mĂ©ltattĂĄk a kanĂĄrikat, szĂłba sem jöhetnek. Aki egy madarat Ă©szre sem vesz, bĂĄrhogy tesz is, a vendĂ©get is semmibe veszi.

– De hisz a vĂĄci fiatalember meg is dicsĂ©rte Ƒket – vetette közbe KunĂł, arra gondolva, talĂĄn rosszul emlĂ©kszik a grĂłfnƑ.

– Igen, KunĂł, megdicsĂ©rte. Mi több, az ujjĂĄt is bedugta a rĂĄcson. Ez pedig megengedhetetlen. Észrevette, de nem tisztelte. Bizalmaskodott. A vĂĄci inas nem Ă©rt semmit! És Ön, kedves KunĂł, Ă©rt engemet? – kĂ©rdezte Natascha, amikor is KunĂł, Ă©letĂ©ben elƑször, szĂ­ve mĂ©lyĂ©bƑl rĂĄcsodĂĄlkozott a grĂłfnƑre, Ă©s vĂ©gre megĂ©rtette, mit ĂŒzen Natascha mĂ©ltĂĄn hĂ­res, gyönyörƱ tĂĄvolsĂĄgtartĂĄsa. Azonnal megĂ©rtette, hogy Ă­gy csak olyasvalamit Ƒrizhet, amely a majdani fĂ©rfinak mindennĂ©l drĂĄgĂĄbb lesz. És mĂ­g Natascha a Nap valĂłszĂ­nƱtlenĂŒl közeli, csaknem bizalmas ragyogĂĄsĂĄval fĂŒrkĂ©szte az arcĂĄt, KunĂł azzal is szembesĂŒlt, hogy vĂ©gre olyan embert lĂĄthat, aki Ă©ppoly pontos, gondos, Ă©leslĂĄtĂł, Ă©s ugyanakkor Ă©ppoly szenvedĂ©lyes is, akĂĄrcsak Ƒ, Ă©s ez a mĂĄsik ember rĂĄadĂĄsul nƑ!


Kérlek, oszd meg måsokkal is! Köszönöm.

Ezt az elbeszélést remek fordítåsban megtalåljåtok angolul is ITT

HozzĂĄszĂłlĂĄsokhoz gördĂŒlj a kapcsolĂłdĂłk alĂĄ!


KĂ©rj tƑlĂŒnk hĂ­rlevelet!

    NĂ©v*

    Email cĂ­m*


    Tåmogasd a Cenwebet extråkért, és hogy sokåig tartson ez a közös kaland!

    Abban hiszek – Ă©s azt szeretnĂ©m –, ha ezen a kĂ©rĂ©sen hamar tĂșljutnĂĄl, Ă©s az oldal maga gyƑzne meg arrĂłl, hogy Ă©rdemes ez a projekt a tĂĄmogatĂĄsodra. Fontos a marketing, nem kĂ©tlem, de szeretnĂ©m azt hinni, hogy az utĂłbbi 15 Ă©v a legjobb Ă©rv.

    mĂ©g több a nƑkrƑl

    Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

    még több novella

    Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

    Centauri: Antimon | Nyomor Ă©s romantika

    Mert anyĂĄm a terhessĂ©g ideje alatt is vedelt. RĂ©szegen szĂŒlt meg. A bĂĄtyĂĄim meghaltak, az öcsĂ©m megvakult, apĂĄm fƑbe lƑtte magĂĄt, anyĂĄm a vĂĄrosban kurvĂĄlkodik…TovĂĄbb

    4 hozzĂĄszĂłlĂĄs

    1. Nagyon örĂŒlök minden egyes villanovellĂĄnak! 🙂🙂
      Ám a legjobban egy villanovellĂĄs-kötetnek örĂŒlnĂ©k. 🙃

        1. Tudom, hogy tudod!
          S talĂĄn mĂĄr unod is, de Ă©n azt kĂ©pzelem, hogy ha elĂ©g sokszor mondom, akkor talĂĄn egyszer valĂłsĂĄggĂĄ vĂĄlik. 🙂

    Vélemény, hozzåszólås?

    Az e-mail cĂ­met nem tesszĂŒk közzĂ©. A kötelezƑ mezƑket * karakterrel jelöltĂŒk