Klímavédelmi polgári kezdeményezés indult

polgári kezdeményezés

Klímavédelmi polgári kezdeményezés indult


Európai polgári kezdeményezés indult “Mentsük meg bolygónkat, a munka helyett az üvegházhatásúgáz-kibocsátást adóztassuk inkább” néven. A szervezők többek között arra kérik az Európai Bizottságot, hogy erősítse meg az Irány az 55 százalék elnevezésű klímavédelmi intézkedéscsomagot és a kibocsátáskereskedelmi rendszert (ETS) érintő változtatásokat. Szeretnék, ha a testület felgyorsítaná az ingyenes kibocsátási egységek kivezetését, és megszüntetné a szén-dioxid-kibocsátási ár felső határát.

Felszólították a bizottságot arra, hogy erősítse meg az EU Szociális Klímaalapját, amely azokat a kiszolgáltatott háztartásokat, kisvállalkozásokat és közlekedési felhasználókat segíti, akiket különösen érint az energia- és közlekedési szegénység.

Ösztönzik egy úgynevezett klímaklub létrehozását, amelynek tagországai szilárd szén-dioxid-árazást vezetnének be, kellő figyelmet fordítva arra, hogy az ebből származó bevételeket újraosszák az alacsony jövedelmű háztartások között.

Az európai polgári kezdeményezés megfelel a formai követelményeknek, így a bizottság azt nyilvántartásba veszi, de a javaslat tartalmát még nem vizsgálta meg. A nyilvántartásba vételtől számítva a szervezőknek hat hónap áll a rendelkezésükre, hogy megkezdjék az aláírásgyűjtést. Amennyiben egy év alatt sikerül egymillió támogató nyilatkozatot összegyűjteniük legalább hét különböző tagállamból, az Európai Bizottságnak döntenie kell arról, hogy hoz-e intézkedéseket.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még többet a klímaváltozásról

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A szarvasmarha, a bölény és a metán

Nemrég készült egy kutatás, amely megállapította, hogy a bölények jócskán hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb széndioxid kerüljön a légkörbe… Tovább

1 hozzászólás

  1. Mennyi jó ötlet, de a megvalósítást illetően kétségeim vannak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük