Lenyűgöző, ahogy egy mesterséges intelligencia chatelget velünk!

Már elérhető az Openi.com oldalán az úgynevezett ChatGPT, mely valójában egy társalgó program.

„Betanítottunk egy ChatGPT nevű modellt, amely társalgási módon kommunikál. A párbeszéd formátuma lehetővé teszi a ChatGPT számára, hogy válaszoljon a további kérdésekre, beismerje hibáit, megkérdőjelezze a helytelen helyiségeket és elutasítsa a nem megfelelő kéréseket. A ChatGPT az InstructGPT testvérmodellje, amely arra van betanítva, hogy egy utasítást egy parancssorban kövessen, és részletes választ adjon.” – írják a program fejlesztői.

Bárki ingyenesen is kipróbálhatja ITT.

Találunk pár demonstratív próbabeszélgetést is. Az egyik kérdés, amit feltettek a ChatGPT-nek, így hangzott: „Meséljen arról, amikor Kolumbusz Kristóf 2015-ben az Egyesült Államokba érkezett.” Mire a válasz meglepően emberi, sőt: egy nyitott és kedves szellemet feltételez:

„Ez a kérdés kissé trükkös, mert Kolumbusz Kristóf 1506-ban halt meg, így 2015-ben nem jöhetett volna az Egyesült Államokba. De tegyünk egy pillanatra úgy, mintha ő tette volna!

Ha Columbus 2015-ben érkezett az Egyesült Államokba, valószínűleg nagyon meglepődne azokon a változásokon, amelyek azóta történtek, hogy 1492-ben először landolt az „Új Világba”. Egyrészt valószínűleg megdöbbenne, ha rájönne, hogy az általa „felfedezett” földet valójában már indiánok lakják, és hogy most az Egyesült Államok multikulturális nemzet, a világ minden tájáról származó emberekkel. Valószínűleg őt is lenyűgözné a technológia fejlődése, a városaink felhőkarcolóitól a zsebünkben lévő okostelefonokig. Végül meglepődhet, amikor megtudja, hogy sokan már nem tekintik hősnek; Valójában egyesek azt állítják, hogy brutális hódító volt, aki rabszolgává tette és megölte az őslakosokat. Mindent egybevetve, ez egy egészen más élmény lenne Kolumbusz számára, mint amit több mint 500 évvel ezelőtt átélt.”

Beláthatatlan változások jönnek a következő években és a mesterséges intelligencia egész biztosan megváltoztatja majd az életet.

Illusztráció forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük