A legjobb nyári táborok | Pangea Süni tábor

A legjobb nyári táborok | Pangea Süni tábor


Ha egy felejthetetlen nyarat akarsz…


“…Élményközpontú Süni-, Sündörgő-, Fagyhalál, Avartúrás, Gaia és Tortúra táborainkban a gyerekek életkorukhoz mérten ismerkedhetnek meg a természettel….”

Nem is mindig könnyű egy igazán jó nyári tábort találni. Könnyű viszont, ha ismerjük a Pangea Egyesület táborait. A Pangeát én személy szerint még a kilencvenes évekből, “civil koromból” ismerem. Az egyesület elnöke Bombay Bálint jelenleg kétéltű ügyekben segít minket tanácsadóként.

Örömmel és jó szívvel ajánljuk a tábort keresőknek a Pangea táborait. A Pangea nyitottt, korrekt, korszerű, sokoldalú szakértői társaság. Fogadjátok szeretettel az egyesület invitálását és osszátok meg másokkal is!

Pangea Süni tábor

Táborok minden évszakban

Élményközpontú Süni-, Sündörgő-, Fagyhalál, Avartúrás, Gaia és Tortúra táborainkban a gyerekek életkorukhoz mérten ismerkedhetnek meg a természettel. Süni és Sündörgő táborainkat nomád-sátoros formában minden évben az ország más és más értékes területén rendezzük meg. Gaia táborunk minden évben más védett természeti érték megóvását tűzi ki célul. A többi táborunkat a bakonyi oktatóközpontunkban tartjuk, ahol már eltekintünk a nomád körülményektől, és sok túrával, valamint modern eszközök segítségével, interaktív módon folyik az oktatás.


Süni tábor

Időpont: 2024. július 20-29.


…Közhasznú és non-profit egyesületünk önkéntesei szervezik a terepi környezeti nevelésben etalonnak számító, több mint 30 éves múltra visszatekintő, nomád természetismereti gyermektáborokat, a Süni és a Sündörgő táborokat…

„Ez egy természetismereti tábor,

amely eredeti közegben és a lehető legnomádabb körülmények között, vagyis a természethez legközelebbi módon zajlik. Nem elsősorban ismereteket akarunk átadni, neveket adni a körülöttünk élő dolgoknak, hanem az a célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat ebben a közegben. Nem az a fő cél, hogy néhány elit harcost neveljünk, hanem, hogy azok, akik előfordulnak nálunk, részt vesznek a programokban és élvezik azok gyümölcsét, azok kicsit megváltozott gondolkodással menjenek haza.”

A résztvevők 8-12 éves gyerekek,

akik különösen érdeklődnek a Természet kincsei iránt. A forgószínpadszerűen zajló szakmai programokon részt vevő Kissünök teljes képet kaphatnak a tábor környékéről. Napról napra ismerkednek meg a középhegység geológiájával, a környező terület növényeivel, a mezők rovarvilágával, a patakban lakó állatokkal, a vidék madaraival, a környék néprajzával vagy akár a tábori konyha rejtelmeivel.

A táborokat végigkíséri egy keretmese, amelyben minden alkalommal arra próbáljuk ráébreszteni a táborozó gyerekeket, hogy az őket körülvevő természeti környezet mennyire értékes, megőrzésre méltó, és életünk szerves része.

Azt is meg szoktuk beszélni velük, hogy a táborból hazatérve mit tudnak tenni a környezetük védelméért. A tábort önkéntesek szervezik, akiknek nagy része egykor maga is Kissün volt, most pedig a Pangea Egyesület programjain dolgozik térítés nélkül.


ITT TALÁLSZ MINDEN FONTOS INFORMÁCIÓT ÉS A JELENTKEZÉST IS:


Táborozási feltételek ITT

Kedves Kissün, Sünszülők!

Már javában zajlik az idei táborok szervezése. Reméljük Ti is olyan nagy lelkesedéssel várjátok a táborokat, mint a Nagysünök! A Süni táborba most is a kisebbeket (8-12 éves korosztályt), a Sündörgő táborba pedig az idősebbeket (13-16 éves korosztályt) várjuk. Idén a korábbi évek tapasztalatai alapján nagyon komolyan vesszük a korhatárokat a táborokba!

A táborok időpontjai:

Süni: 2024. július 20-29.

A jelentkezésnél egy részletes kérdéssort kapsz, amit kérlek, a szüleiddel együtt tölts ki!

Süni tábor: https://forms.gle/hp7EqzYxM6J5e7q99

Készítettünk egy GYIK-ot is, kérjük olvassátok végig, hogy felkészülten érkezhessetek a táborba. https://pangea.hu/gyik

Ha először jönnél táborba, hívd a barátodat, osztálytársadat is, hogy már a tábor első napjaiban is legyenek ismerős arcok!

Fontos! A jelentkezésed akkor érkezett be hozzánk, ha kapsz utána egy automatikus emailt a kitöltött adatokról! Ha nem találod, először nézd meg a Spam-mappában, ha ott sincs, írj nekünk mielőbb a sunitabor@gmail.com-ra!

A tábor díja:

80 000 forint + úti költség

Tesvérpároknak az előző évekhez hasonlóan kedvezményt biztosítunk: 70 000 forint/ fő. Akkor is érvényes, ha a másik táborba mennek!

Idén is van lehetőség támogatói díjjal hozzájárulnod az önkéntes munkánkhoz és a táborhoz, így 90 000 forint/ fő.

Ez évben is szeretnénk elvinni néhány Sünit kedvezményes áron (jelentkezési sorrendben, korlátozott számban), olyanokat, akik másképp nem tudnának nyáron táborozni. Az ilyen irányú igényt a szüleid alaposan indokolják meg és jelezzék a sunitabor@gmail.com címen. Mivel sok család számára könnyebbséget jelent, lehetőséget biztosítunk részletfizetésre is. Kérjük, hogy a jelentkezéskor jelezzétek a részletfizetési szándékot.

(A tábordíj magába foglalja a kilencnapi ötszöri étkezést (három meleg étel + egy gyümölcs + egy hideg étkezés) a táborhely bérlésének díját, a vízdíjat és a napi beszerzés költségeit, a felszerelések költségeit, a szakmai előadókat, a folyamatos gyermekfelügyeletet, a kézműves programok alapanyagait és a rengeteg megfizethetetlen élményt.)

A tábor díja az utazás költségeit nem foglalja magába, mert azt a tábor szervezésének megkezdésekor még nem tudjuk előre kalkulálni.

Befizetési határidő: 2024. május 31.

Átutalás adatai: Pangea Egyesület, OTP 11742094-20166315-00000000

Közlemény: Tábor – Táborozó neve (például: Süni – Sün Boldizsár)

Ha valami kérdésed lenne a táborral kapcsolatban, ne habozz, érdeklődj bátran!

A táborozással kapcsolatos kérdéseket a sunitabor@gmail.com email címen várjuk. 

Szeretettel várunk: Nagysünök

Süni tábor | galéria
Süni tábor

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

5 hozzászólás

 1. Lejárt a jelentkezési határidő, pedig szívesen megosztottam volna.

  1. Author

   Elírás volt, bocsánat. Javítottam! Lehet még jelentkezni!

 2. Megosztom, biztosan rugalmasak a jelentkezési határidőben.
  Fantasztikus ez az egész.

 3. Pangea – bevallom, nem ismertem ezt a gyönyörű szót, utánanéztem, meglepő és nem értettem, hogyhogy nem tudtam eddig erről, szégyellem magam.
  Az vigasztal, hogy jobb későn, mint soha! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük