Vissza a birtokra, új expedíciók igézetébe!

Vissza a birtokra, új expedíciók!

Nem mintha elmentem volna itthonról. Holnap este lesz egy hetes a nyilvános Cenweb. Mintha eltelt volna egy egész hónap, és még annyi minden áll előttünk, többek között teljes gőzzel tavaszodik, és megint kezdődnek a munkák a birtokon. Már érzem a növekvő izgalmat a mézelő zónák miatt. Vajon lesz-e végre valódi virágmezőm? És ha volna időm rá, akkor már most is folytathatnám a birtok flórájának és faunájának felmérését is. Emlékeztek? Megpróbálom a birtok valamennyi faját összeírni, hogy megtudjam, mennyi növény- és állatfajjal élek itt együtt. A kora tavaszi időszakban nem történt még alapos felmérés, így várhatóan március-április sok új fajt adhat, és amint kijön a tartós jó idő, bele is vetem magam az újabb expedíciókba. Addig is lesz miről írnom már a napokban is, először összefoglalom majd, hol tart a felmérés most, hány faj él itt. Ősszel ez elmaradt, pedig szépen bővült a lista. Jövök ezzel is hamarosan.

Köszönöm a figyelmeteket, további szép hétvégét! Üdv: Cen’    


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több blog

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több Kert & vadon

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  2 hozzászólás

  1. Ez őrületes nagy munka, csak a növények vonatkozásában is, és a rovarok még + annyi. Gondolom a madarak, rágcsálók már rég leltárban vannak.

   1. Author

    Nem hiszed el, de a rágcsálók például rázós ügy, kisemlőscsapdázni kellene, mert így csak nagyvonalakban tudom, milyen egerek és pockok élnek itt, és akkor nem beszéltünk még a denevérekről! A rovarok abból a szempontból könnyebbek, hogy a javukat jól lehet fotózni, és később azonosíthatóak. A növények dettó. De kétségtelenül baromi nagy meló, viszont megéri. 🙂

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük