Porfelhő okozhatta a tömegbalesetet az M1-esen

Tömegbaleset

Porátfúvás okozhatta a tömegbalesetet az M1-en


Öt kamion és 37 autó ütközött össze ma délután Herceghalomnál, az autópályát mindkét irányban lezárták. A mentők 39 embert vittek kórházba, a műszaki mentés sokáig tart majd. A baleset szombaton 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt, 19 jármű kiégett. A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba szállították a sérülteket.


MTI/Lakatos Péter

A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre, akik eloltották a tüzet, majd visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.


MTI/Lakatos Péter

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

A baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik, ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást. Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg.


MTI/Lakatos Péter

A lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelik, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál. A megnövekedett forgalom miatt az 1-es főúton is hosszabb menetidőre kell számítani.

Ez a döbbenetes baleset rávilágít arra, hogy a szélsőséges időjárásnak milyen váratlan és veszélyes következményei lehetnek.

Forrás: MTI, képek: MTI/Lakatos Péter


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  3 hozzászólás

  1. Végtelenül sajnálom a vétlen sérülteket! 🙁

   1. Mi is. 🙁 Nem szoktam, nem szoktunk közlekedési balesetekről hírt hozni, és ez így marad a jövőben is, most azért tettünk kivételt az én javaslatomra, mert a porfelhő kialakulása szintén intő jel: a jövőben a klímaváltozás hatására egyre gyakrabban kell számolnunk akár a közlekedésben is kockázatos helyzetekkel.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük