“Levegőásással” folytatódik az Andrássy út színesítése

Andrássy út

“Levegőásással” folytatódik az Andrássy út színesítése


A Főkert virágokat ültet az Andrássy úton, ebben pedig az AirSpade, vagy ahogyan magyarra fordíthatnánk: „levegőásás” módszere van segítségére. Mint a Facebook-oldalukon írják, ez egy olyan kíméletes talajlazítási eljárás, amellyel a lehető legóvatosabban lehet eltávolítani a talajt a magasan fekvő gyökerek közül.

Az Andrássy út zöld sávjában erre nagy szükség van, mert a tömörödött és szennyezett murvát mindenképp jó minőségű termőföldre kell cserélni az évelőszőnyeg leterítése előtt. A fák gyökerei azonban igencsak közel futnak a talajfelszínhez.

A magasnyomású levegő centiről centire lazítja, lefújja a talajt a gyökerekről, így még véletlenül sem sértik meg vele a fákat. Ezután hamarosan leterítik a komposzttal és vízmegtartó anyaggal kevert földet, és jöhetnek az évelők!

Terveik szerint júniusban terítik le az évelőszőnyeget, ami az előző szakaszhoz hasonlóan macskamentából (Nepeta faassenii ’Walkers Low’) és kis meténgből (Vinca minor és Vinca minor ’Alba’) áll, és azonnali talajtakarást ad.

A munkálattal folyamatosan haladnak a Csengery utcától a Kodály körönd felé, ezalatt a járdán a gyalogosforgalmat részleges korlátozzák. A munkálatokról a szervezet Facebook-oldalán találhatók képek.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több virág

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük